November 27, 200916 yr comment_1592 O painica tare pufoasa si simpla de facut.Acum ca am descoperit produsele lactate in aluaturi nu ma mai opresc. Ingrediente:500 gr faina alba 1 lingura drojdie uscata 1 lingura miere 1 lingurita sare 250 ml apa calda 165 gr iaurt gras Dizolvam drojdia in apa si miere.Lasam 5 minute. La faina adaugam iaurtul. Adaugam treptat si baza lichida.Framantam pana se absoarbe tot.Rezulta un aluat elastic si nelipicios.Ii dam forma dorita. Crestam. Acoperim.Lasam la crescut 30 minute minim. Pensulam cu apa calda si presaram sare (aromata, in cazul meu). Report
November 27, 200916 yr Author comment_1594 Am copt painica la 180 grade in cuptor static, cam 50 de minute. Rumenita. Si nelipsita sectiune.O feliuta cu mousse prosciutto si ricotta. Report
November 28, 200916 yr Author comment_1924 Asa este o paine pufoasa cu mult miez, deloc crocanta! Report
November 29, 200916 yr comment_2479 Azi ploua, si cum am ramas fara paine si nimeni n-a avut chef sa iasa sa cumpere una, am comis-o pe asta: Saru'mana ptr. reteta. Usoara si rapida.Super pufoasa ... data viitoare pun mai multa sare, dar asa dulceaga e buna cu unt si gem. Sanatate! PS: eu am pus din obisnuinta si putin ulei de masline ... nu cred ca-i da alt gust sau alt aspect, e doar piticul meu de vina Si uitai: am folosit drojdie proaspata, ca din asta am avut. Report
November 29, 200916 yr Author comment_2483 Azi ploua, si cum am ramas fara paine si nimeni n-a avut chef sa iasa sa cumpere una, am comis-o pe asta:Saru'mana ptr. reteta. Usoara si rapida.Super pufoasa ... data viitoare pun mai multa sare, dar asa dulceaga e buna cu unt si gem. Sanatate! PS: eu am pus din obisnuinta si putin ulei de masline ... nu cred ca-i da alt gust sau alt aspect, e doar piticul meu de vina Chestia cu sarea sunt de acord cu tine.Si eu o prefer mai sarata.Asa coaja a avut mult succes la mine, ca presarasem sare mare. Si , zic ca nici uleiul n-are ce sa strice.Eu m-am tinut de reteta originala, dar orice imbunatatire e binevenita, Kroko!Painica ta arata foarte bine, ma bucur ca v-a placut! Sanatate si voua! Report
December 7, 200916 yr comment_6423 Mmmmm....... venea un miros de paine calda si nu stiam de unde Report
December 7, 200916 yr Author comment_6503 Si de la mine venea? Multumesc Louisa!Dar saptamana asta n-am copt nimic, rusine sa-mi fie! Report
December 8, 200916 yr comment_6806 Pai eu ma imbat cu mirosul de la altii ca de copt nu am timp asa cum mi-as dori. Mai coc sambata, duminica, daca nu cumva sunt plecata :cry: Report