May 6, 201016 yr comment_36189 Si pt Geany: nu vrei sa ne zici si noua cum faci sa usuci rosiile la cuptor?Va multumesc mult la amamdoua! SorinaGeany,te-am mai întrebat si io pe pagina ai'lalta,si Sorina...hai zi-ne,si nu tine pentru tine!!!Vrem rosii uscate! Subscriu si io!!!!! Vreau reteptu' de rosii uscate!! Geany, pliiiiiiizzzzzz! Tre' sa i-l aducem pe Stratan de la Party,poate ne spune atunci cum le face!Geany,uite eu ti-l aduc pe Pavelica cu EU BEU,si Foxyy aduce olea' di gisînata Iaca iara ghisinata: Geany, e bine asa???? Report
May 6, 201016 yr comment_36200 Maii fetelor deabea acu' am vazt' scuzoiele meli'...Am discutat cu sefu la pesto frunza verde si numai...Am vazut in trecut pe blogul lui Isabela cuisin''de care sunt indragostiata(de blog mai!!!nu va ganditi la prostii...)ca ea a facut astfel:a taiat rosiile feliute le-a pus intr-o tava pe hartie de copt,le-a presarat cu sare origano uscat(sau busuioc),stropit cu ulei de masline,si a dat la cuptor....se pun in borcanel calde acoperite cu ulei...faine rau am facut dar nu am conservat ca s-au halit instant...deci abea astept rosiile de gradina si vin cu ''boze''...cine nu crede,vizitati blocul fetei astea' ca ,chiar merita... Report
May 6, 201016 yr comment_36203 Maii fetelor deabea acu' am vazt' scuzoiele meli'...Am discutat cu sefu la pesto frunza verde si numai...Am vazut in trecut pe blogul lui Isabela cuisin''de care sunt indragostiata(de blog mai!!!nu va ganditi la prostii...)ca ea a facut astfel:a taiat rosiile feliute le-a pus intr-o tava pe hartie de copt,le-a presarat cu sare origano uscat(sau busuioc),stropit cu ulei de masline,si a dat la cuptor....se pun in borcanel calde acoperite cu ulei...faine rau am facut dar nu am conservat ca s-au halit instant...deci abea astept rosiile de gradina si vin cu ''boze''...cine nu crede,vizitati blocul fetei astea' ca ,chiar merita... Am bagat la cheliuta, cat de curand vin cu impresii!!!!! Saru'mana pentru retept! Report
May 6, 201016 yr comment_36209 Deci foxule pare rau ca nu stiu sa pun link,dar cu sefu' am discutata la bucatriile lumii pesto frunza verde si numai(prima pagina) si cu pisoi la ale mele de pisoi(mancaruri...)ultima pagina...sper sa gasiti ce vreau sa spun... Poate vii tu cu ''impresii''sau pui tu un link...pleezz'' Multumesc si de Stratan si de visinata chiar daca meritul nu-i al meu ci al Isabelei''... Report
May 6, 201016 yr comment_36211 Deci foxule pare rau ca nu stiu sa pun link,dar cu sefu' am discutata la bucatriile lumii pesto frunza verde si numai(prima pagina) si cu pisoi la ale mele de pisoi(mancaruri...)ultima pagina...sper sa gasiti ce vreau sa spun... Poate vii tu cu ''impresii''sau pui tu un link...pleezz'' Multumesc si de Stratan si de visinata chiar daca meritul nu-i al meu ci al Isabelei''... Ahaaaaa...... iote unde statea chioara de mine. Am sarit peste discutia ta cu Pisoi si am uitat de rosiile uscate ca-n Sardinia de la pesto-uri! Report
May 6, 201016 yr comment_36212 Multumesc Foxule!!! Si io' ma rugase Maya si eu nu am vazut desi is' toata ziua pe forum(dependenta de'..)...Cre' ca am orbu' gainilor' ...Ia sa mai ascult eu Stratan si sa beau o visinata de la tina poate-mi trece ... Report
May 6, 201016 yr comment_36214 Multumesc Foxule!!! Si io' ma rugase Maya si eu nu am vazut desi is' toata ziua pe forum(dependenta de'..)...Cre' ca am orbu' gainilor' ...Ia sa mai ascult eu Stratan si sa beau o visinata de la tina poate-mi trece ... Bun venit in club! Report
May 7, 201016 yr comment_36289 Cele cateva poze din ciclul de fata le-am salvat pe hard cu titlul generic de :[center]Mare Branza! ..[/center]Voi recunoaste cinstit cu cu mana pe inima, ca pana acum, vis a vis de fabuloasele rosii uscate la soarele Italiei eram foarte virgin.Mai virgin ca extravirginu' de maslina.Băleam ca un pui de iobag langa masa grofului vazand minunatiile pe care le gatiti cu ele, caci pentru mine par mai scumpe ca esenta de plutoniu. Ieri am descoperit un magazin care avea si produse italiene. Rosioarele le-am cumparat cu ceva sub 10 Euro / kg, si am luat intial doar 100 de grame.Azi m-am infiintat la magazinul cu pricina, cum am iesit de la servici. Numai ca nu am rupt uşa magazinului.Daca as gasi acum si un articol despre ele cum ca ar vindeca Aids, cancerul, ar micsora colesterolul, lungeste ... ma rog viata, mi-as mai usura un pic din remuscari. Da, dar branza eu o am gratis, asa ca am dat ocol si la "piata de tarani" sa-mi cumpar busuioc si cimbru verde. Acum in mai? In Ardealul cezaro-craiesc, zona subalpina?