February 24, 201016 yr comment_22835 Fleischwurst Salat recipe by Maya Cautand pe net fel si fel de idei pentru o salata rapida si gustoasa in acelasi timp, am nimerit peste reteta postata de Maya, care mi-a facut instant cu ochiu' si n-am stat mult pe ganduri in a o executa. Si bine am facut! Fleischwurst Salat este o reteta intalnita mai ales in sezonul de vara in Germania, Austria ori Elvetia si are ca ingrediente principale ceapa si crenvursti. Totusi, cei din urma se pot inlocui, dupa preferinte, cu un alt mezel - sunca, parizer... Pentru aceasta salata, avem nevoie de:1 ceapa mare rosie 400 g mezel - eu am avut suncaulei de floarea soareluiotetsare, piperCeapa se taie cubulete, pestisori, solzisori, dupa cum are fiecare chef: Eu am pus sare, apoi am ametit bine biata ceapa, ca sa-i mai scot putin din iuteala, apoi am pus piper si otet. Am amestecat din nou si am scos oala pe terasa, sa se racoreasca nitel. Dupa vreo 10 minute, am adaugat ulei si am invartit bine-bine, dupa care am mai lasat inca 10 minute la rece, sa se marineze bine ceapa. Sunca am taiat-o dupa chef si am adaugat-o peste ceapa si am invartit usurel, ca sa nu rup bucatile de carne foarte rau! (scuzati calitatea pozei, dar numai pe asta am facut-o ): Se serveste pe post de aperitiv, sau la micul dejun. Cine doreste poate sa manance aceasta salata cu ceva paine si / ori ardei iute. Ar merge si putina verdeata proaspata, daca aveti (eu n-am avut .Este o salata foarte buna, pe gustul nostru! Cand i-am prezentat farfuria jupanului si i-am zis ca-i salata de care mai lua el de la magazin, a comentat: da' acolo n-avea asa multa sunca!!!!! Salata am facut-o acum o saptamana, chit ca-i o salata intalnita mai ales in sezonul canicular. Da' cum noua nu ne pasa ca iarna nu-i ca vara, am papat-o cand afara erau -7 grade Celsius! Maya, mii de multumiri! Report
February 24, 201016 yr comment_22858 Ce simplu... si arata tare bine... Am o intrebare: ai zis ca ai ametit ceapa, ai amestecat bine sau ce i-ai facut (ai prajit-o un pic) ca m-ai pierdut pe drum cu ameteala asta... Sorina Report
February 24, 201016 yr comment_22860 Arata fain,Foxule! Desi calitativ din punct de vedere culinar este mai buna sunca folosita de tine,Fleischwurstsalatul asta,mi-l place totusi cel mai mult cu Fleischwurst de zburatoare(nu ma gîndesc cum se face ) Si eu îl fac fie vara,iarna..sau orice.Denise,e mare amatoare.Îi place ceapa 'necata în balsamico,si bineînteles ca jura si pe ceva zeama de lamîie ..dar numai în farfuria ei,ca ma scoate din sarite cu acriturile! Report
February 24, 201016 yr comment_22862 Ce simplu... si arata tare bine... Am o intrebare: ai zis ca ai ametit ceapa, ai amestecat bine sau ce i-ai facut (ai prajit-o un pic) ca m-ai pierdut pe drum cu ameteala asta... SorinaEU o "ametesc" in otet balsamic,ca sa iasa iuteala Iaca aici : http://mayas-esprit.blogspot.com/2007/06/fleischwurst-salat.html Report
February 24, 201016 yr comment_22880 Sa traiti, am inteles! Se executa ceapa cu otet balsamic... Sorina Report
February 24, 201016 yr Author comment_22896 Ce simplu... si arata tare bine... Am o intrebare: ai zis ca ai ametit ceapa, ai amestecat bine sau ce i-ai facut (ai prajit-o un pic) ca m-ai pierdut pe drum cu ameteala asta... Sorina Eu am frecat ceapa cu sare, cat sa se inmoaie putin. Asa procedez la toate salatele in care pun ceapa si mi se pare ca-i mai putin iute, dar mai gustoasa! Report
February 24, 201016 yr Author comment_22899 Arata fain,Foxule! Desi calitativ din punct de vedere culinar este mai buna sunca folosita de tine,Fleischwurstsalatul asta,mi-l place totusi cel mai mult cu Fleischwurst de zburatoare(nu ma gîndesc cum se face )Si eu îl fac fie vara,iarna..sau orice.Denise,e mare amatoare.Îi place ceapa 'necata în balsamico,si bineînteles ca jura si pe ceva zeama de lamîie ..dar numai în farfuria ei,ca ma scoate din sarite cu acriturile! Saru'mana de lamuriri! Eu am zis (fiind prima oara cand am facut salata asta) sa-ncerc sa respect reteta. N-am pus lamaie, dar data viitoare o sa remediez problema! Sunca, drept sa-ti zic, nu mai stiu din ce animal provenea, mi-a placut cum arata si-am cerut! Data viitoare o sa fiu mai antena. Report
February 25, 201016 yr Author comment_23048 foarte buna si rapida.ideala pentru la vara Noua ne-a placut si acum! (desi afara era ger! ). Report