March 2, 201016 yr comment_23996 Am si eu (inca) o problema cu calculatorul: nu ma mai pot conecta la reteaua wireless, de aseara! Si nu pricep cine m-ar putea bloca (ori de ce??).Chestiuta sta in felul urlator: locuim intr-o vila, impartita in cateva apartamente. Fiindca nu exista decat o singura priza de telefon, internetul este impartit prin router care se afla in apartamentul unui alt chirias. Noi avem parola si accesam reteaua dupa un program stabilit de comun acord cu acel individ care are router-ul. Bon, toate-au fost bune pana acu' 3 saptamani, cand am constatat ca, desi sunt conectata la reteaua wireless, nu am internet - nu se incarca nimic, nici messenger, nici vreun site, nimic! De intrat, chipurile intrau niste biti, da' nu stiu unde se duceau, ca nu se incarca nimic. Am schimbat numele calculatorului, am schimbat si MAC-ul placii wireless si, ciurprize, ciurprize...... m-am conectat la retea si apoi am avut si net, pana aseara..... Ieri, la 4, m-am deconectat de la router, dupa cum zice programu' iar la 7.... pauza conexiune! Calculatorul jupanului n-a avut nici o problema, in toata perioada asta, dar io nu m-am mai putut conecta la retea (desi e vizibila), indiferent de schimbarile facute (nume, MAC)...Nu-mi dau seama cine ar putea sa-mi blocheze accesul, in afara de vecin... daca era furnizoru' de net, cum m-a dibuit pe mine? Stiam ca de router nu se poate trece - n-avea cum sa-mi ia doar mie MAC-ul, atata vreme cat eu accesez internetul prin intermediul unui aparat cu MAC de sine statator... Pe de alta parte, daca totusi furnizoru' ie diestiept si m-a dibuit, pe ce baza si criterii ma blocheaza??? Nu trebuia sa trimita ceva avertizari??? Ce-am facut doar eu, de sunt pedepsita? Daca-i vecinu', asa cum banuim noi, in afara de mersu' la el la usa (ceea ce s-a si facut aseara, da' ala n-a raspuns la apel ), ce pot face? Cum as putea sa demonstrez ca-i el cremenalu'? Si mai ales, cum pot sa impiedic alte posibile blocari? Jupanu' meu e om diplomat din fire, da' daca-i musai, stie si cum se scot dintii, pe calea aia unde nu-s necesare studii stomatologice! Da' numai sa fim noi siguri ca vecinu' are ceva cu calculatoru' meu si ma blocheaza intentionat si fara vreun motiv aparent.El (vecinu') a venit cu ideea cu programul de internet, pentru ca, sustine el, in momentul in care noi (jupanu' si cu mine) intram pe internet, el asteapta 20 de minute sa i se-ncarce mail-u'! N-am priceput nici pana acu' de unde si pana cand tampenia asta, sta cu routeru' langa el, da' noi ii mancam tot tignalu', da' am zis sa fim baieti "salon" si-am facut program. Acu' nu stiu ce am facut io... de nu pot intra nici macar in retea. Daca acum 3 saptamani am zis ca o fi posibil sa fie provideru' de net ala ce m-o blocat, acu' nu vaz cum ar putea tot provideru' sa nu ma lase sa intru-n reteaua locala... De unde si pana cand schimba aia configurarile router-ului???? De ma poate dumiri careva, ori chiar ajuta, as ramane indatorata! Si v-as multumi mereu! (adica de fiecare data cand intru pe arta.. ). Report
March 2, 201016 yr comment_24001 Provideru' nu te blocheaza,sigur!Cre'ca tre sa stai de vorba cu vecinul Report
March 2, 201016 yr Author comment_24003 Provideru' nu te blocheaza,sigur!Cre'ca tre sa stai de vorba cu vecinul Asa ne gandeam si noi, da' am zis ca inainte sa-si comande vecinu' o noua proteza dentara, sa-ntrebam daca nu e provideru' asta mai smecher.... Report
