Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Muschiulet de porc cu lapte

Featured Replies

Ingrediente:

un muschiulet de porc

un litru de lapte

sare

unt

ulei extravirgin de masline

salvie si rozmarin (cine are poate sa puna, eu nu am avut si a fost ok)

Se pune muschiuletul de porc la prajit intr-o cratita cu putin unt si cu putin ulei extravirgin de masline, pana ce prinde crusta pe ambele parti.

Adaugam apoi laptele, punem sare si lasam la fiert la foc mic.

post-13-127142639427_thumb.jpg

post-13-127142640488_thumb.jpg

• Author

Se lasa in continuare la foc mic, fara capac, pana ce laptele se ingroasa, avand grija sa-l intoarcem din cand in cand.

In final va deveni asa

post-13-12714266094_thumb.jpg

• Author

[b]Timp total de coacere circa o ora.

Va recomand sa folositi o oala antiaderenta si chiar si in acest caz sa nu lasati carnea nesupravegheata, existind riscul de a se prinde de oala :wub: .[/b]

Yumiiii, ce bine arata! Mai citisem pe undeva reteta asta si chiar am facut-o, acu' ceva timp, e excelenta carnita! Poze nu cred ca am, dar o sa ma benoclez prin calcularet, poate vin si io pe aici. Daca nu, cand oi face iar, ma prezint cu poz(n)ele. ;)
  • Author

Yumiiii, ce bine arata! Mai citisem pe undeva reteta asta si chiar am facut-o, acu' ceva timp, e excelenta carnita! Poze nu cred ca am, dar o sa ma benoclez prin calcularet, poate vin si io pe aici. Daca nu, cand oi face iar, ma prezint cu poz(n)ele. ;)

Multumesc Foxy! E foarte bun, carnea iese frageda si sosul..mmmmmm..e minunat dupa parerea mea.

O pusesem si pe celalat forum, probabil ca de acolo o stii, spuneai tu odata ca vrei sa-l faci ;) .

Multumesc Foxy! E foarte bun, carnea iese frageda si sosul..mmmmmm..e minunat dupa parerea mea.

O pusesem si pe celalat forum, probabil ca de acolo o stii, spuneai tu odata ca vrei sa-l faci ;) .

Asa, corect! Ei, am facut-o, numa' ca n-am apucat sa fac poze. ;) Imediat s-a dus totul (am facut doar putina, de pofta). Tot ziceam ca repet isprava si vin cu poze, da' n-am mai apucat. Iaca-ti zic acu' saru'mana pentru masa! ;)

• Author

Asa, corect! Ei, am facut-o, numa' ca n-am apucat sa fac poze. ;) Imediat s-a dus totul (am facut doar putina, de pofta). Tot ziceam ca repet isprava si vin cu poze, da' n-am mai apucat. Iaca-ti zic acu' saru'mana pentru masa! ;)

Sa-ti fie de bine ;) , las' ca vii tu cu poze data viitoare daca o sa-l faci.

Anny,

Foarte fain arata si carnea si sosul.

Cred ca se topesc in gura.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gif

• Author

Anny,

Foarte fain arata si carnea si sosul.

Cred ca se topesc in gura.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gif

Exact! Iar pentru mai mult sos, se poate pune mai mult lapte :(( .

• 1 year later...

Mai, eu am avut retineri, ma gandeam la un sos branzoz:

post-9-13340639133788_thumb.jpg

Am folosit partea aia de cotlet fara os(lonza), care daca nu o gatesti cum trebuie iese o talpa, seaca si insipida:

post-9-13340640110999_thumb.jpg

A iesit moale si suculenta.Manu a mancat cate doua felii.Any :floare:

Garnitura: dovlecei la vapori.

• Author

Fata, tu esti fantastica, ca am facut mai toate retetele tale.Pentru ca stiu ca-mi ies si ca-mi plac.Punct! :D

Eu nu pot decat sa ma bucur :D !!!!!!

Inca o reteta frumoasa! :-*

Geany, sa vezi ce bun e cand ma bag cu painea in sosul din farfurie :-* !

Mnee! Te urasc =)) ..da' te iubesc =)) :-*

Mi-e o foame asi manca si o talpa de pantof :-*

• Author

Inca o reteta frumoasa! :-*

Mnee! Te urasc =)) ..da' te iubesc =)) :-*

Geany cand ti-e foame mananca un mar sau un morcov.

Inca o reteta frumoasa! =))

Mnee! Te urasc :-* ..da' te iubesc :-*

Geany cand ti-e foame mananca un mar sau un morcov.

Si tu Brutus?! =)) :-* acelasi raspuns mi l-a dat Stelina ezact' anul trecut ... :-* ... :-*

Eu am mancat in Italia facut asa cu sos de lapte piept de curcan .Tot asa felii si cu sos de lapte ,e f. bun si fraged si delicat :-*

Cand ma intorc acasa din preumblari dupa Paste, o sa fac si eu asta!! Neaparat! Uitasem ca mi-am zis ca trebuie incercat, noroc cu Lili ca a ridicat reteta!
  • Author

Si tu Brutus?! :tongue3: <_< acelasi raspuns mi l-a dat Stelina ezact' anul trecut ... :notworthy: ... :bounce:

Eu am mancat in Italia facut asa cu sos de lapte piept de curcan .Tot asa felii si cu sos de lapte ,e f. bun si fraged si delicat :biggrin:

Geaninoooo :cheers: eu sunt tare la dat sfaturi, la pus in practica e mai greu.

Cand ma intorc acasa din preumblari dupa Paste, o sa fac si eu asta!! Neaparat! Uitasem ca mi-am zis ca trebuie incercat, noroc cu Lili ca a ridicat reteta!

E bun tare, o sa-ti placa, ai sa vezi :cheers: !

Am incredere ca tot ce am incercat de la tine, mi-a placut! Si nu numai mie ci si altora.