August 25, 20197 yr comment_255165 Va rog frumos, as vrea și eu sa știu dacă ați păstrat busuioc verde pentru iarna (eventual la congelator). Tufele din grădina cresc ca nebunele și mi-ar părea rău sa îl pierd. As vrea sa îl păstrez și altfel decât uscat. Report
August 25, 20197 yr comment_255171 da, dar e extrem de sensibilcind il scoti e fleasca nu va mai fi niciodata ca atunci cind il taiuscat iar devine praf ai putea face si cubulete de unt cu busuioc in el, poate ar fi mai practic Report
August 25, 20197 yr comment_255179 pesto congelat?de regula cei care il congeleaza recomanda sa nu fie pus parmigiano decit dupa congelare eu nu am gasit o metoda satisfacatoare de congelare e verdeturilor precum patrunjel si restuldaca le congelez frunze cum iei punga din congelator cum se inmoaie si oricum se fac bucateledaca fac sul dupa aia trebuie luat taiat rapid si e tare ca piatra si in partea in care il tii cu mina se decongeleaza imediatacu am o tavita in care am facut cuburele cu unt, tre sa-mi aduc aminte sa le folosesc dar iar, nu se potriveste concentratia de patrunjel dintr-un cub cu orice mincare la care as vrea sa il folosesc Report
August 25, 20197 yr comment_255181 Eu spal frunzele, le tamponez usor cu prosop de hartie, le pun intr.un singur strat in tavi(te) la congelator, dupa ce s.au congelat le pun intr.o cutie/caserola cu capac si de acolo iau cand si cat imi trebuie nu.i ca proaspat, Adriana are dreptate, se fleoscaieste cand se decongeleaza, dar il adaug in ultimul momentEu sunt multumita de rezultatAsa congelez si menta, salvie, marar, dafin, chiar si rozmarin (spalat, uscat, taiat ramurele mici) Report
August 25, 20197 yr comment_255182 dar cind le iei din cutie le iei cu lingurita?si tot amestecul sta despartit, nu's cum sa zic, nu se face blocuri? tre sa mai incerc sa congelez cite un strat si sa le pun intr-o cutie tareleusteanul e frumos si mi-ar parea rau, ma gindeam sa-l tin in casa ca sa nu-l pierd Report
August 26, 20197 yr comment_255189 dar cind le iei din cutie le iei cu lingurita?si tot amestecul sta despartit, nu's cum sa zic, nu se face blocuri? tre sa mai incerc sa congelez cite un strat si sa le pun intr-o cutie tareleusteanul e frumos si mi-ar parea rau, ma gindeam sa-l tin in casa ca sa nu-l pierd Nu se face bloc, fiind congelate inainte intr.un singur strat, raman separate cumva, nu stiu cum sa explicle iau cu degetele, se desprind usor una de alta, nu.i nevoie de lungurita Drept ii ca frigiderul meu e la 1 (unu) niciodata mai mult si drept ii ca nu am multe alimente, prefer sa cumpar putin si mai des, cand esti singur e mai usor Am niste menta acum, incerc sa fac poze cu etapele , revin peste cateva zile Report
August 26, 20197 yr comment_255191 ok, mersi frumos problema de congelare intr-un singur strat n-o am ca le congelez in abbattitore si apoi le pun in cutie in congelatoro sa incerc si eu sa fac asa Report
August 26, 20197 yr Author comment_255206 Sună bine ideea cu congelatul individual al frunzelor de busuioc și apoi pus în cutie. încerc! Eu am încercat să bag într-o toamnă în casă tufe de leuștean și de pătrunjel, n-au rezistat. Cred că n-am știut să mă ocup de ele cum trebuie în casă. Pe astea la congelez tocate, în punguțe, și sunt mulțumită de cum se păstrează. Report
September 1, 20197 yr comment_255296 Am despartit mesajele ca sa fie toate impreuna.Am incercat sa congelez frunzele dupa cum a spus bristenaam inceput cu leusteanul pe care l-am sters doar cu o bucata de hirtie prosop uda si apoi am uscat cu un prosop frunzele una cite una, n-au decit praf pe ele asta era totastea erau inaintesi astea dupaeu am folosit masinaria asta care micsoreaza temperatura rapid sau congeleaza, nu stiu cum se numeste pe romaneste.par egale pozele dar nu sint, in a doua era congelat, doar ca timpul ca sa le iau si sa le pun in cutie a fost suficient sa se inmoaie deja, e drept ca acu e si foarte cald deci poate nu e tocmai momentul potrivitasa ca le-am pus rapid in congelator apoi am facut busuiocul, invatind din greselile facute cu leusteanulfiind busuiocul mult mai delicat si stind pe pervazul geamului, deci nitel mai protejat de praf l-am pus direct din ghiveci in tavain timp ce in tava se congelau frunzele am pus si cutia in care urma sa le pastrez in congelatorasa ca atunci cind am scos tava am varsat frunzele fara sa le ating direct in cutia congelata si a fost mult mai bine si mai rapid si nu s-au decongelat delocvoi continua mersi bristena pentru idee Report