March 2, 201016 yr comment_24013 Stai Foxy, pana sa te-nfigi in vecin, ca-i criza si costa mult proteza si eu am patit ceva similar si nu stiu de ce. Bun. Noi avem tot wireless. Suntem 3 calculatoare pe el, eu, MdeB si Bonicel jr. Sunt momente cand numai mie nu mi se incarca nicio pagina ca si cum n-as avea semnal, dar e full. Celelalte doua laptopuri merg perfect. Nu impartim cu nimeni netul, il impartim doar intre noi. Daca afli tu poate-mi spui si mie. Ma rog, e posibil sa fie altceva, dar pare similar. Report
March 2, 201016 yr comment_24022 Noi sîntem 3 (cu tot cu iPhone 4 ) conectati de un router,si nu nu se blocheaza nica.Sîntem si 2-3 conectati deodata ... si sa nu uitam ca se dowloadeaza la greu(adica io) muuuulti giga (filme,seriale..etc)...Niciodata nu am avut probleme.Daca nu a mers ceva de la provider,e clar ca nu ne-a mers la niciunu/adica nici o conectie... Report
March 2, 201016 yr Author comment_24023 Stai Foxy, pana sa te-nfigi in vecin, ca-i criza si costa mult proteza si eu am patit ceva similar si nu stiu de ce. Bun. Noi avem tot wireless. Suntem 3 calculatoare pe el, eu, MdeB si Bonicel jr. Sunt momente cand numai mie nu mi se incarca nicio pagina ca si cum n-as avea semnal, dar e full. Celelalte doua laptopuri merg perfect. Nu impartim cu nimeni netul, il impartim doar intre noi. Daca afli tu poate-mi spui si mie. Ma rog, e posibil sa fie altceva, dar pare similar. Am inteles ce zici tu, dar, daca trece putin timp, se remediaza problema, nu? Ori, daca unul din voi inchide laptopul, cel care avea probleme poate accesa tot ce doreste, da? E posibil ca asta sa fie o fluctuatie de moment, ori router-ul e nitel buimac - capata prea multe cereri si nu le poate onora pe toate deodata. Dar au trecut deja 8 ore de incercari si tot nu reusesc sa accesez reteaua - e cam multisor, zic io...Acasa la ai mei, se mai intampla sa nu se-ncarce nica, desi e semnal de net, da' acolo fluctueaza rds-u'. Oricum, in maxim 5 minute totul isi revenea la normal. Om vedea disara, cand se-ntoarce omuletu' meu de la scarbiciu. Si da-i incolo de indivizi, ca au asigurare medicala! Isi pot permite o proteza! Report
March 2, 201016 yr Author comment_24025 Noi sîntem 3 (cu tot cu iPhone 4 ) conectati de un router,si nu nu se blocheaza nica.Sîntem si 2-3 conectati deodata ... si sa nu uitam ca se dowloadeaza la greu(adica io) muuuulti giga (filme,seriale..etc)...Niciodata nu am avut probleme.Daca nu a mers ceva de la provider,e clar ca nu ne-a mers la niciunu/adica nici o conectie... Maya, asa e. Acu' 2 ani, in Munchen, era un router la noi in apartament si il mai accesau inca alte 2 calculatoare, ale prietenilor cazati in alte apartamente. Niciodata nu s-a blocat semnalul doar la un calculator, indiferent de traficul facut! Si era trafic, la greu! Report
March 2, 201016 yr comment_24038 Ce setare are routerul pentru DHCP?Sper ca nu pe mine ma intrebi, ca imediat te-ntreb daca DHCP-ul asta-i vreo boala sau ceva gen ADHD. Foxy, da, isi revine in juma de ora asa, merge un pic si pac, iar nu-i net. Si asta numai la laptopu' meu. Asta se intampla doar de vreo 2 saptamani. Report
