February 20, 201016 yr comment_21974 Dupa parerea mea ( care sunt ciocolatoasa), dar si dupa parerea D-lui meu care orice numai vanilie sa fie.. acest cremes este mult mai bun decat la orice alta cofetarie Reteta este o adaptare dupa reteta Netei .. ... Multumesc mult[b]Ingrediente:[/b] Foi cumparate ( eu mai folosesc foile de strudel/aluat frantuzesc congelate)5 oua1 l lapte350 gr zahar100 gr amidonEsenta de vanilie, coaja de lamaie200 gr untFrisca, zahar praf Crema:In afara de frisca care trebuie batuta rece, eu las ingredientele sa ajunga la temperatura camereise separa albusurile de galbenusuri Albusurile se bat spuma cu jumatate din zahar, in final rezultand o compozitie tare si lucioasaGalbenusurile se freaca cu 2 -3 linguri de zahr, pana se albesc Laptele se pune la fiert intr-o cratita mai mare, impreuna cu restul de zahar, esenta de vanilie si coaja de lamaie Cand albusurile sunt spuma tare, se adauga pe rand compozitia de galbenusuri amestecand incet , si amidonul in ploaie amestecand de asemenea continuu.. Cand laptele fiebe( la foc mic), se adauga in fir compozitia de albusuri si galbenusiri, amestecand continuu.. Compozitia se va umfla initial si creste, insa o data ce se intareste devine mai cremoasa si mai putin spumoasa..Se fierbe pana crema este suficient de tare Se adauga untul in crema calda ,treptat , in cubulete, amestecand bine dupa fiecare cubulet , pt a se incorpora in totalitate Crema va fi frumoasa si lucioasa.. si mai ales f gustoasa Lasam crema sa se raceasca iar cand aceasta e potrivit de tare, se intinde pe prima foaie , peste crema intindem frisca batuta bine( eu recomand frisca vegetala pt ca sta mai teapana, insa daca folositi frisca naturala , o indulciti cu putin zahar si eventual zahar vanilat, si adaugati intaritor de frisca sau gelatina) Dupa frisca , a doua foaie ( cand foile sunt mai aszchioase eu prefer sa sfarm o foaie si sa o pun deasupra sfaramata), si ningem zahar pudra ... La final se pune in frigider pt a se raci bine... Pofta buna! Report
February 20, 201016 yr comment_21979 Merci. am facut si eu reteta Netei. recunosc , eu nu pun 350 gr zahar, ci reduc. la fel si din unt, iar frisca ( naturala) o bat batz si o amestec cu crema de vanilie. interesant cu stratul de frisca peste vanilie. o sa incerc cu proxima ocazie de cremes:) Report
February 20, 201016 yr comment_21980 ps. uite si cremesul ( unul din ele ) meu , dupa reteta Netei. Report