April 6, 201016 yr comment_31414 Am vazut pe blogul lui Gourmandine o reteta de pui umplut cu clatite. Pentru ca mi s-a parut faina ideea, am adaptat-o si mi-a rezultat "clatito-puiul". Pozele mele, va avertizez de la inceput, nu-s frumoase, dar sunt explicite(nu din acelea XXX). Prima, prima data au luat un pui nici mare, nici mic. Apoi l-am dezbracat(am uitat sa fac poze) cu grija pentru ca era sfios tare. Carnea am fiert-o. I-am lasat totusi aripile si copanele. Am topit un pachet de unt si cand s-a racit am amestecat cu un pic de boia, sare, piper si coriandru macinat(putin de tot).Pielea am tinut-o in amestecul asta pana am inceput sa umplu animalul. Am facut clatitele din oua,lapte, faina si un pic de ulei. Carnea am tocat-o, am amestecat-o cu ceapa calita si cascaval de casa dat pe razatoare.Am adaugat sare si piper. Am spalat si uscat o legatura de leurda. Am inceput asamblarea: pe o clatita am intins mai greu carnea(nu era racita bine cand am amestecat-o cu cascavalul si acesta s-a cam topit), am pus leurda deasupra si apoi am invartit clatitele. Am umplut puiul cu grija, cred ca mi-au intrat cam 9 clatite. Cu un ac sub forma de semiluna am brodat burta si gatul puiului si i-am legat piciorele sa stea decent.Am pus untul deasupra si l-am asezat intr-o tava pe hartie de copt. L-am bagat la cuptor Poza cu el am doar scos din cuptor,in tava, nu si aranjat pe platou deoarece la masa ma asteptau pofticiosii. Asta-i sectiunea: Data viitoare am de gand sa pun verdeata in clatite, cred ca va arata mai spectaculos. Report
April 6, 201016 yr comment_31423 Arata f. bine puiul,si eu sunt fan blogului lui gourmandine''.... Report
April 6, 201016 yr comment_31442 Foarte interesanta reteta, si inedita...de obicei clatitele au o umplutura, in cazul acesta clatitele sunt umplutura... Report
April 7, 201016 yr Author comment_31470 Arata f. bine puiul,si eu sunt fan blogului lui gourmandine''.... Foarte interesanta reteta, si inedita...de obicei clatitele au o umplutura, in cazul acesta clatitele sunt umplutura... Sa stiti ca a facut senzatie. Eu voi reface puiul si cu alte umpluturi. Report
April 7, 201016 yr comment_31490 Wow, ce idee.Am vazut pui umplut cu tot felul de umpluturi, dar cu clatite...nu.Suna ciudat, dar rezultatul e foarte apetisant. Report
April 7, 201016 yr Author comment_31493 Imi place, mersi ca ne-ai povestit cum se face Wow, ce idee.Am vazut pui umplut cu tot felul de umpluturi, dar cu clatite...nu.Suna ciudat, dar rezultatul e foarte apetisant. E bun, bun.Si nici macar nu e greu de facut. Report
April 7, 201016 yr comment_31512 moaaaaaasa ceva o sa vreau sa incerc si euarata de mulioane!!!!!!!!!! Report
April 7, 201016 yr comment_31544 Te rog sa pui "dezbracatul" la tehnici cand o sa ai vreme.Ar fi de mare folos.Eu nu stiu sa-l dezosez.Cand am nevoie ma duc si-il cumpar dezosat gata.Multumesc.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Sectiunea e totala.Mi-a placut ideea de a pune branza in umplutura. Report
April 7, 201016 yr comment_31552 nu m-as fi gandit la asta in 100 de aniarata extraordinar de bine Report
April 7, 201016 yr Author comment_31554 moaaaaaasa ceva o sa vreau sa incerc si euarata de mulioane!!!!!!!!!! Misha, ma bucur ca ti-a atras atentia. Te rog sa pui "dezbracatul" la tehnici cand o sa ai vreme.Ar fi de mare folos.Eu nu stiu sa-l dezosez.Cand am nevoie ma duc si-il cumpar dezosat gata.Multumesc.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Sectiunea e totala.Mi-a placut ideea de a pune branza in umplutura. Pisco, hai sa explic cum am facut. Am inceput sa desfac pielea de pe piept cu degetele. A mers usor. Cu grija am inceput sa o desprind in laterale si apoi pe spate. Cutitul l-am folosit cand am desprins pielea de pe osul pieptului(aici trebuie ceva mai multa grija si un cutit ascutit, eu am facut o gaura mica,mica). Am taiat apoi oasele picioarelor, dar fara a desprinde pielea de pe ele. Apoi am terminat de desfacut pielea pana la tartita(pe ea am lasat-o intreaga). Am scos pielea de pe pui si cand am ajuns la aripi, le-am taiat si pe ele cu grija. Nu am dezosat carnea, ci am fiert-o cu tot cu os. Report
April 7, 201016 yr Author comment_31555 nu m-as fi gandit la asta in 100 de aniarata extraordinar de bine Alpha, e si foarte gustos. Report
April 7, 201016 yr comment_31635 Aha,deci bine ai zi tu ca l-ai dezbracat,numai eu am inteles dezosat.Multumesc pentru explicatie.Cu prima ocazie am sa incerc si eu. Report