March 4, 201016 yr comment_24346 [b]Ingrediente[/b] 400 ml frisca naturala lichida (smantana dulce pentru frisca), 3 oua (aici e de dezbatut, ca din ce am vazut, in unele retete de foloseste numai galbenusul, in altele se pune oul intreg, eu am folosit oul intreg), 3 linguri de zahar + un plic de zahar vanilat si zahar pentru crusta de caramel (tot 3 linguri).[b]Cum se face[/b] 1.Punem frisca la incalzit intr-un ibric, fara sa o fierbem. Cand s-a incalzit, o dam deoparte 2. Frecam ouale+zaharul vanilat+3 linguri de zahar, pana ce acesta se topeste 3. Turnam frisca incalzita peste oua, omogenizam, apoi strecuram amestecul in alt vas, folosind o sita fina 4. Punem amestecul de ou in vasele individuale, pe care le asezam in alt vas, umplut cu apa, astfel incat sa ajunga la 1/3 din inaltimea vaselor cu compozitie 5. Dam la cuptor la foc mic (150 de grade) , timp de 45 de minute-o ora, pana crema se coaguleaza bine si nu mai tremura 6. O scoatem din cuptor, presaram zahar pe deasupra si il transformam in caramel, fie cu ajutorul unei torte de bucatarie, fie punand vasele sub grilul de la cuptor timp de cateva minute 7. Asteptam sa se raceasca si mancam! Report
March 4, 201016 yr comment_24364 M-am indragostit de vasele tale Eu cu grilul de la cuptor n-am reusit sa caramelizez zaharul asa cum trebuie, cred ca cea mai sfinta la operatia asta e torta. Eu am si fierul special pentru asta, doar ca atunci cind am decis sa il folosesc pusesem crema in vase de un diametru mai mic si n-ajungea caldura la zahar Eu stiu ca se foloses numai galbenusurile. Report
March 4, 201016 yr Author comment_24365 M-am indragostit de vasele tale Eu cu grilul de la cuptor n-am reusit sa caramelizez zaharul asa cum trebuie, cred ca cea mai sfinta la operatia asta e torta. Eu am si fierul special pentru asta, doar ca atunci cind am decis sa il folosesc pusesem crema in vase de un diametru mai mic si n-ajungea caldura la zahar Eu stiu ca se foloses numai galbenusurile. Si eu sunt iremediabil indragostita de ele O sa fac si in varianta numai cu galbenusuri, ca sa vad diferenta, ma astept sa aiba o consistenta si mai fina Iar de albusuri fac bezele, ca tot tin cuptorul in timpul asta la temperatura mica Report
March 4, 201016 yr comment_24372 Tare faine bunny Daca mai vrei o idee cu albusele poti face blatul de tort din albuse(reteta Adrianei cred,sper sa nu ma insel)Cat despre torta n-am ,da are vecinul aparat de sudura crezi ca merge?? (glumesc normal....) Report
March 4, 201016 yr Author comment_24375 Tare faine bunny Daca mai vrei o idee cu albusele poti face blatul de tort din albuse(reteta Adrianei cred,sper sa nu ma insel)Cat despre torta n-am ,da are vecinul aparat de sudura crezi ca merge?? (glumesc normal....) De mers ar trebui sa mearga, dar cu efecte secundare nebanuite... si nefericite Sarumana de idee - ma refer la cea cu tortul, bineinteles Report
March 4, 201016 yr Author comment_24475 Ce misto arata si crema,si vasele,si pozele..si tot! Maya, Ma straduiesc sa invat, si vorbele aste, venind tocmai de la cea care m-a facut sa imi placa sa pozez, ma fac sa fiu rosie pana in varful urechilor ! Report
March 5, 201016 yr comment_24564 Bunny, crema catalana e febletea mea. Inca n-am incercat s-o fac. poate prind curaj ps. din albusuri poti incerca sa faci macaronsii Irinei . Report
March 5, 201016 yr comment_24589 Suna foarte bien reteta ta Dar inainte de a o face, trebuie cumparate vase speciale Report
March 7, 201016 yr Author comment_25118 Bunny, crema catalana e febletea mea. Inca n-am incercat s-o fac. poate prind curaj ps. din albusuri poti incerca sa faci macaronsii Irinei . Of, Stella, macarons mi se par de domeniul fantasticului, e nevoie de mult curaj ca sa ma apuc sa ii fac! Vorbesc foarte serios, mi se par o piatra de incercare in bucatarie!Crema asta insa e din ciclul "mai simplu de atat nu se poate". Poate dupa ce mai "cresc" ma aventurez si in lumea macaronsilor Suna foarte bien reteta ta Dar inainte de a o face, trebuie cumparate vase speciale Irinuca, multumesc frumos! Cat despre vase. poti face si intr-o tava mai mare (de tarta de ex), ajustand cantitatile, numai ca nu o sa fie portii individuale Report
March 7, 201016 yr comment_25134 Bunny ce poze frumoase faci....Brava !!!!E crema catalana, cumva? Daca e "ea" imi place foooooarte mult !!! Report