Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pasca

Featured Replies

post-91-127033142864_thumb.jpg

INGREDIENTE ALUAT

- 2 si 1/2 lingurite de drojdie uscata

- 1 cup de lapte cald

1/2 cup zahar

- 80 g de unt moale

- 1 lingurita de sare

- 2 oua

- 4 si 1/2 cups de faina 000

INGREDIENTE UMPLUTURA

500g branza prospata de vaci

zahar (dupa gust)

3 oua

2 plicuri zahar vanilat

stafide

5 linguri gris

coaja de lamaie

am pus drojdia in lapte caldut, adaugand si untul moale

am frecat ouale cu zaharul si sarea

peste lapte am turnat ouale frecate,vanilia, apoi faina

am framantat, pana cand am obtinut un alauat elastic, usor lipicios, dar care nu se lipea de maini.

am lasat la crescut, acoperit...pana si-a dubleaza volumul.

post-91-12703315029_thumb.jpg

intre timp am facut umplutura amestecand toate ingredientele

post-91-127033166567_thumb.jpg

am impartit aluatul in 3 parti inegale

una am intins-o si am pus-o in tava(multumesc anne16) unsa si tapetatao alta parte am impartit-o iar in doua, o parte am oprit-o pt floricelele de deasupra si din cealalta am facut un 'snur' care l-am pus roata imprejur pe langa pereti tavi

iar din ultima parte de aluat am impletit un colac pe care l-am pus pe acet 'snur', apoi am turnat umplutura in mijloc

post-91-127033152004_thumb.jpg

mi-au venit si ajutoarele si din aluatul ramas am facut niste flori pt a-i da un aspect mai de 'gala' ( au fost toti 4 dar pe el l-am pozat ca-mi era dreg tare cum lucrau mainutele alea micute si cat de concentrat era in ceea ce facea)

post-91-127033154784_thumb.jpg

dupa ce a crescut un pic am uns-o cu ou batut, am introdus-o in cuptor si am lasat-o pana mi-a placut cat e de rumenita

post-91-127033154043_thumb.jpg

• Author

Cecilia, foarte frumoasa pasca!Nu are cum sa nu-ti iasa asa frumoasa, cu asa ajutoare!Felicitari!

multumesc

sunt fff norocoasa cu asa ajutoare

Ceci,taaare frumoasa ti-a iesit pasca si drobul!Ti ai mînute fermecate acolo,de aia!!! :occasion14:

multumesc

ai mare dreptate

Ce pasca frumoasa, impletita, traditionala, o placere sa o admiri! :appl: Sa-ti traiasca ajutoarele! :appl:

multumesc mult

• Author

E frumoasa foc! cu cordonul acela impletit si cu floricelele...bravo Cec!

multumesc

Superba pasca ai sau mai bine zis ati facut, ca am vazut acolo niste bucatari foarte seriosi si foarte preocupati de munca lor. Pupa-le mama obrajori aia frumosi. ;)

E mult, mult mai faina decat cele pe care le-am vazut prin magazinele din Romania. Sunt convinsa ca si gustul e pe masura. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Superba Pasca! :occasion14:

Destoinice ajutoare!nici nu-ti reusea minunea asta de Pasca,fara manutele alea fermecate!

Felicitari!de fapt tot ce faci arata bine,ai retete bune si bine facute.

• 2 months later...
  • Author

Superba pasca ai sau mai bine zis ati facut, ca am vazut acolo niste bucatari foarte seriosi si foarte preocupati de munca lor. Pupa-le mama obrajori aia frumosi. :)

E mult, mult mai faina decat cele pe care le-am vazut prin magazinele din Romania. Sunt convinsa ca si gustul e pe masura. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Superba Pasca! :drool:

Destoinice ajutoare!nici nu-ti reusea minunea asta de Pasca,fara manutele alea fermecate!

Felicitari!de fapt tot ce faci arata bine,ai retete bune si bine facute.

cu o fffff mare intarziere (abia acum am vazut ca mi-au scapat cateva mesaje fara a le raspunde) va multumesc pt felicitari si cuvintele frumoase adresate in mod special la adresa copiiilor (aveti dreptate poate multe nu ar fi fost facute daca nu ar fi fost ei)

Inchipuie-ti draga cec ,ca abea acum mi-am dat seama ca nu ti-am raspuns la pasca asta minunata,eram sigura ca am facut-o,am verificat si eu de fapt ii raspunsesem lui foxyy,acum ca tot am vazut iti spun ca ti-a iesit suupper!!!,poti sa-mi spui si mie te rog daca stii care e treaba(in grame)cu cap-ul asta,ca eu habar n-am... :drool:
  • Author

Inchipuie-ti draga cec ,ca abea acum mi-am dat seama ca nu ti-am raspuns la pasca asta minunata,eram sigura ca am facut-o,am verificat si eu de fapt ii raspunsesem lui foxyy,acum ca tot am vazut iti spun ca ti-a iesit suupper!!!,poti sa-mi spui si mie te rog daca stii care e treaba(in grame)cu cap-ul asta,ca eu habar n-am... :pupic:

multumesc

cat despre traba cu cup-ul poate te lamureste " calculatorul" acesta http://www.dianasdesserts.com/index.cfm/fuseaction/tools.measures/Measures.cfm

eu una am folosit ca masuratoare o cana de 200 ml, dar am vazut ca aici iti da un tabel cu conversia si poti introduce ce aliment vrei sa afli alta unitate de masura