Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podoaba noastra capilara

Featured Replies

Nu fete. Aveam niste informatii salvate de pe culi si am sters niste file-uri. Am zis ca sa nu se piarda informatia le postez aici din nou. S-ar putea ca reteta asta sa o fi postat Lacramus sau ...si acum am un lapsus imens, cealalta din Canada cu un par luuung, care a nascut un baietel. Doamne, ma tampesc!

Este sigur vorba despre kerosen, stiu ca fusese o discutie atunci. Nici eu nu stiu de unde se poate procura asa ceva. Se pare insa ca gazul lampant, petrolul sunt foarte indicate in ingrijirea parului. Exista si sampoane pe baza de petrol.

• 3 weeks later...
Evident ca din cauza apei extrem de calcaroase,am si eu probleme de deshidratare cu parul, pielea...De curand(aproximativ 2 luni) am reinceput cura cu niste pastile de drojdie de bere, si am observat o ameliorare a calitatii parului cat si a pielii.Le recomand fetelor care au probleme de genul asta.Se gasesc in magazine gen drogherii(Etos, Kruidvat,Di...pe aici)si la un pret rezonabil.Sanatate multa!
  • 5 years later...
La mine problema e data de faptul ca imi cade parul. M-am spalat cu tot felul de sampoane, mi-am facut diverse masti dar nu prea am avut rezultate. As vrea sa incerc sa iau si ceva suplimente sa imi mai imbunatatesc vitaminele din corp. Am citit pe net despre folixin ca ar ajuta, dar cred ca o sa ma duc la un dermatolg sa-mi dea el un tratament.
In primul rand ar fi bine daca ai detecta care-i motivul/problema,poate fi si de la stres,vopsea de par etc.Daca te vopsesti pt. un par care cade e bine sa folosesti o data vopsea,o data nuantator/vopsea fara amoniac (de care pot folosi si femeile insarcinate)deci o tura asa,o tura asa alternezi,e mai putin invaziva pt. par,in rest clatire in ultima apa cu apa calduta cu otet(niciodata sa nu folosesti apa fierbinte pt. par,doar calda) si o data pe sapt. incearca sa folosesti ulei de ricin,masezi la radacina parului,lasi sa actioneze cam 20 de min,apoi te speli pe par normal,asta se gaseste la orice farmacie,nu e f. scump(ca dintr-o sticla folosesti de mai multe ori,nu trebuie pus mult)e bun si ca tratament pt. unghii si gene,mult mai eficient decat multe produse scumpe...Niste vitamine de la farmacie anume pt. par si unghii nu are ce sa-ti faca rau,cred eu..

Multumesc foarte mult pentru raspunsul tau detaliat Geany. O sa tin cont de ce ai scris mai sus si sper sa ma ajute. Tu ai folosit ceva din acele remedii sau din ce ai citit?...)

Mersi mult

Multumesc foarte mult pentru raspunsul tau detaliat Geany. O sa tin cont de ce ai scris mai sus si sper sa ma ajute. Tu ai folosit ceva din acele remedii sau din ce ai citit?...)

Mersi mult

Si una si alta draga mary,adica de exemplu tipsul cu vopseaua il stiu datorita faptului ca am lucrat la o parfumerie-cosmetice,unde printre altele aveam la vanzare si vopsea de par si nuantator,tipsul l-am aflat de la cliente si pt. un par care cade am inteles ca e f.indicat.Era la mare moda pe atunci gama ''petrole hahn''sampon pt. diverse tipuri de par post-405-14527617739753_thumb.jpg

.Nu cred ca ,chiar face minuni dar rau nu are ce sa faca.La fel sunt si diverse masti pt. par,eu nu am folosit,dar aveam cliente fidele care foloseau regulat.

Cu ulei de ricin m-am mai masat si eu la radacina parului inainte de spalare facand un masaj usor asa,si stand apoi vreo 20 de min. apoi spalat,asta stiu de la mama (cum am zis e bun si pt. gene si pt unghii,mama in tinerete folosea des si avea unghii superbe la fel si gene),la fel cand e sezonul am folosit de multe ori la clatire infuzie de frunze de nuc,ca asa face si mama,la fel mereu ma clatesc in ultima apa cu otet,dintodeauna.Daca vrei un par mai apretat e buna si berea,mama il folosea pe post de fixativ cand isi punea bigudiuri,dar e buna si ca si tratament.La inceputul topicului(pe prima pagina) a treia postare sunt eu cu ''podoaba mea'' :thumleft: si am scris acolo despre spalare ,pieptanare etc..Pe a doua pagina e si Kiken-Hanna si ea are un par superb,vezi ce a scris si ea...