March 2, 201016 yr Author comment_24100 Ce setare are routerul pentru DHCP? A fost omu' meu si-a vorbit cu individu' cu routeru', da' degeaba. Ala sustine ca n-a umblat, n-a facut nica, nu stie nimic (da, precis! jamais vu, jamais couché avec). Cica el ia ciocanu' daca are vreo problema la calcularet! Nu stiu in ce da cu acel ciocan, ca n-a mai intrebat! Revenind la intrebarea legata de router, habar n-am de setare. Ce-ar trebui sa fie? Si cum de laptopu' jupanului poate accesa in continuare reteaua? Am dezinstalat driver-ul pentru wlan, l-am reinstalat, inserat iar parola, modificat MAC, nume... nica! Acu' am net prin cablu - sharuieste jupanu'. Da' pan' se-ncarca ceva, m-apuca bataielile! Report
March 2, 201016 yr comment_24103 Noi sîntem 3 conectati de un router,si nu nu se blocheaza nica.Sîntem si 2-3 conectati deodata ... si sa nu uitam ca se dowloadeaza la greu(adica io) muuuulti giga (filme,seriale..etc)...Niciodata nu am avut probleme.Daca nu a mers ceva de la provider,e clar ca nu ne-a mers la niciunu/adica nici o conectie...La fel suntem si noi cu diferenta ca cel care downloadeaza la greu e cel mai tinar din familie. Report
March 2, 201016 yr Author comment_24104 Ce setare are routerul pentru DHCP?Sper ca nu pe mine ma intrebi, ca imediat te-ntreb daca DHCP-ul asta-i vreo boala sau ceva gen ADHD. Foxy, da, isi revine in juma de ora asa, merge un pic si pac, iar nu-i net. Si asta numai la laptopu' meu. Asta se intampla doar de vreo 2 saptamani. La tine ar putea sa fie vorba si de sistem; cand ai instalat ultima oara windows-ul? Ori ce SO ai pe laptop... Poate n-ar strica si-o defragmentare, din cand in gand. La calculatorul jupanasului treceau vreo 2 zile pana se deschidea - cre' ca avea de rumegat multe si marunte, da' dupa ce mi-am bagat io gherutele-n el si i-am dat o defragmentare, a batut recordu' de viteza la incarcatu' XP-ului! Offfff, tehnologia asta! Cine-a zis ca ne face noua viata mai usoara a mintit urat de tot! Ne-o complica-n ultimu' hal! N-ai net o zi, aproape c-ai murit, nu mai existi! Report
March 2, 201016 yr comment_24111 In general pe ruter se pot face mai multe setari. Se pot bloca anumite MAC-uri sau invers, se poata da acces doar la anumite MAC-uri. Cred ca tu esti acum in situatia a doua dupa ce ai fost o vreme in prima. Report
March 2, 201016 yr Author comment_24132 In general pe ruter se pot face mai multe setari. Se pot bloca anumite MAC-uri sau invers, se poata da acces doar la anumite MAC-uri. Cred ca tu esti acum in situatia a doua dupa ce ai fost o vreme in prima. La fel credem si noi, numai ca individu' sustine ca n-a schimbat nimic pe nicaieri! Routeru' e-al lui, propriu si personal. N-am idee cine plateste abonamentul de internet, ca proprietara ne-a dat o hartie cu parola, cand am venit aici si noi am accesat internetul mereu. Daca din banii de chirie s-o plati si internetul ori ba, n-am intrebat inca. Poate-o sa intrebam zilele astea. Chiar sunt curioasa.Cum pot sa-l oblig pe acel individ sa-mi dea voie sa umblu la router si cum aflu daca mi-a blocat MAC-ul? Report
March 3, 201016 yr comment_24154 Cum pot sa-l oblig pe acel individ sa-mi dea voie sa umblu la router si cum aflu daca mi-a blocat MAC-ul? Cred ca tu nu poti, dar proprietarul poate. Si anume prin sesizarea providerului care poate veni "sa depaneze". Sau poate poti reclama chiar tu ca nu-ti merge netul. Nu stiu cum e acolo, dar aici daca anunti ca nu-ti merge netul incearca intai prin telefon sa te depaneze, iar daca nu merge trimit o echipa. Report
