March 17, 20197 yr comment_251155 Smashed (strivit) burger Carnea- cumparati chuck gata macinat sau bucata intreaga (de obicei sub forma de friptura) pe care o macina macelarul (nu fin de tot, normal) - NU cumparati carnea tocata fara nume care e prin galantare, nu o sa iasa nimic, secretul e in calitatea carnii- chuck ar fi partea superioara a piciorului din fata, e un pic mai grasa. nu e ieftina Sosul secretun shallot mijlociu taiat fin2 lingurite cider vinegar (otet de mere)6 lingurite mayo de care va place, mie imi place japoneza2 lingurite de ketchup 2 lingurite sriracha sauce1 lingurita mustar1 lingurita Worcestershire sauceastea ar fi masurile pentru incepatori, iese cam putin, eu deja fac la ochi, cantitate cel putin dubla. se pun toate in blender si se fac ca o pasta/sos de consistenta mustarului. gustati si mai adaugati din ingrediente dupa gust Cum se face carnea e face bile, atentie, manipulati-o cit mai putin, numai cit sa nu se desfaca bilele. ale mele au cam 200 gse condimenteaza cu sare si piper se incalzeste o tigaie de fonta/fier foarte bine, eu o sprayez cu uleise pun bilele si se apasa cu o ustensila (spatula de metal) cat mai grea ca sa se aplatizeze bilele se lasa cam 2 minute pe fiecare parte, daca ii vreti mai bine facuti, mai rotiti-i o data cam 1-2 minute pe fiecare parte. in tot timpu apasati puterninc cu spatula. carnea fiind de buna calitate se gateste in acelasi timp ca un steak Asamblareaeu tostez chiflelepuneti sos pe ambele jumatati ale chiflei, un strat groscarnea peste chifla cu sosbranza preferata, a mea e mozza de pizzasalata, ceapa, rosie, ce va mai place alte condimente nu mai trebuie din cauza sosului secret Report
March 17, 20197 yr comment_251165 Tot am zis ca nu mai intru pe forum daca nu am mancat inainte - ma intorc dupa ce-mi revin... Report
March 20, 20197 yr comment_251275 6 lingurite mayo de care va place, mie imi place japoneza adica maioneza, da?cum e aia japoneza?2 lingurite sriracha sauceadica ar fi un sos iute, gen tabasco? Paleta e pentru peste? Report
March 20, 20197 yr Author comment_251276 mayoneza japoneza mi se pare mai usoara si mai fluida, plus ca vine intr-un tub iar gaura tubului are "model", poti face decorații. e facuta numai cu galbenus + ulei vegetal + otet de orez. da un search dupa kewpie sa vezi ce si cumsriracha e ca tabasco numai ca e pasta, nu lichid. sriracha e facuta din cilli, tabasco sunt alti ardei dar la sosul asta nu conteaza, numai iute sa fie.paleta e pentru peste, omleta si mai nou burgers, ca e solida si grea peste paleta mai pun si o presa de genul asta dar nu e obligatoriu, idea e ca bila originala trebuie aplatizata. asa se coace carnea perfect si interiorul nu e uscat. Report
March 20, 20197 yr comment_251287 Mersi.Glumeam cu paleta ca asteptam sa zic ca eu am presa dar mi-ai si dat ideea sa pun intre ea si ham o paleta. Report
March 20, 20197 yr Author comment_251293 daca faci pentru studenti sa ne spui daca le-a placutreteta asta este preluata de la an restaurant local care este cotat ca number one in urbea noasta - se cheama "burger priest". pe burgerul meu preferat (chifla are grilled cheese pe ambele parti) il cheama The Vatican City Report
March 22, 20197 yr comment_251348 Azi mă duc la măcelar și-i fac diseară.Dacă studenții au alte planuri eventual le dau forma și îi congelez celor destinați lor. Report
March 22, 20197 yr comment_251382 eu tostez chiflelecum le tostezi?am luat chifle de la brutarie ca n-am chef sa cumpar piinea aia in punga Report
March 22, 20197 yr Author comment_251383 in toaster le tai pe jumate si le bag cacolo, am din ala mai lat in care poti pune bagels Report
March 22, 20197 yr comment_251388 Bune idei Dex, noua ne place Worchester-ul si cred ca sosul asta cu de toate e wooow.Eu am presa din aia in care bagi chifteaua si scoti hamburgherul modelat, dar recunosc am folosit-o foarte rar, din comoditate iau mereu hamburgherul gata facut/modelat.Ceapa rosie ne place extraordinar in hamburgher. Report
March 22, 20197 yr Author comment_251390 Any, idea e sa nu aplatizezi carnea in presa ci sa o turtesti pe foc. sa stii ca e diferenta la gust. asta, sosul si calitatea carniimi-a ramas sos si l-am pus la salata, a fost super Report
March 22, 20197 yr comment_251391 Any, idea e sa nu aplatizezi carnea in presa ci sa o turtesti pe foc. sa stii ca e diferenta la gust. asta, sosul si calitatea carniimi-a ramas sos si l-am pus la salata, a fost super Ah scuza-ma, imi scapase detaliul asta. Pai o sa incerc sa fac asa. Dar dupa dieta. Report
March 22, 20197 yr comment_251392 voilà2 mincati de noi si 3 congelati pentru studenti5 din 1 kgsosul e splendid, am curatat cu bucati rupte din chifla castronelul n-am avut ceapa rosie sa pun, data aviatoarei-a strivit domnu cu o paleta peste care am pus presa aia grea de care ziceam Report
May 13, 20197 yr comment_252897 Am trecut doar asa in graba pe aici, fara poze ca nu le mai gasesc (oricum nu aveam decat de la faza in care burgerii erau in tigaie).Cand m-am uitat prima data pe reteta, semana la ingrediente cu ceea ce facusem eu mai demult, insa toate condimentele alea se puneau in burgeri, si nu intelegeam ce sos au pus unii la salata si l-au mai si lins din castron cu paine .Deci, da, a fost un mare succes, fiu-meu a zis ca sunt mai buni decat clasicii hamburgeri cu ketchup si mustar. Report
June 25, 20197 yr Author comment_254283 am ratat comentariul asta - sa va fie de bine am un kg de chuck de la vaca de la ferma, cred ca fac si eu in weekend Report
June 26, 20197 yr comment_254299 am ratat comentariul asta - sa va fie de bine am un kg de chuck de la vaca de la ferma, cred ca fac si eu in weekend Doar atat a mai ramas din el? Bietu om...dar, mai ales, bietu Dex! Acu nu esti doar trans, mai esti si canibal Report
June 14, 20206 yr Author comment_262618 au fost buni!! am vrut sa-i trag in selfie dar nu am mai avut ce. de sos nu va mai pun, l-am mincat pe piine Report
June 14, 20206 yr comment_262620 Eu nu am decat o măcelărie in zona mea si niciodată nu mi-a placut carnea de vită, dar zău ca asta aș vrea sa incerc! Doar sa găsesc carnea cea mai bună! Report
August 21, 20242 yr Author comment_269658 Azi fac burgeri de wagyu - daca apuc sa pozez va arat Report