February 2, 201016 yr comment_18395 Ati facut?Eu as face un sirop din felurite citrice-portocale,lime,grapefruit,lamiie...Cît zahar,la cît suc?Cît se fierbe,sa nu gelatineze sau sa se ingroase? Report
February 2, 201016 yr comment_18421 De facut , nu am facut. am gugalit si imi da asa ceva ... http://avecmichele.canalblog.com/archives/2009/06/08/13998975.html Report
February 2, 201016 yr comment_18423 Sorella, eu cind am facut melcisorii din coaja de portocala ai Annei Foster am obtinut un sirop foarte placut, dens si cu gust de portocala. Report
February 2, 201016 yr Author comment_18437 De facut , nu am facut. am gugalit si imi da asa ceva ... http://avecmichele.canalblog.com/archives/2009/06/08/13998975.htmlMerci,stella Pare interesant,si foarte fresh,dar vad ca se fierbe doar apa cu zaharul si cojile de citrice 5 minute parca.Si doar fiertura asta scurta se toarna peste sucul citricelor,se lasa la macerat 24 de ore,apoi se filtreaza si se pune in sticle....atit tot?Sau mi-a scapat ceva? Report
February 2, 201016 yr Author comment_18438 Sorella, eu cind am facut melcisorii din coaja de portocala ai Annei Foster am obtinut un sirop foarte placut, dens si cu gust de portocala.Sorella,dezvolta,ca eu nu caut prin parti Grazie Report
February 2, 201016 yr comment_18440 Da , dupa ce fierbe siropul se adauga cojile de citrice ( bio/netratate ) si se lasa sa fiarba inca 5 min.dupa cele 24h de macerat, se filtreaza, iar tanti a pus cojile la uscat in cuptor, le-a macinat si le-a folosit la prajituri, din seria nimic nu se pierde Report
February 2, 201016 yr Author comment_18451 Da , dupa ce fierbe siropul se adauga cojile de citrice ( bio/netratate ) si se lasa sa fiarba inca 5 min.dupa cele 24h de macerat, se filtreaza, iar tanti a pus cojile la uscat in cuptor, le-a macinat si le-a folosit la prajituri, din seria nimic nu se pierde da,da,asta am inteles io,dar sucul ala de citrice,peste care vine siropul ala fiert(apa cu zahar,apoi inca 5 minute cu tot cu coji) ...ala nu se mai fierbe..nika.Ramîne asa...si oare cît se poate pastra.Nu se strica,daca zeama de citrice este doar macerata cu siropul..si deloc fiarta? Report
February 2, 201016 yr Author comment_18462 Maya , nu scrie. zice doar ca il tine in frigo.Da,asta am vazut.Nici eu nu intentionez sa-l fac ca sa tine 2 ani,si tot in frigo îl voi pastra si eu...dar ma întrebam daca rezista asa macar vreo luna.O sa încerc,ca îmi place metoda.Ma gîndesc ca e foarte proaspat la gust. Merci Report
February 2, 201016 yr Author comment_18509 Am cumparat Bio-portocale de doua feluri:moro si tarocco,si Bio-lamîi,toate din Sicilia.Acu se coc citricele in Sicilia? Limele,si ele Bio,din pacate nu retin provenienta,pentru ca am luat mai multe la purecat ...si pentru ca tanti din aprozar m-a vazut asa adîncita în citricele bio,mi-a facut cadou un Bio-grapefruit ,cînd i-am spus ca am de gînd sa fac sirop...si ca oricum am nevoie si de un grapefruit ! ...asa,deci mîine ma pun pe stors fructe! Report
February 3, 201016 yr comment_18527 Acu se coc citricele in Sicilia? Da, sorella, asta e vremea lor, dar e spre sfirsit, si taman acu spre sfirsit se coc cele rosii adica tarocco, deci e ok.Incearca sa fierbi sucul cu jumatate din cantitate de zahar pina se leaga, pune la fiert si cojile ca tot iti ramin dupa ce ai obtinut sucul. Zaharul depinde de cit de dulce iti place. Report
February 3, 201016 yr comment_18615 Acu se coc citricele in Sicilia? Da, sorella, asta e vremea lor, dar e spre sfirsit, si taman acu spre sfirsit se coc cele rosii adica tarocco, deci e ok.Incearca sa fierbi sucul cu jumatate din cantitate de zahar pina se leaga, pune la fiert si cojile ca tot iti ramin dupa ce ai obtinut sucul. Zaharul depinde de cit de dulce iti place. Mie mi s-a servit sirop de critice. Cam acrutz... Report
February 3, 201016 yr Author comment_18637 Mai frumosilor,stiu cind se coc citricele in Sicilia,la fel si cele din Grecia Vroiam sa fac si io o gluma Am facut siropul!E o nebunie! Inspirata si neinspirata,l-am facut pîna la urma mai de capul meu! Alex,io nush ce suc acrut ai capatat tu,dar al meu e dulce,aromat...si o mireasma îmbatatoareee! Report
February 3, 201016 yr comment_18639 Mai frumosilor,stiu cind se coc citricele in Sicilia,la fel si cele din Grecia Vroiam sa fac si io o gluma Am facut siropul!E o nebunie! Inspirata si neinspirata,l-am facut pîna la urma mai de capul meu! Alex,io nush ce suc acrut ai capatat tu,dar al meu e dulce,aromat...si o mireasma îmbatatoareee! Si......? Il vedem si noi? Ca de gustat e mai greu... Poate ne dai un imbold si trecem la treaba... Sa-l beti cu placere! Report
February 3, 201016 yr Author comment_18653 Si......? Il vedem si noi? Ca de gustat e mai greu... Poate ne dai un imbold si trecem la treaba... Sa-l beti cu placere! E pe vine,Foxyy! Tre sa micsorez pozele.Pun mai pe seara..adica pe mai tirziu Report
February 3, 201016 yr comment_18654 Si......? Il vedem si noi? Ca de gustat e mai greu... Poate ne dai un imbold si trecem la treaba... Sa-l beti cu placere! E pe vine,Foxyy! Tre sa micsorez pozele.Pun mai pe seara..adica pe mai tirziu Astept cu nerabdare! Mergem la cumparaturi zilele astea si as cam vrea sa fac un siropel! Report