Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Placinta cu dovleac(mere)

Featured Replies

post-139-126780383737_thumb.jpg

Placinta cu dovleac(si cea cu mere)imi place doar cu foi de casa,nu cu foi cumparate.

Asadar,am dat dovleacul pe razatoarea mare si l-am pus la calit cu cateva linguri de zahar.Dupa ce s-a calit am dat vasul de pe foc si am lasat sa se raceasca si am adaugat putina esenta de rom(merge scortisoara dar din cauza de copil pretentios,nu am pus).

post-139-126780385684_thumb.jpg

FOILE

-500g faina

-25g drojdie proaspata

-250ml apa calduta

-2linguri zahar

-jumatate lingurita sare

-2linguri ulei

Se framanta un aluat elastic,care se lasa 15 minute sa se odihneasca.

post-139-126780386845_thumb.jpg

Se imparte in patru si din fiecare parte se intinde cate o foaie,cat de subtire se poate,intai cu sucitorul apoi cu mainile.Foaia se pune pe hartie de copt,se pune dovleac pe toata suprafata foii si cu ajutorul hartiei se ruleaza.

post-139-126780387726_thumb.jpg

post-139-126780388732_thumb.jpg

post-139-126780389694_thumb.jpg

Se aseaza rulourile in tava unsa.Se ung si ele deasupra cu ulei si se dau la cuptor,la foc mediu,pana se rumeneste putin deasupra.Se pudreaza cu zahar pudra.

post-139-12678039083_thumb.jpg

post-139-126780392604_thumb.jpg

post-139-126780393556_thumb.jpg

• 10 months later...
  • Author

Arata foarte bine, precis e delicioasa!

Doar ca forma ma duce cu gandul la rulada de dovleac decat la placinta =))

o fi si cum zici,nu pot sa zic nu!

eu asa o stiu de cand ma stiu:placinta :occasion14:

si de gustoasa,e gustoasa rau :floare:

Pentru mine dovleacul a fost o descoperire tarzie.Cand eram mica nu-mi placea.Acuma il ador.Ne aducea mama ceva asemanator de la restaurantul unde lucra si nu-l mancam.Il faceau si cu mere.

Acum numai cand ma gandesc, mi se face rau de pofta.

Mimi, ma cam sperie foile alea, dar poate ma incumet. :)

La noi in familie dovleacul se manca simplu, felii coapte in cuptor si presarate cu zahar. De abia cand m-am mutat in sud, in Bucuresti, am descoperit ca exista si alte metode de a manca bostanul :rolleyes: Eu invatasem aceasta reteta de la bunica unui iubit de-al meu din Braila, in plus ea presara cu scortisoara peste zaharul pudra. Am facut-o de multe ori in anii 98-2000 insa am uitat total reteta de la coca. E delicioasa si imi aduc aminte ca foile sunt foarte usor de intins.

Mersi MIMI ca ai pus-o pas cu pas. :occasion14:

• Author

Pentru mine dovleacul a fost o descoperire tarzie.Cand eram mica nu-mi placea.Acuma il ador.Ne aducea mama ceva asemanator de la restaurantul unde lucra si nu-l mancam.Il faceau si cu mere.

Acum numai cand ma gandesc, mi se face rau de pofta.

Mimi, ma cam sperie foile alea, dar poate ma incumet. :occasion14:

La noi in familie dovleacul se manca simplu, felii coapte in cuptor si presarate cu zahar. De abia cand m-am mutat in sud, in Bucuresti, am descoperit ca exista si alte metode de a manca bostanul :biggrin: Eu invatasem aceasta reteta de la bunica unui iubit de-al meu din Braila, in plus ea presara cu scortisoara peste zaharul pudra. Am facut-o de multe ori in anii 98-2000 insa am uitat total reteta de la coca. E delicioasa si imi aduc aminte ca foile sunt foarte usor de intins.

Mersi MIMI ca ai pus-o pas cu pas. :rolleyes:

ei,Lili,dupa cum bine zice Laura,foile sunt fff usor de intins!

Da,Laura,si mie-mi place cu scortisoara,dar am un copil tare mofturos in ceea ce priveste aromele.

...

Da,Laura,si mie-mi place cu scortisoara,dar am un copil tare mofturos in ceea ce priveste aromele.

Eh, asa-s eu, citesc pe sarite. Acusica vazui ca ai scris despre copilul mic si scortisoara. :lol: Adevarul e ca de pus putem pune si adauga ce ne doreste inimioara, fiecare pe felia sa. E ca si cu verdeata in supe, cand ai mofturosi la masa mai bine presari doar in farfurie. =))

Placinta cu dovleac

post-139-126780393556_thumb.jpg

Vai MIMI!!! vestita noastra placinta moldoveneasca :rolleyes: ,ce bine arata :violent1: Si aici in ardeal se mananca tot asa la cuptor si mai e un fel dar nu il mai stiu,ca nu m-a interesat

• 3 weeks later...
Tare bine arata!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/happy.gif Am si eu un dovleac urias in camara, dar trebuie sa mai astept pana sa-l pot prelucra, deocamdata am doar o mana disponibila, cealalta e in concediu medicalhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad.gif