January 3, 201016 yr comment_13513 Reteta am luat-o de pe blogul lui Eryn ,si i-am adus mici modificari.N-am vrut sa traduc Tort Turbina , suna mai bine in original si daca e asa cum spune ea , reteta-i apartine , deci tot meritul e al ei. Cum sa descriu acest tort: o turbina de gusturi si texturi diverse.Un extaz!Iata despre ce e vorba: Ingrediente blat:3 oua80 gr alune de padure macinate fin10 gr amidon80 gr zahar1 lingurita praf copt50 gr alune de padure tocate grosier1 lingura cognacsare Preincalziti cuptorul la 180 de grade, tapetati o frma de tort 24 diametru.Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Amestecam alunele macinate fin cu amidonul, praful de copt si sarea.Adaugam la compozitia de galbenusuri. Nu uitati cognacul. :mrgreen: Separat batem bine albusuriile spuma.Adaugam un sfert mixand energic , iar restul delicat ca la tort , de sus in jos. Adaugam alunele sfaramate grosier, turnam compozitia astfel obtinuta in tortiera.Coacem 15 minute. Report
January 3, 201016 yr Author comment_13516 Sratul numarul doi: 1 ou100 gr ciocolata dark minim 70 % cacao200 ml frisca lichida10 gr unt Punem la fiert la foc mic frisca.Cand incepe sa fiarba luam de pe foc si adaugam ciocolata si untul.Amestecam bine, dupa care adaugam oul batut.Turnam compozitia peste blatul copt 15 minute si mai coacem inca 15 minute. Stratul numarul trei ( la mine): 2 oua250 gr ricotta80 gr zahar6 gr gelatina40 gr ciocolata alba2 linguri apa calda Punem la inmuiat geletina.Mixam bine galbenusurile cu zaharul, adaugam ricotta si mixam bine. Gelatina bine stoarsa o topim in 2 linguri de apa calda si o amestecam cu ricotta.Adaugam si ciocolata alba rasa fin. La sfarsit adaugam si albusurile spuma.Turnam crema obtinuta peste blatul cu stratul de ciocolata racite complect.Lasam in frigider minim o ora. Report
January 3, 201016 yr Author comment_13519 Stratul numarul patru .Aici am modificat complect,am facut mousse de ciocolata By Nigella.Reteta originala era ceva cu praline si pralinoise.Prea complicat pentru mine.Deci:Mousse Express by Nigella 150 gr marshmallow50 gr unt250 gr ciocolata dark60 ml apa fierbinte280 ml frisca lichida Am pus totul in afara de frisca pe baie de aburi.cand s-a topit complect , lasam la racit , la sfarsit adaugam frisca batuta. Turnam totul peste stratul de ricotta.Nivelam si ornam .Eu cu ciocolata alba rasa.Lasam inca o ora minim la frigider. Doua cuvinte rapide despre Mousse .Se face rapid si o puteti servi si ca atare ca desert principal.Intr-o ora e gata. Report
April 25, 201016 yr comment_34131 Cum de mi-a scapat bunatatea asta de tort pana acum??? Arata superb! Nuci, ciocolata.... pe gustul meu e tortul asta! Reteta originala era ceva cu praline si pralinoise.Poti sa detaliezi putin? Mi-s curioasa din fire! Report
April 25, 201016 yr comment_34167 Arata super !Cred ca se topeste in gura.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif Pozele sunt sugestive.Moama cata rabdare ai.Si ce harnica .Numai bunatati ai facut in ultimul timp.Bravo !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Report
April 25, 201016 yr Author comment_34202 Cum de mi-a scapat bunatatea asta de tort pana acum??? Arata superb! Nuci, ciocolata.... pe gustul meu e tortul asta! Reteta originala era ceva cu praline si pralinoise.Poti sa detaliezi putin? Mi-s curioasa din fire! Pai praline sunt migdale sau alune glazurate cu zahar ars.Pralinoise, sunt praline macinate fin, fin pana devine praf(si pulbere) si cu amestec de ciocolata.asta daca-l faci in casa.In Franta il gasesti asa, o ciocolata care contine praline macinate.Eu am vazut si tartinabil, gen nutella! Arata super !Cred ca se topeste in gura.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif Pozele sunt sugestive.Moama cata rabdare ai.Si ce harnica .Numai bunatati ai facut in ultimul timp.Bravo !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Pisco, tortul l-am facut de revelion.L-am postat in ianuarie.A stat ascuns bine pana acum. Dar ma bucur ca l-ati scos la iveala.Poate-l refac.Cu un aspect mai acceptabil. Report
April 25, 201016 yr comment_34213 Pai praline sunt migdale sau alune glazurate cu zahar ars.Pralinoise, sunt praline macinate fin, fin pana devine praf(si pulbere) si cu amestec de ciocolata.asta daca-l faci in casa.In Franta il gasesti asa, o ciocolata care contine praline macinate.Eu am vazut si tartinabil, gen nutella! Pisco, tortul l-am facut de revelion.L-am postat in ianuarie.A stat ascuns bine pana acum. Dar ma bucur ca l-ati scos la iveala.Poate-l refac.Cu un aspect mai acceptabil. Eataly, multam de lamuriri! Report