Ma bucur daca asi putea sa-ti fiu de folos macar cat de cat,tu citeste ce am scris eu si acolo si aici,si toate coroborate,s-ar putea sa te ajute dar in timp,tratament minune,miracol peste noapte nu ai sa vezi....rabdare si perseverenta :)

Aaa!! de la farmacie ,cand imi cadea parul si aveam si unghii fragile ,mie mi-a recomandat farmacista Aspasia(am luat o cutie+1 gratis ca asa era oferta).Nu e un miracol,dar ceva ceva parca s-a vazut...http://www.pentrudive.com/2011/09/aspasia-leacul-minune-pentru-caderea.html,am folosit impreuna cu uleiul de ricin asa ca nu stiu ce sa zic.Mai stiu ca pt. par e buna vitamina E.Si acum imi mai cade paru din cand in cand,ca sunt perioade cand cade mai mult,altele cand cade mai putin...incerc sa ma vopsesc cat mai rar si ok.

Fetelor, eu va recomand cu caldura un produs natural romanesc. Mie mi l-a trimis sora mea si sunt foarte multumita de el. Este o masca de par de la Vivanatura cu petrol in ea. Asadar, iar dam de gaz/petrol lampant.

Crema-de-par.png

Personal, nu sufar produsele cosmetice pe pielea capului. Majoritatea sampoanelor contin elemente foarte agresive pentru mine, asa ca foarte rar gasesc cvea care sa imi priasca. Samponul meu de baza este unul farmaceutic, fara nici un fel de parfum ori alte chestii dubioase. Ii zice Physiogel.

04362705-physiogel-scalp-care-mildes-shampoo-b1.jpg

Singurele chestii cosmetice care imi plac la ora actuala, respectiv pe care le pot suporta...ca de placut imi plac multe, sunt de la Organix, vin din US. Eu am colectia mov si cea roz. Nu zic nu, lasa parul foarte fain, dar la finalul zilei urmatoare spalatului se ingrasa foarte tare. De o perioada se gasesc si in Germania, la DM, asadar ar trebui sa fie si in tara. La DM nu le-am vazut decat pe alea doua, in Anglia am vazut mai multe. M-ar interesa ala cu cofeina, ca si asta e foarte buna pt par. Iata aici un link:

http://www.ulta.com/ulta/browse/productDetail.jsp?productId=xlsImpprod4920057

De un an si ceva am descoperit si spray-ul perfect pentru parul meu, eu neputandu-mi pune nici un spray pe par, nici un fixativ, nici o spuma...Dar de asta sunt mega incantata. Ii zice l'Oréal professionnel infinium lumière. Nu e deloc ieftin, dar pe mine m-a tinut un tub de 500 ml peste un an de zile, cu folosire frecventa.

loreal_laque_infinium_lumiere_force_2__24426.1413839530.1280.1280.jpg

=)) Da Laponel'! tot pe baza de petrol e si samponul de ziceam eu si masca...imi vine sa rad ca-mi zicea mami ca pe vremuri se dadeau fetele la tara impotriva paduchilor cu gaz pe par si aveau un par mama-mama coada groasa cat piciorul :)

Fain tare fixativul tau :)

Da, ai dreptate, eu din fuga calului...ca de obicei, citesc din 5 in 14. Imi aduc aminte de samponul asta. Daaaa, si paduchii tot cu gaz se omorau =)))
De fixativ sunt chiar foarte incantata, mai ales ca pare sa aiba ceva pudra in el si lasa parul total natural, nu e din ala de lipeste, de intepeneste parul. Professional, ce vrei. De exemplu asta normal de la L'Oréal, de la Elnet, pe care il gasim in magazin nu il pot suferi. Mi se pare ca miroase a naftalina...=))

De un an si ceva am descoperit si spray-ul perfect pentru parul meu, eu neputandu-mi pune nici un spray pe par, nici un fixativ, nici o spuma...Dar de asta sunt mega incantata. Ii zice l'Oréal professionnel infinium lumière. Nu e deloc ieftin, dar pe mine m-a tinut un tub de 500 ml peste un an de zile, cu folosire frecventa.

post-12-14530568457972_thumb.jpg

Imi spui te rog unde ai gasit fixativul? Am cautat in cateva magazine de produse cosmetice dar nu l-am vazut.

