Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fleischwurst Salat

Featured Replies

Fleischwurst Salat

recipe by Maya

Cautand pe net fel si fel de idei pentru o salata rapida si gustoasa in acelasi timp, am nimerit peste reteta postata de Maya, care mi-a facut instant cu ochiu' si n-am stat mult pe ganduri in a o executa. Si bine am facut! :floare:

Fleischwurst Salat este o reteta intalnita mai ales in sezonul de vara in Germania, Austria ori Elvetia si are ca ingrediente principale ceapa si crenvursti. Totusi, cei din urma se pot inlocui, dupa preferinte, cu un alt mezel - sunca, parizer...

Pentru aceasta salata, avem nevoie de:

1 ceapa mare rosie

400 g mezel - eu am avut sunca

ulei de floarea soarelui

otet

sare, piper

Ceapa se taie cubulete, pestisori, solzisori, dupa cum are fiecare chef:

post-46-126701822145_thumb.jpg

Eu am pus sare, apoi am ametit bine biata ceapa, ca sa-i mai scot putin din iuteala, apoi am pus piper si otet. Am amestecat din nou si am scos oala pe terasa, sa se racoreasca nitel. Dupa vreo 10 minute, am adaugat ulei si am invartit bine-bine, dupa care am mai lasat inca 10 minute la rece, sa se marineze bine ceapa.

post-46-126701846515_thumb.jpg

Sunca am taiat-o dupa chef si am adaugat-o peste ceapa si am invartit usurel, ca sa nu rup bucatile de carne foarte rau! (scuzati calitatea pozei, dar numai pe asta am facut-o :pupic:):

post-46-126701860807_thumb.jpg

Se serveste pe post de aperitiv, sau la micul dejun. Cine doreste poate sa manance aceasta salata cu ceva paine si / ori ardei iute. Ar merge si putina verdeata proaspata, daca aveti (eu n-am avut :pupic:.

Este o salata foarte buna, pe gustul nostru! Cand i-am prezentat farfuria jupanului si i-am zis ca-i salata de care mai lua el de la magazin, a comentat: da' acolo n-avea asa multa sunca!!!!! =))

post-46-1267019312_thumb.jpg

Salata am facut-o acum o saptamana, chit ca-i o salata intalnita mai ales in sezonul canicular. Da' cum noua nu ne pasa ca iarna nu-i ca vara, am papat-o cand afara erau -7 grade Celsius! :D

Maya, mii de multumiri! :toothy9; :hug:

Ce simplu... si arata tare bine... Am o intrebare: ai zis ca ai ametit ceapa, ai amestecat bine sau ce i-ai facut (ai prajit-o un pic) ca m-ai pierdut pe drum cu ameteala asta... :toothy9; Sorina

Arata fain,Foxule! :floare:

Desi calitativ din punct de vedere culinar este mai buna sunca folosita de tine,Fleischwurstsalatul asta,mi-l place totusi cel mai mult cu Fleischwurst de zburatoare(nu ma gîndesc cum se face :pupic: )

Si eu îl fac fie vara,iarna..sau orice.Denise,e mare amatoare.Îi place ceapa 'necata în balsamico,si bineînteles ca jura si pe ceva zeama de lamîie :toothy9; ..dar numai în farfuria ei,ca ma scoate din sarite cu acriturile! :pupic:

• Author

Ce simplu... si arata tare bine... Am o intrebare: ai zis ca ai ametit ceapa, ai amestecat bine sau ce i-ai facut (ai prajit-o un pic) ca m-ai pierdut pe drum cu ameteala asta... :toothy9; Sorina

Eu am frecat ceapa cu sare, cat sa se inmoaie putin. Asa procedez la toate salatele in care pun ceapa si mi se pare ca-i mai putin iute, dar mai gustoasa!

• Author

Arata fain,Foxule! :P

Desi calitativ din punct de vedere culinar este mai buna sunca folosita de tine,Fleischwurstsalatul asta,mi-l place totusi cel mai mult cu Fleischwurst de zburatoare(nu ma gîndesc cum se face :D )

Si eu îl fac fie vara,iarna..sau orice.Denise,e mare amatoare.Îi place ceapa 'necata în balsamico,si bineînteles ca jura si pe ceva zeama de lamîie :whip2: ..dar numai în farfuria ei,ca ma scoate din sarite cu acriturile! :D

Saru'mana de lamuriri! :toothy9; Eu am zis (fiind prima oara cand am facut salata asta) sa-ncerc sa respect reteta. N-am pus lamaie, dar data viitoare o sa remediez problema! :P Sunca, drept sa-ti zic, nu mai stiu din ce animal provenea, mi-a placut cum arata si-am cerut! :P Data viitoare o sa fiu mai antena. :D