March 3, 201016 yr comment_24168 Dynamic Host Configuration Protocol automatizează alocarea parametrilor de retea la dispozitive de către unul sau mai multe fault-tolerant servere DHCP. Chiar şi în retele mici, DHCP este folositor, deoarece simplifica adăugarea unor noi echipamente în reţea. Cand un client configurat (un computer sau orice alt dispozitiv de retea) se conectează la reţea, clientul DHCP trimite o broadcast interogare in ce priveşte informaţia necesară la serverul DHCP. Serverul DHCP gestionează o rezervă de adrese IP şi informaţii despre configurarea parametrilor clientului, ca gateway-ul implicit, numele domeniului, serverul DNS, alte servere ca serverul de timp, ş.a.m.d. La primirea unei cereri valide, serverul atribuie calculatorului o adresă de IP, un contract de leasing (perioada de validitate a alocării respective), precum şi alţi parametri de configurare de IP, cum ar fi masca de subreţea şi gateway-ul implicit . Interogarea este de obicei iniţiată imediat după boot, şi trebuie să fie completată, înainte ca clientul să poată iniţia comunicarea IP cu alte gazde. Funcţie de implementare, serverul DHCP poate avea trei metode de alocare a adreselor IP: alocare dinamică: Un administrator de reţea atribuie o serie de adrese IP la DHCP, şi fiecare computer din LAN este configurat să ceară o adresa de IP de la serverul DHCP în timpul iniţializării de reţea. Procesul de cerere şi aprobare foloseşte un concept ca un contract de leasing pe o perioada determinată, permiţând serverului DHCP să revendice (şi să realoce) adrese IP disponibile (refolosirea dinamică de adrese de IP). alocare automată: Serverul DHCP alocă în permanenţă o adresă de IP disponibilă, din gama definită de administrator, către un client. Acest proces este asemănător alocării dinamice, dar serverul DHCP păstrează un tabel cu alocările de IP anterioare, astfel încât să poată atribui preferenţial pentru un client aceeaşi adresă de IP pe care aceta a avut-o anterior. alocare statică: Serverul DHCP alocă adresa de IP în baza unui tabel cu perechi adresa MAC/adresa IP, acestea fiind completate manual (probabil de către administratorul reţelei). Numai clienţii care au adresa MAC lisată în acest tabel vor primi o adresă de IP. Această caracteristică (care nu e suportată de orice router) este denumită Static DHCP Assignment (by DD-WRT), fixed-address (by the dhcpd documentation), DHCP reservation or Static DHCP (by Cisco/Linksys), şi IP reservation sau MAC/IP binding (de către diverşi alţi producători de routere). Adus de la http://ro.wikipedia.org/wiki/DHCP Report
March 3, 201016 yr Author comment_24200 O sa vorbesc cu omuletu' meu cand se-ntoarce acasa, diseara, sa vedem daca merge direct la individu' cu routerul ori la proprietareasa... Noi tot nu-ntelegem ce vrea de la noi, cu ce considera individul ca am gresit de imi da in cap - si asta fara vreo explicatie! Si-n plus, nici nu recunoaste c-ar fi facut ceva! Report
March 3, 201016 yr Author comment_24211 http://www.citysmiley.com/smileys/violents/coupdetete.gif M-am umplut de spume!!!!! Am schimbat iar MAC-ul pe laptopul meu, am pus MAC-ul de la laptopul jupanului si....... merge internetul!!!!!! Daca jupanu' nu-i scoate dintii individului, i-i scot io! Norocu' individului ca nu-i acu' acasa, ca altfel ma duceam acum peste el si-l bateam de mi se acrea http://www.citysmiley.com/smileys/violents/roquette.gif apoi o luam de la capat! Report