April 23, 201016 yr comment_33807 [b] 350 g paste uriase ( Lumaconi Rigati )500 g spanac250 g ricotta100 g prosciutto cotto,tocat marunt1 ceapa mica,tocata2 linguri ulei de masline3 frunze salvienucsoarasarepiperpecorino razuit Sosul bechamel 1 lingura mare faina1 lingura unt800 ml laptenucsoarapipersare Se încinge untul într-un vas,se adauga faina si se prajeste.Se stinge cu lapte si se fierbe pîna se îngroasa.Se potriveste de sare,piper si nucsoara. [center] Se fierbe spanacul un minut,se scurge bine de apa. Se rumeneste ceapa împreuna cu prosciutto si salvia. Se adauga spanacul si se amesteca.Se lasa la racit. Se amesteca ricotta si potriveste de sare si piper. Se fierb pastele foarte al dente.Eu am folosit pastele astea din Italia.Timpul de fierbere indicat pe pachet era de 20 minute,sau 18 al dente.Pentru ca pastele mele urmau sa fie umplute,si mai aveau de zacut în cuptor,le-am fiert doar 10 minute,apoi le-am scurs de apa.Treaba cu fiertul...trebuie sa va orientati în functie de pastele pe care le folositi,si de indicatiile de pe ambalaj. Le-am umplut,si repartizat într-o forma termorezistenta. Am turnat sosul peste pastele umplute,si am dat tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C pe sina de jos,si am lasat pîna s-au umflat pastele. Am presarat pecorino razuit deasupra,si le-am mai lasat în cuptorul oprit vreo 10 minute. Au fost foarte gustoase si picante! [/b][/center] Report
April 23, 201016 yr comment_33811 Vai ce bine arata Maya,paste deastea ''Uriase''nu am facut niciodata,ce fain cred ca se umplu,prinzand toata umplutura'' ca intr-un caus...arata super... Report
April 23, 201016 yr comment_33812 Grozave! Mananci cu pofta,bun si sanatos!Nu pot trece cu vederea pozele! superbe! savurezi cu privirea Report
April 23, 201016 yr comment_33816 Asa,deci yo si daca gasesc rigatone din alea,si fac reteta asta,in veci n-o sa arate asa fain ca la tine in poze.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Report
April 23, 201016 yr comment_33821 Asa,deci yo si daca gasesc rigatone din alea,si fac reteta asta,in veci n-o sa arate asa fain ca la tine in poze.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gifExact,ceva similar vroiam sa scriu,Maya si de pune o felie de ''pita unsa'' tot regesc va arata Report
April 24, 201016 yr comment_33986 asta imi aduce aminte de o vreme cand vroiam si eu paste in forma de soici uriase ca sa le pot umple, dar nu le-am gasit... Report
April 25, 201016 yr Author comment_34095 Vai ce bine arata Maya,paste deastea ''Uriase''nu am facut niciodata,ce fain cred ca se umplu,prinzand toata umplutura'' ca intr-un caus...arata super...Scoicile sînt mai frumoase,dar au mers si astea umplute fara probleme.Mi-a placut ca le-amputut scoate separat pe fiecare,fara sa sa împrastie sau sa se rupa paastele.Merci,Geany Report
April 25, 201016 yr Author comment_34096 Grozave! Mananci cu pofta,bun si sanatos!Nu pot trece cu vederea pozele! superbe! savurezi cu privireaEi,foarte sanatos cu bechamel praji,ceapa prajita... n-o fi,dar bun Merci,Nico Report
April 25, 201016 yr Author comment_34097 Asa,deci yo si daca gasesc rigatone din alea,si fac reteta asta,in veci n-o sa arate asa fain ca la tine in poze.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gifDe ce?EU zic ca te înseli! Încearca! Report
April 25, 201016 yr Author comment_34098 Asa,deci yo si daca gasesc rigatone din alea,si fac reteta asta,in veci n-o sa arate asa fain ca la tine in poze.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gifExact,ceva similar vroiam sa scriu,Maya si de pune o felie de ''pita unsa'' tot regesc va arata Hmmmm,pai si o pita unsa e gustoasa...daca e unsa cu ceva bun! Report
April 25, 201016 yr Author comment_34099 Superbe! Eu nu prea fac paste, dar astea merita incercate! Noi sîntem maaari iubitori de paste! Report
April 25, 201016 yr Author comment_34101 asta imi aduce aminte de o vreme cand vroiam si eu paste in forma de soici uriase ca sa le pot umple, dar nu le-am gasit...Da,alea în forma de scoici sînt si mai faine,ca forma...dar eu nu prea gasesc paste din astea pe aici.Astea le-am primit de la o prietena care le-a adus din Italia. Report
April 26, 201016 yr comment_34469 Mmmm,am si eu niste poze(pe undeva ratacite) cu niste paste din astea mari,dar tuburi normale(nu mai stiu cum le zice) ce le-am luat anul trecut din Italia.Tare bune au fost.Eu nu le-am fiert inainte si le-am umplut cu spanac si cu somon.Ce vremuri faineeee,iar mi se face pofta de concediu Report
April 26, 201016 yr comment_34472 Eu am ramas stresata de acu muuuulti ani cind am umplut niste melci dintr-astia uriasi si se plimbau singuri prin farfurie dar imi place umplutura si chiar azi am luat niste paste care s-ar potrivi si ma tot gindeam ce umplutura sa le fac, asa ca, se va face dar cu alte paste Report
April 26, 201016 yr Author comment_34482 Mmmm,am si eu niste poze(pe undeva ratacite) cu niste paste din astea mari,dar tuburi normale(nu mai stiu cum le zice) ce le-am luat anul trecut din Italia.Tare bune au fost.Eu nu le-am fiert inainte si le-am umplut cu spanac si cu somon.Ce vremuri faineeee,iar mi se face pofta de concediuAstea a trebuit sa le fierb,pentru ca erau groase,iar pe pachet scria ca se fierb normal 20 minute,si al dente 18.Eu le-am fiert 10,iar în cuptor au stat înca vreo 10,si înca au fost al dente.Nefierte ar fi fost pre atari..sau eventual le lasam mult la cuptor,temperatura mai mica...dar atunci trageau tot sosul.Tre' sa se orienteze fiecare dupa felul de paste/timpul de fierbere indicat pe pachet.pastele subtiri,nici eu nu le fierb. Concediu?...mai dureaza destul,dar ma bucur de acum! Report
April 26, 201016 yr comment_34483 Mmmm,am si eu niste poze(pe undeva ratacite) cu niste paste din astea mari,dar tuburi normale(nu mai stiu cum le zice) ce le-am luat anul trecut din Italia.Tare bune au fost.Eu nu le-am fiert inainte si le-am umplut cu spanac si cu somon.Ce vremuri faineeee,iar mi se face pofta de concediuSe numeau cannelloni?!!sincer cand am vazut reteta si eu m-am gandit de unde scoici (melci)deastea' uriase?!!atunci cannelloni scrie pe ei(tuburi,mari da' mari'..) Se gasesc fregvent prin supermarketuri ... Report
April 26, 201016 yr Author comment_34484 Eu am ramas stresata de acu muuuulti ani cind am umplut niste melci dintr-astia uriasi si se plimbau singuri prin farfurie dar imi place umplutura si chiar azi am luat niste paste care s-ar potrivi si ma tot gindeam ce umplutura sa le fac, asa ca, se va face dar cu alte paste Pai cum sorella?De ce s-au plimbat?Eu i-am mîncat cu furculita si cutit! Eu umplu si canelloni cu umplutura asta.Sub ei pun un strat de sos de rosii,si peste ei pun sos bechamel.Înainte de a fi gata rad pecorino sau parmezan...si e lecker,vorba lui Peter! Aia nu-i fierb înainte ca sînt sînt subtiri. Report
April 27, 201016 yr comment_34517 Pai cum sorella?De ce s-au plimbat?Eu i-am mîncat cu furculita si cutit! Probabil ii fiersesem prea mult, iar ca umplutura am folosit ceva cu prosciutto si urda fara nici un sos si asezate pe farfurie se labarteau Report
May 2, 201016 yr Author comment_35591 Probabil ii fiersesem prea mult, iar ca umplutura am folosit ceva cu prosciutto si urda fara nici un sos si asezate pe farfurie se labarteau Pai data aviatoare,fa-le un sos.Mie-mi plac pastele cu umplutura asta, la cuptor.Altadata pun un sos de rosii dedesubt,si ceva bechamel deasupra.Potriveste bine la papila mea Report
May 7, 201016 yr comment_36271 Arata nemaiintalnit pastele astea. Le va veni randul foarte repede Report
May 13, 201016 yr comment_37081 Am facut si eu pastele astea acum cateva zile si cu siguranta am sa le mai fac. Sunt foooarte bune si au avut succes.Totusi am o observatie, mie mi-au ajuns 250g de paste(scoici). La umplutura am respectat cantitatile, deci n-am facut mai putina. Report
May 14, 201016 yr comment_37098 unde ai gasit tu scoici?? sunt moarta de curioasa, daca stai prin alte parti?? Report
May 14, 201016 yr comment_37169 Zerda, daca te referi la mine, eu am gasit paste in forma de scoici la singurul supermarket pe care il am in oraselul care locuiesc. Daca stai in Canada si ai un Value Mart pe langa tine ar trebui sa gasesti. Sau poate daca supermarketurile care le vizitezi au paste facute de "Unico".Daca locuiesti in State sigur at trebui sa gasesti in supermarketuri, in zona cu produse internationale. Report
July 10, 201016 yr comment_46774 asta imi aduce aminte de o vreme cand vroiam si eu paste in forma de soici uriase ca sa le pot umple, dar nu le-am gasit...Da,alea în forma de scoici sînt si mai faine,ca forma...dar eu nu prea gasesc paste din astea pe aici.Astea le-am primit de la o prietena care le-a adus din Italia. Mayaaaaaaa, am gasit ieri paste de astea uriase, la Real! Si normal c-am luat o punga!!! Lumaconi scrie pe ele.Saptamana aviatoare le fac si revin cu impresii! Report