January 19, 201016 yr comment_16219 Pentru ca nu am gasit un topic referitor la formele de silicon care le utilizam pentru copt am zis ca vin cu o intrebare referitor la ele.Alti useri vor putea pune si altfel de intrebari referitor la silicoane tot aici. Sincer nu cred ca daca nu vedeam la Adriana si la Maya formele de silicoane si foaia aceea teflonata imi cumparam. Dar acum am cateva si prin urmare le-am tot folosit. Asa dragele mele Adriana si Maya o floare pentru sugestie . Cum spunea Adriana odata unele silicoane sunt mai rezistente adica nu se inegresesc la folosire. Altele cand dau de caldura se topesc...etc. Ideea e ca ale mele dupa ce le folosesc le spal cu apa si detergent de vase dar, nu vrea sa mearga grasimea. De exemplu pe cele care le-am luat de la Lidl era specificat ca la prima folosire sa se unga cu unt zis si facut. Acum desi le-am spalat de multe ori nu vrea sa mearga jos grasimea. Ce sa fac cu ele? Nu am masina de spalat vase astfel nu stiu ce as putea face cu ele. Folosesc Pur ca detergent de vase (nu o fi bun acesta oare ). Sa nu va imaginati ca sunt pline de grasime dar dupa ce se usuca se vede urma parca de ulei pe ele (nu stiu cum sa explic ). Spuneti-mi voi va rog cum le curatati, cu ce detergent le spalati? Report
January 19, 201016 yr comment_16220 Sa nu va imaginati ca sunt pline de grasime dar dupa ce se usuca se vede urma parca de ulei pe ele (nu stiu cum sa explic ) si mie mi se intampla doar cu o forma de silicon.eu le spal si apoi le pun intr-un sertar acoperite cu un servet.vad ca stau destul de bine si nu se intampla nimic.sa auzim cum procedeaza alte culinarese Report
January 19, 201016 yr comment_16221 Eu n-am zis ca se topesc cind dau de caldura, presupun ca se topesc cind le atinge flacara directa.Si ale mele unele ramin mai grase, eu le arunc in masina de vase fara mila, dar tu daca le speli cu un burete si cu detergent de vase teoretic, daca detergentul e bun, ar trebui sa se duca grasimea de pe ele. Dar si daca ramine eu nu mi-as face probleme pentru ca in felul asta esti sigura ca nu se lipeste ceea ce coci in ele.Se zice ca atunci cind coci un tort intr-o forma de silicon trebuie sa maresti cu 5-10 minute timpul de coacere. Mai apoi eu recomand ca sa lasati sa se raceasca bine tortul inainte de a-l scoate din forma de silicon, pentru ca uneori, daca e cald, se poate rupe, chestie incercata pe pielea proprie In rest, cu cit forma e mai groasa si mai lucioasa in partea interioara cu atit e mai rezistenta si buna, de culori nu mai pot zice pentru ca mi-au picat in mina si albastre bune si albastre nebune, de exemplu Report
January 19, 201016 yr comment_16234 Cînd vad silicoane,ma ia cu transpiratii! Yoyo,mie nu-mi mai multumi,ca eu am folosit silicoanele foarte scurt timp,apoi le-am aruncat.Am mai pastrat foile o vreme,nu mult,apoi le-am pus mîtilor ca "sub" castron sa nu alunece. Am scris de vreo cîteva ori pe culi,cu mult timp în urma parerea me adespre silicoane.Pe scurt...m-am aruncat si eu ca toata lumea dupa ele,am dat bani care în scurt timp au ajuns la gunoi.Consider ca am facut o prostie..deh,tineretea Silicoanele care lasa grasime,o lasa de la ele,nu ca nu-s spalate bine.Alea care lasa,lasa si spalate în masina de vase la 95°C ...NU SE CURATA de grasime,eventual pe moment,dupa care grasimea iese din nou.Asta spune tot despre calitatea siliconului.Eu si pe cele "bune",le-am aruncat.Am mai avut niste formite roz,în care faceam panna cotta.Erau frumoase,si nu lasau grasime,si nici nu coceam în ele,si tot le-am azvîrlit!Siliconul,nu mai are ce cauta în bucataria mea.Nici nu vreau sa spun cît de nesanatos este,ca am suparat pe multi cu parerile mele...În primul rînd nu-mi place textura a nimic e iese din forma de silicon,si asta în cazul meu,este suficient pentru a nu le mai folosi. Report
January 19, 201016 yr Author comment_16306 Cred ca m-am exprimat gresit pentru ca topirea unor silicoane mi s-a intamplat mie cu o spatula de silicon care era de proasta calitate si cand a avut contact cu tigaia calda incepea sa se topeasca. Te-am mentionat si pe tine Maya pentru ca din cate imi aduc aminte tu ai posta o poza cu hartia teflonata si de cand mi-am luat-o sunt foarte multumita de utilitatea ei. Report
January 19, 201016 yr comment_16307 Cred ca m-am exprimat gresit pentru ca topirea unor silicoane mi s-a intamplat mie cu o spatula de silicon care era de proasta calitate si cand a avut contact cu tigaia calda incepea sa se topeasca. Te-am mentionat si pe tine Maya pentru ca din cate imi aduc aminte tu ai posta o poza cu hartia teflonata si de cand mi-am luat-o sunt foarte multumita de utilitatea ei. Nici o problema ..ce vroiam sa spun,este ca eu nu mai sînt deloc încîntata nici macar de utilitatea aceste foi,din cauza compozitiei siliconului si tot ce emana el de la umiditatea "continutului"/c-o fi,blat,aluat..etc, în combinatie cu temperatura din cuptor. Silicoanele (ma refer la forme de copt,foi) contin(în amestecul cu materia prima) uleiuri naturale,dar si sintetice.În ambele se baga stabilizatori pentru : pastrarea culorii,maleabilitate/elasticitate(sa nu pocneasca),pentru prevenirea "îmbatrînirii" acestuia,pentru rezistenta la temperaturi ridicate...si multe alte etc-uri ...e prea multa chimie pentru mine Report
January 20, 201016 yr Author comment_16585 Probabil sunt si eu in perioada in care le consider foarte utile si indispensabile. Tu ai copii si probabil vrei sa fie cat mai natural totul pentru ei. Oricum si tu Maya si tu Adriana sincer sunteti de admirat pentru dupa munca reusiti sa faceti n retete cat mai unice si apoi sunteti si administratoarele forumului si mame si sotii...etc chiar daca ziua are 24 ore. Eu de exemplu dupa ce gatesc mancare gen felul 1 si 2 si ceva desert dupa ma culegi cu farasul din bucatarie asa de obosita sunt :mrgreen: . Report
January 21, 201016 yr Author comment_16625 Taylor merci de pont. Voi incerca metoda ta la una din ele mai ales care are pe fund patratzele mici ca model parca desi pe blat nu se vede nimic asta imi da batai de cap mari . Poate ca sunt eu de parerea ca detergentii lichizi la noi sunt zero barat in ideea in care la un moment dat am primit o sticla de detergent lichid pt vase din Ialia. Dintr-o picatura spalai minim 40 farfurii si cam 2 seturi de pahare si facea o spuma. Dar na spuma face si pur cam un sfert ) si spala cam tot la fel de bine adica cam un sfert din capacitatea celui din Ialia Report