Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chiftea giganta cu mazare si ciuperci

Featured Replies

Mai, voi va tineti de prostii pe topicul asta cuminte ;) !

Noi? :) Nuuuu! Niciodata nu ne tinem de prostii! Doar le facem! ;)

NUUU Any ....cum noii??!! :) (PSSS...FOXULEEE UNII VISINATA AIA?!!) :)

In pahar, te-asteapta! :violent1:

Tu vii mereu cu ceva gustos :lol:

Alegerea mea a fost sa astept sa fac reteta asta pina cind puteam folosi mazare proaspata, gustul e sublim si incomparabil cu cea congelata ca sa nu mai vorbesc de cea la cutie.

M-a costat ceva mai mult de 7 euro mazarea, din 2 kg au ramas doar 600 de gr de boabe :floare: asta am vrut asta am avut si nu regret :lol:

post-4-127256997049_thumb.jpg

Dupa ce am prajit chifteaua am adaugat felii de champignon congelate (n-aveam deloc la cutie si la Lidl au schimbat toate rafturile si n-am gasit ciuperci) si mazarea plus un pic de apa, am lasat la fiert acoperit la foc mare adaugind sare si piper, pina cind ciupercile si mazarea erau gata, am scos chifteua si am taiat-o felii timp in care in tigaie am adaugat smintina lichida si un strop de faina de orez ca sa se lege sosuletul.

A fost foarte foarte bun, Marco m-a uimit pentru ca a mincat tot, nu se intimpla intotdeauna :P

Multumesc de reteta, any, e excelenta pentru gusturile mele :lol:

post-4-127257026276_thumb.jpg

• Author

Bine mai arata mazarea proaspata!

Carnea la fel, e mult mai compacta decat cea din poza mea. Adevarul e ca eu am taiat-o imediat, n-am asteptat nici macar un minut sa se raceasca, s-o las sa se odihneasca putin.

Tare ma bucur ca v-a placut :lol: :P !

Si eu am taiat-o imediat, doar ca am pus din ochi tot ce ai scris tu la ingrediente, am avut 2 cutiute mici de carne macinata, cred ca era cel putin jumatate de chilogram de carne, poate ca amestecul meu a fost mai taricel, dar nu mi s-a desfacut decit o felie de linga un colt, restul au ramas toate frumos compacte, de fapt ma gindeam ca decit sa ma chinui cu fripturile care nu-mi ies cum vreau eu mai bine fac chifteaua asta gen rulada, se face mult mai repede si nu ma dezamageste.
  • Author

Si eu am taiat-o imediat, doar ca am pus din ochi tot ce ai scris tu la ingrediente, am avut 2 cutiute mici de carne macinata, cred ca era cel putin jumatate de chilogram de carne, poate ca amestecul meu a fost mai taricel, dar nu mi s-a desfacut decit o felie de linga un colt, restul au ramas toate frumos compacte, de fapt ma gindeam ca decit sa ma chinui cu fripturile care nu-mi ies cum vreau eu mai bine fac chifteaua asta gen rulada, se face mult mai repede si nu ma dezamageste.

Acu mi-am amintit, eu n-am pus piinea muiata in apa pentru ca ma grabeam, poate ca si asta a influentat.

Da, amestecul meu a fost mai moale, painea de ex n-am stors-o cat trebuia.

Am mai facut-o insa si alta data (cu sos de rosii, dar ciperci si mazare e mai bun)si mi-a iesit si mie mai tare.

No, io de asta n-am mancat veci! Ma refer la combinatia de mazare cu ciuperci. Dar trebuie sa admit ca arata demential, mazarea si ciupercile sunt legumele mele preferate, mai ales gatite in sos alb!!! :thumleft: Off mai fetelor, aveti un ritm ametitor in a pune retete de astea tentante, asa nu pot tine pasul cu voi! Io as vrea sa le fac pe toate, da' nu poci! :)
  • Author

No, io de asta n-am mancat veci! Ma refer la combinatia de mazare cu ciuperci. Dar trebuie sa admit ca arata demential, mazarea si ciupercile sunt legumele mele preferate, mai ales gatite in sos alb!!! :thumleft: Off mai fetelor, aveti un ritm ametitor in a pune retete de astea tentante, asa nu pot tine pasul cu voi! Io as vrea sa le fac pe toate, da' nu poci! :)

Laura, nu te gandi ca fac in fiecare zi retete de astea :) !

