Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rabbit Angelino (adica iepure sicilian)

Featured Replies

Intr-una din cartile mele de bucate am gasit reteta asta, pe care am prestat-o mai demult. Pe culinar avea si Paula o reteta asemanatoare, sub numele de iepure sicilian.

In cartea de care vorbeam, se zice ca aia in Sicilia maninca cu mare placere iepure. Mai zic ei ca trebe ales un iepure care nu-i prea lung, cu soldurile rotunde si cu ficatul palid. Whatever!

Eu am luat animalul de la pravalie, l-am adus acasa, i-am facut o baie si am trecut la adunatul celor necesare:

un morcov, doi

doi ardei grasi (unu rosu, unu galben)

doua cepe marisoare

masline

capere

seminte de pin

15-20 ml otet

ulei de masline

sare, piper

patrunjel si busuioc

ceva faina

119_00bfec1f0588465e1e5975e8b58b9b96_thumb.jpg

Casapiti animalul in bucati aproximative. :D Eu l-am taiat pe-al meu in 6; sarati, piperati si dati carnea prin faina. Dupa care o prajiti in ulei de masline, pina se rumeneste.

119_f0b6f3e1c79d80d5d9f52120bd9e3658_thumb.jpg

Scoateti carnea deoparte, si in acelasi ulei puneti la calit ceapa, morcovul, 119_9e5f0902c93b0e2f76cb682f1afb0106_thumb.jpg

ardeii taiati marisor,119_5594f28ef8d0ff5f6a5f044e8c0d9ed7_thumb.jpg si mai la urma maslinele.119_36e678083d2759a547cd819f94539c76_thumb.jpg

Ideal ar fi sa aveti masline fara simburi...eu pe-ale mele a trebuit sa le decupez, ca erau din soiul ala la care simburele sta bine lipit de pulpa :floare:

Cind legumele s-au inmuiat oarecum (deci nu le fierbeti pina le innebuniti, ci numa asa, le aburiti un pic in tigaie), le rasturnati intr-un vas care merge la cuptor, peste iepurele prajit anterior.

Presarati cu patrunjel tocat marunt, 119_e0520fb2ecbf77e008ed24a0e500f2d0_thumb.jpgadaugati otetul, caperele si semintele de pin. 119_f1cd24144d7bacfac8ded36e133385f6_thumb.jpgLasati in cuptorul incins cel putin o juma' de ora, la foc marisor. (Eu am acoperit tava, cu eterna folie de aluminiu).

Si gata! Cind serviti, garnisiti cu frunze de busuioc.

119_067281ffcb47197b87ee5780f32d1acf_thumb.jpg

Si acum concluziile....se face repede, e (dupa papilele mele) excelent la gust! Si...sicilienii il iubesc :tongue3:

• Author
Fain rabbitu'. sa vad daca famelia accepta sa manance pe bunny. ( nu cea de pe forum :lol: )

Aceeasi problema o am si eu cu famelia mea, ca nu toti membrii ei maninca iepure....insa uneori "uit" sa-i intreb, si doar le pun mincarea-n farfurie... :drool:

• Author
Ohh ce bine arata si merge si la fundamentaliste, daaa. Imi place foarte mult carnea de iepure! :)

Din puctul meu de vedere e o alternativa sanatoasa la eterna carne de pui/vaca/porc....Am zile in care ma intreb, pierduta, "oare ce mai mincam azi?"