September 2, 20197 yr comment_255299 Ce faina e masinaria care congeleaza rapid. Nu am vazut sau auzit de asa ceca pe aici, drept este ca nuci nu m-am interesat. Eu la combina frigorifica am functia de congelare rapida dar zic eu ca nu e chiar asa. Timpul de congelare e tot acelasi, parca Report
September 2, 20197 yr comment_255304 nu, e vorba de un aparat care raceste, congeleaza sau incalzeste pina la 75° mi se paree vorba de racire rapida a alimentului mai ales vara ca sa nu se inmulteasca prea mult eventualele bacteriisau congelare ca atunci cind pui produsul in congelator sa nu coboare temperatura celor din jurul lui Report
September 2, 20197 yr comment_255312 Ce faina e masinaria care congeleaza rapid. Nu am vazut sau auzit de asa ceca pe aici, drept este ca nuci nu m-am interesat. Eu la combina frigorifica am functia de congelare rapida dar zic eu ca nu e chiar asa. Timpul de congelare e tot acelasi, parca cred ca abatitor se numeste in romana.eu am vazut ceva in genul asta pe la concursurile culinare de la tv.ca faceau mandrele alea cate o crema curgatoare de puteam sa jur ca n-o sa stea in tort, dar montau cu cerc si apoi, in timp scurt, se racea beton. bagau tortul intr-un dulap mic gen frigider/congelator rapid si cred ca o data am auzit pomenind de abatitor. mie chiar mi-e ciuda ca nu prezinta publicului si masinariile astea profesionale, ce fac, la ce-s bune, la ce rezultate sa te astepti...ca pe mine chiar m-ar interesa sa stiu. Report
September 2, 20197 yr comment_255316 aa okpai daca se cheama abatitor asa il voi numi sperind ca n-o sa ma certati ca adaptez cuvintele italiene pe romaneste Report
September 2, 20197 yr comment_255317 Ce faina e masinaria care congeleaza rapid. Nu am vazut sau auzit de asa ceca pe aici, drept este ca nuci nu m-am interesat. Eu la combina frigorifica am functia de congelare rapida dar zic eu ca nu e chiar asa. Timpul de congelare e tot acelasi, parca cred ca abatitor se numeste in romana.eu am vazut ceva in genul asta pe la concursurile culinare de la tv.ca faceau mandrele alea cate o crema curgatoare de puteam sa jur ca n-o sa stea in tort, dar montau cu cerc si apoi, in timp scurt, se racea beton. bagau tortul intr-un dulap mic gen frigider/congelator rapid si cred ca o data am auzit pomenind de abatitor. mie chiar mi-e ciuda ca nu prezinta publicului si masinariile astea profesionale, ce fac, la ce-s bune, la ce rezultate sa te astepti...ca pe mine chiar m-ar interesa sa stiu. La TV am vazut si eu, cred ca ii spuneau "blast freezer", nu cred ca exista asa ceva aici in magazine.Mai demult ma intrebam daca n-o fi existand o masinarie precum cuptorul cu microunde, dar sa raceasca in loc sa incalzeasca...Adriana, tu ai asa ceva acasa? Report
September 2, 20197 yr comment_255319 Adriana, tu ai asa ceva acasa?pai normal lasind gluma la o parte aici de citiva ani o firma care le produce pe cele destinate celor care lucreaza in domeniu a inceput sa faca un model mai micut destinat casnicelor asa ca noi si apoi s-a raspindit mult si la tv nu stiu daca sint in magazine ca eu l-am luat de la prietena mea care le vindea, cum se vind si thermomixele si oricum daca-mi permiteti abatitor nu prea mi se pare termen romanesc, de la ce verb vine a bate? Report
September 2, 20197 yr comment_255323 Eu nici nu-mi mai bat capul sa congelez verdeturile de nici un fel...pur si simplu nu imi place gustul. Busuioc, marar si patrunjel iau mereu proaspete, busuiocul la ghiveci.Tine cat tine...in rest, cu uscat. Report
September 2, 20197 yr comment_255328 Era/este undeva in forum un topic despre congelarea verdeturilor, imi amintesc de Maya cum decora cu frunze congelate de busuioc sau imi joaca feste memoria? Edited September 2, 20197 yr by bristena Report
September 2, 20197 yr comment_255333 de la ce verb vine a bate? mai degraba de la a bati (regionalismul ) Report
September 22, 20196 yr Author comment_255900 Am pus busuiocul în congelator după metoda propusă de Bristena, am congelat frunzele pe tăviță într-un singur strat, apoi le-am băgat, pe rând, în cutie. Cutia am ținut-o tot în congelator, ca să fie totul rece. Revin cu impresii după ce îl folosesc. Am congelat ieri și leuștean și pătrunjel, tocat mărunt și pus în punguțe. Pe astea le adaug direct din punguță spre sfârșitul preparării mâncării, așa am făcut mereu și sunt mulțumită de metodă. Report