Mai mult gratare, mancaruri mai usor de gatit (care fac bine si la silueta :D ), insa cateodata mai merge si ceva mai gatit, asa.

Ma abucur ca-ti place :) .

In cazul asta nu poti sa nu faci reteta asta :)

Te invidiez ca ai gasit mazare proaspata, la noi apare taaare rar prin magazine. Dar acum o sa pandesc ca-i vremea ei. In lipsa de mazare proaspata la noi la Lidl gasesc la conserva, e cea mai buna "inlocuitoare", e mititica si dulce, inca n-am gasit nici o mazare congelata care sa reuseasca sa "bata" in calitate mazarea din conserva asta. :thumleft:

• Author

In cazul asta nu poti sa nu faci reteta asta :)

Te invidiez ca ai gasit mazare proaspata, la noi apare taaare rar prin magazine. Dar acum o sa pandesc ca-i vremea ei. In lipsa de mazare proaspata la noi la Lidl gasesc la conserva, e cea mai buna "inlocuitoare", e mititica si dulce, inca n-am gasit nici o mazare congelata care sa reuseasca sa "bata" in calitate mazarea din conserva asta. :thumleft:

O sa iau si eu mazare proaspata, sa vad ce si cum gasesc.

Zic drept, n-am mai mancat de multa vreme, de obicei luam de asta congelata, boabe mici, e dulce si buna.

Ma credeti ori ba, io de 3 zile umblu ca un zombi dupa mazare proaspata si nu gasesc. :tongue3: Pana s-o intampla minunea pui si io o intrebare. Ati facut reteta asta si cu ciumperci de padure? Ori ar trebui sa cumpar niste champinioane ori pleurotus fiindca-s mai "neutre"?
  • Author

Ma credeti ori ba, io de 3 zile umblu ca un zombi dupa mazare proaspata si nu gasesc. :angryfire: Pana s-o intampla minunea pui si io o intrebare. Ati facut reteta asta si cu ciumperci de padure? Ori ar trebui sa cumpar niste champinioane ori pleurotus fiindca-s mai "neutre"?

Si eu as fi vrut sa iau mazare proaspata azi, dar la magazinul unde mi-am facut eu cumparaturile nu era si nici n-am mai cautat in alta parte.

Cu ciuperci proaspete eu n-am facut niciodata. Ori la cutie, ori din alea congelate Findus sau Buitoni. Champignon, de obicei iau.

• 1 year later...
  • Author

Aseara, fara smantana (aveam dar n-am pus) si fara ciuperci ca am uitat ieri sa iau.

Delicios si in varianta asta mai light.

post-13-1327395288465_thumb.jpg

post-13-13273952999732_thumb.jpg

Aseara, fara smantana (aveam dar n-am pus) si fara ciuperci ca am uitat ieri sa iau.

post-13-1327395288465_thumb.jpg

post-13-13273952999732_thumb.jpg

Cand eram eu mica am facut hepatita epidemica- tip A( eu si 1/2 din scoala) si cand am iesit din spital mama numai polpetone de asta ne facea la cuptor, mie imi place tare! Ca e mai mica suprafata supusa prajirii fata de continutul de carne, fratele meu facea polo, nu-l putea tine cu branza de vaci si iaurt!! :occasion14:

• Author

Cand eram eu mica am facut hepatita epidemica- tip A( eu si 1/2 din scoala) si cand am iesit din spital mama numai polpetone de asta ne facea la cuptor, mie imi place tare! Ca e mai mica suprafata supusa prajirii fata de continutul de carne, fratele meu facea polo, nu-l putea tine cu branza de vaci si iaurt!! :occasion15:

Intr-adevar e asa cum zici tu, inauntru nici nu zici ca-i prajit :occasion14: .

Inseamna ca tre s-o refac, doar ca trebuie sa fac alta garnitura pentru mama ca nu maninca mazare.

Aseara oscilam intre ciorba de perisoare si chifteloiul asta.

Mie mi-ar placea si cu pireu de cartofi.