Tina, nu este in magazinele normale. Eu il iau ori de la salonul la care merg (Morante ii spune, nu stiu daca e Kettensalon) ori pe amazon sau ebay.

M-ar interesa ala cu cofeina, ca si asta e foarte buna pt par.

bagă matale un ochi la compania asta nouă care are caffeine shampoo și cred că fac livrări in lumea largă

nu am folosit chiar brandul respectiv, dar dacă tot ești pe site, uită-te la celelalte branduri de sub "deciem", compania mamă. sunt excelente, plus cele mai noi tehnologii ("fountain" sunt "creme" care nu se întind pe față ci se beau, sau fond de ten pentru selfie-uri, să iasă tenul frumos in poze, de așa ceva ați auzit? ), plus prețuri bune.

Tocmai l-am comandat. Astept sa vad cum se comporta pe capita mea de fan.. :((

Tina, nu este in magazinele normale. Eu il iau ori de la salonul la care merg (Morante ii spune, nu stiu daca e Kettensalon) ori pe amazon sau ebay.

Multumesc! M-am uitat pe ebay, o sa-l comand.

M-ar interesa ala cu cofeina, ca si asta e foarte buna pt par.

bagă matale un ochi la compania asta nouă care are caffeine shampoo și cred că fac livrări in lumea largă

nu am folosit chiar brandul respectiv, dar dacă tot ești pe site, uită-te la celelalte branduri de sub "deciem", compania mamă. sunt excelente, plus cele mai noi tehnologii ("fountain" sunt "creme" care nu se întind pe față ci se beau, sau fond de ten pentru selfie-uri, să iasă tenul frumos in poze, de așa ceva ați auzit? ), plus prețuri bune.

Nu am folosit, dar m-ai fascinat total! Am ce sa fac in dupa-amiaza asta. Si, vroiam sa iti mai spun ca mi-e un dor crunt de magazinul de cosmetice Ulta. Este in NJ, dar banuiesc ca si in NY. Ah, si de Barnes and Noble :rolleyes:...

Tocmai l-am comandat. Astept sa vad cum se comporta pe capita mea de fan.. :rolleyes:

Maaa, cred ca la tine ajunge mai repede ca la mine. Sper sa iti faca placere. Eu am Force 4. Il astept deja de doua saptamani.

Tocmai l-am comandat. Astept sa vad cum se comporta pe capita mea de fan.. :floare:

Maaa, cred ca la tine ajunge mai repede ca la mine. Sper sa iti faca placere. Eu am Force 4. Il astept deja de doua saptamani.

A ajuns sambata dimineata si deja l-am probat. Intr-adevar, pare a fi altceva, fata de fixativele pe care le-am avut pana acum. :notworthy:

Eu l-am comandat in Austria si nesimtitii nu mi l-au trimis, deja plata s-a facut in avans. Am deschis caz de scandal, sa vedem, poate il primesc. Nu e prima data cand se intampla din astea pe ebay. =))

Ce grad de fixare e? Sper sa iti priasca si sa iti placa!

Eu l-am comandat in Austria si nesimtitii nu mi l-au trimis, deja plata s-a facut in avans. Am deschis caz de scandal, sa vedem, poate il primesc. Nu e prima data cand se intampla din astea pe ebay. =))

Ce grad de fixare e? Sper sa iti priasca si sa iti placa!

L-am luat dintr-un magazin de cosmeticale si a venit in cateva zile. Pe amazon sau ebay era aproape dublu la pret (8-9, fata de 5 cat am dat eu).

L'Oreal Professional Infinium Lumiere Force 2 Hairspray 500ml e numele complet. La descriere zice extra strong hold. Sincer, n-am idee ce grad de fixare are. Unul bun pentru mine, asta e clar. Dau putin si nu misca nimic in front. Dar nici parul nu e sarma. =))

Multam pentru informatie! =))

My pleasure =)) 5 poundici doar?? Moamaaaa, deci am facut reclamatie pe ebay ca nu mi-a venit produsul. Sa vedem ce si cum. Dupa aia il comand in UK. Doar ca eu am gradul 4. Sa il porti cu placere! Mie si mirosul imi place mult.
  • 2 months later...
Sanatatea firului de par depinde si de alimentatia pe care o avem si de exercitiile pe care le facem in fiecare zi. In alimentele zilnice exista vitamine si minerale care ne pot ajuta sa avem un par sanatos. Zincul si magneziul sunt printre mineralele care ajuta firul de par printr-o rezistenta mai mare si o vitalitate mai buna!