Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oua de prepelita in crusta de ton

Featured Replies

Am găsit aici o rețetă care m-a intrigat: http://www.britishlarder.co.uk/crispy-q ... ayonnaise/, dar crusta e făcută dintr-o pastă de carne de rață, ce a fost mai întâi fiartă timp de 8 ore, după o metodă specială, folosită de bucătarii profesioniști. Neavând la dispoziție timpul/tehnologia/carnea de rață, am decis să apelez la ceva mult mai simplu și mai la îndemână…clasicul ton din conservă . Rezultatul m-a surprins plăcut, acest preparat putând fi un aperitiv sau un mic dejun deosebit de aspectuos și gustos :scratch: . Intenționez să experimentez pe viitor și alte cruste :toothy9;

95_6282a61c64e5a9684c1ef6a75be07287_thumb.jpg

Ingrediente:

12 ouă de prepeliță

-pentru crustă:

200 g ton mărunțit din conservă (foarte bine scurs de apă)

1 ou

1/4 linguriță semințe de coriandru măcinate

1/4 linguriță scorțișoară măcinată

1/4 linguriță piper măcinat

1 varf de cuțit anason măcinat

1 varf de cuțit ghimbir măcinat

1/2 linguriță sare

-pentru pane:

1 ou mare

făină

pesmet

Ouăle de prepeliță se fierb în apă clocotită 2 minute, apoi se pun în apă rece să se răcească și se curăță cu atenție.

95_8414b7e6d7d9c36fc52e124a7f5109d5_thumb.jpg

95_0e141e013621edc467b6232f350a3d32_thumb.jpg

Tonul bine scurs de apă se amestecă cu oul și condimentele și se dă la frigider 1/2 oră.

95_8dc197f8def349c2010285939e3e25a8_thumb.jpg

Ouăle se îmbracă cu un strat de ton.

95_75c8921fdfe06e4417ef81b8313d8e04_thumb.jpg

Se dau prin făină, apoi prin ou bătut și pesmet și se frig în ulei încins până se rumenesc ușor (atenție, durează foarte puțin să se rumenească, cam 1 minut).

95_029e95af99b97d1f655fba5b1f4412ad_thumb.jpg

95_d102cf97eb16c377173e9bada237256f_thumb.jpg

Se servesc întregi sau secționate.

95_4c49eafaff771da0705be8e03e2df48a_thumb.jpg

Foarte interesant si de efect.

Cred ca e si foarte bun.

Nu ai avut probleme cu aderentza compozitiei la ou ?

Se leaga usor ?

• Author
[b]Foarte interesant si de efect.

Cred ca e si foarte bun[/b].

Nu ai avut probleme cu aderentza compozitiei la ou ?

Se leaga usor ?

Da, da, da. Cat despre compozitie, adera foarte usor la ou...se ia o bucata din compozitie, cam cat crezi ca e necesar sa inveleasca un ou, se fixeaza superficial pe ou si apoi se roteste intre palme, ca si o chiftea :toothy9;

Ingenios si sunt convinsa ca sunt delicioase :lol:

Daca in loc de ton folosim carne, trebuie tocata foarte fin nu?

Hana e o minunata idee de aperitiv,se mananca si reci si calde?si daca oua de prepelita nu am, ar merge niste oute mici de tara?(cand e frig gainile daca mai fac oua sunt mai mici),sa vad daca are socrela...
  • Author
Ingenios si sunt convinsa ca sunt delicioase :occasion14:

Multumesc :) Data viitoare vreau sa folosesc si eu carne de vita pe care s-o fau de doua ori prin masina de tocat. Am vazut in supermarket-uri piept de pui tocat fin, de la Transavia, cred ca ar merge minunat.

Hana e o minunata idee de aperitiv,se mananca si reci si calde?si daca oua de prepelita nu am, ar merge niste oute mici de tara?(cand e frig gainile daca mai fac oua sunt mai mici),sa vad daca are socrela...

Nu stiu ce sa zic in legatura cu ouale de gaina...cred ca ar merge daca sunt chiar foarte mici. Cele de prepelita sunt asa micute ca la sfarsit bila imbracata in pesmet are dimensiunile unei chiftele potrivite. Daca incerci sa ne spui si noua cum se lucreaza :D ...

Ingenios si sunt convinsa ca sunt delicioase :P

Carmen, poti folosi exact aceeasi compozitie de carne tocata ca cea pt. chiftelute. Eu le-am facut acum 2 ani dupa o idee preluata de la Peter si au fost excelente la gust. :D

[center]http://img19.imageshack.us/img19/6046/chifteluteumplute.jpg[/center]

• Author

Carmen, poti folosi exact aceeasi compozitie de carne tocata ca cea pt. chiftelute. Eu le-am facut acum 2 ani dupa o idee preluata de la Peter si au fost excelente la gust. :(

[center]

[/center]

Minunat arata! Le voi repeta curand cu carne tocata de vita https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif