Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peste "spatola" in stil palermitan

Featured Replies

"Lepidopus caudatus"

Aici ii zice "spatola", am cautat pe net si traducerea in romana ar fi "peste cu coada".

Poza e luata de pe net

post-13-127231837056_thumb.jpg

• Author

Am luat 3 fileuri si le-am facut in felul urmator:

Intr-o tigaie am pus un fir de ulei de masline si pesmet (la ochi, in functie de cat peste avem).

Am incalzit si am lasat sa-si schimbe culoarea, sa se bronzeze putin.

L-am pus intr-un castron, am adaugat parmigiano (cam 2 linguri bune), seminte de pin cam 50 de gr pe care le-am incalzit intr-o tigaie antiaderenta pana ce s-au colorat putin, stafide inmuiate in apa si stoarse.

Am mai pus ulei de masline (cam 2 linguri) cat sa se lege putin pesmetul si am amestecat bine compozitia.

post-13-127231848419_thumb.jpg

post-13-127231866022_thumb.jpg

post-13-12723186747_thumb.jpg

post-13-127231868336_thumb.jpg

• Author

Fileurile de peste le-am spalat, le-am uscat cu hartie absorbanta de bucatarie, le-am sarat si am inceput sa pun deasupra compozitia de pesmet.

Asta-i primul

post-13-127231882177_thumb.jpg

post-13-127231891394_thumb.jpg

• Author

Am rulat, apoi l-am umplut pe al doilea si l-am rulat in jurul primului rulou facut si tot asa.

La final arata asa.

Am pus cateva foi de dafin intre rulouri, iar deasupra am mai pus din compozitia ramasa, apasind usor.

Un fir de ulei de masline, apoi am dat la cuptor la 200 de grade cam 20-30 de minute in functie de cuptor.

post-13-127231895495_thumb.jpg

post-13-127231897611_thumb.jpg

post-13-127231906764_thumb.jpg

post-13-127231911843_thumb.jpg

• Author

L-am vazut mereu in pescarie, dar mi-am zis cum gatesc eu cureaua aia?

Daca mi-l fileteaza nea', il fac si eu!Saru'mana!

Eu l-am luat gata filetat, insa l-am controlat sa nu-i fi ramas vreun os.

Sa-l faci, ca-i minunat :) !

Eu nu-mi amintesc sa-l fi vazut. Ai facut umplutura ca la sarde al beccafico, carnea cum o are?

Da, brava, aia e umplutura, carnea e foarte buna la gust, moale, iar combinatia cu seminte de pin si stafide ii da un gust si mai si :) !

Any, ce bunatate!! nici eu nu l-am vazut la vanzatorul de peste, ci doar pe internet, sunt tare curioasa ce gust si consistenta are. poza "pe farfurie, delicios" e tare imbietoare!! :P
Este un peste excelent, se gaseste si în Franta, se gasea si în România la Constanta unde îi zicea "sabie" (ca în franceza, "sabre").
  • Author

Any, ce bunatate!! nici eu nu l-am vazut la vanzatorul de peste, ci doar pe internet, sunt tare curioasa ce gust si consistenta are. poza "pe farfurie, delicios" e tare imbietoare!! :D

Ma bucur ca-ti place Kira :P !

Este un peste excelent, se gaseste si în Franta, se gasea si în România la Constanta unde îi zicea "sabie" (ca în franceza, "sabre").

Pai mi se pare mai corect "sabie" decat "peste cu coada" cum am gasit eu pe net :D .

• 8 months later...

Tanti de la peste n-a vrut sa-l fileteze(asa se zice? :D ) si am facut eu acasa singurica.Sunt mandra de mine.Poate daca vedeam toate cele 6 Saw, m-ar fi ajutat.

post-9-12951976586151_thumb.jpg

Am facu 8 bucati.Sira spinarii si ce mai ramasese pe ea, am pus-o la fiert cu doi morcovi si mi-am facut un fumeè de peste pentru risotti.

post-9-12951977956919_thumb.jpg

E un peste foarte bun, cu o carne foarte delicata.Excelenta reteta Any.Eu am facut si cu sardine, dar cu pestele asta e cu totul alta mancare de peste. =))

Lily.

E atat de subtire pestele asta,eu asa il vad ,se poate fileta?

Reteta lui Any e gro-za-va =)) ,iar preparatul tau arata tare yammmm! :D

Crezi ca ar mergr si cu macrou,sau ...altceva,da chiar ca arata bine

Eu pestele asta nu-l gasesc mereu, cand nu-l gasesc folosesc sardine.Tot asa, fara sira spinarii, puse cap la cap.Gustul sardinelor e mai decis, dar se pupa(cum zice Maya) cu stafidele.

Eu as folosi orice filet de peste alb.Cu o conditie: il pun intr-o forma rotunda.Mini coccotine sau ceva asemanator.Neavand piele, cred ca s-ar sfarama.

Pestele sabie are piele, fara solzi si e foarte buna.Si cred ca tine si ca liant.

E forte subtire, m-am cam chinuit, am copiat ce a facut nenea asta

.

Multumesc Adriana. =))

• 3 months later...

Mama, ce-mi place dihania asta cand o vad. Imi aminteste de lazile de sprot pe care le primea mama la Big si se facea o coada imensa iar pe mine ma rasfata nea Costica -fie-i tarana usoara-cu salata de sprot, mult ulei, otet, ceapa si masline si cu paine calda de la brutarie valeu.

Asta are gust oceanic pronuntat, asa ca dorada? Foarte frumoase rulouri, bravo!

Exact, dupa un an de oceanografie si inca unul de biogeografie, as fi jurat ca seamana la gust cu ele :scratch: Hmmm...aici nu e de gasit asa ceva.,
  • 7 months later...
  • Author

Un muffin, ceva..?

post-13-13262336797082_thumb.jpg

Am uns cu o picatura de ulei forma de muffin, apoi am tapetat cu file de peste, am pus ceva compozitie, deasupra migdale din alea feliate fin de tot, apoi am inchis tot cu peste, iar deasupra am pus o picatura de ulei.

post-13-1326233703888_thumb.jpg

Plus 2 rotocoale

post-13-13262337945682_thumb.jpg

post-13-13262338128072_thumb.jpg