- Yghen!L-am cumparat de la sectorul de rasaduri si nici nu a fost chiar asa de scump.Aveam de toate asa ca am purces la treaba. Ce am facut diferit?[center]..[/center]1. Am afumat ardeiul iute uscat (tot de la grofi mi se trage dar si de la Jamie Oliver-Bacsi)2. Am pus si usturoi verde crud inafara de usturoiul cu care am aromatizat uleiul prin sotarea usoara. Pe cel din urma pomenit l-am indepartat.[center]..[/center]Saru' mana, Maya Sa vezi ce se bucura fetita mea cand vine acasa de Rusalii. Report
May 7, 201016 yr comment_36308 Sefule, stai asa! N-ai zis cum au fo' rosiile uscate: in borcan in ulei sau varsate asa uscate.I inca n-ai zis daca ai degustat din ele (bineinteles ca da!) si ce parere ti-au facut. Sunt curioasa ca o pisica ce ma aflu! Report
May 7, 201016 yr comment_36311 Sefule, stai asa! N-ai zis cum au fo' rosiile uscate: in borcan in ulei sau varsate asa uscate.I inca n-ai zis daca ai degustat din ele (bineinteles ca da!) si ce parere ti-au facut. Sunt curioasa ca o pisica ce ma aflu! Zic tot:Rosile se gaseau si varsate - am cumparat de proba ieri doar 100 de grame, si la borcan. In ulei. Azi am luat la borcan.Borcanul acjizitionat se vede in ultima fotografie in drepata borcanului cu Mare branza.Am gustat cum sa nu ca de aia le-am cumparat in primul rand.De fumat m-am lasat de multe ori pana acum, dar nu stiu cum o sa procedez cu rosiile uscate la soare. Sunt adict! Report
May 7, 201016 yr comment_36314 Am inteles! Partea buna cu adictia asta e ca de la ea nu te mai ustura vreun organ, desi te ustura buzunaru'. Da' las' ca vine ea toamna si atunci sa vezi ce rosii uscate la soare face sefu' (sau da comanda la tara ). Eu am vazut rosii uscatela soare varsate, fara ulei, si ma gandeam sa incerc, desi is cam negricioase. incerc si eu 100 de grame ca n-oi da faliment. Report
May 7, 201016 yr comment_36357 Am vazut si eu rosii uscate in ulei,peste 20 de roni(5 euro)borcanelu'mic...Am inghitit in sec,e prea scump pt. bugetul meu de criza...Astept rosiile sa improvizez singura ce-oi putea... P.S Shefule'Marea branza a matale arata intr-un Mare fel'' 'Eu am terminat a treia tura(fara rosii uscate ce-i drept ma multumesc cu ceapa rosie care e ''diivviinnaa'' ) Report
May 8, 201016 yr comment_36392 Sper ca Maya imi va permite sa fac o mica paranteza pe topicul ei de succes si sa notez un mic experimentBranza Marea Rosie- i-am spus - Am un cas de oaie maturat (fermentat si uscat bine. L-am taiat cu cutitul ondulat in cubulete. Rombice scriam si in alta parte. L-am frecat cu sare fina si condimentele uscate macinate proapspat in mojar, folosite si la reteta cu branza in ulei+rosii uscate si l-am lasat cateva ore sa-si traga cat vrea din sare.Am fiert bulion din rosii de gradina de anul trecut, l-am aromatizat cu condimentele uscate, macinate proaspat in mojar, l-am lasat sa se reduca si apoi l-am racit.Am tocat busuiocul si cimbrul proaspat, cativa catei de usuturoi. Le-am amestecat bine cu branzurile picante din castron, le-am transferat in borcan, am turnat bulionul racit si am completat cu o pelicula de untdelemn de masline EV. Am dat la frigider. Aproape ca am pastrat reteta de ieri doar am schimbat proportia ingredientelor. Uleiul s-a ridicat doar la suprafata, iar rosiile in loc sa fie uscate la soare, au fost macinate si fierte in bulionul bunicilor nostri.[center]..[/center] Sambata, duminica, luni... pe marti, miercuri va spun cum a iesit. @GeanyAm vazut si eu rosii uscate in ulei,peste 20 de roni(5 euro)borcanelu'mic...Am inghitit in sec,e prea scump pt. bugetul meu de criza.Borcanul cumparat de mine, de 314 ml / 290 g (asa scrie pe el) a costat "doar" 12 RON. Da, e scump si pentru mine dar voi face economii sa pot cumpara macar o data pe luna. Report
May 12, 201016 yr Author comment_36926 Shefule,sa va fie de bine,ca taaare bun mai arata,si este! AM dat o cautare pe youtube cu pomodori secchi,si am vazut ca se fac foarte simplu.Avem doar nevoie de rosiile potrivite,si mult soare http://www.youtube.com/watch?v=PU8Pz7NFAxg Report
May 12, 201016 yr comment_36932 Am cumparat rosii uscate!! 150gr la 2 euro mi s-a parut ok. Am deschis cutia si m-a doborat mirosul, asa m-am convins sa le cumpar. Abia astept sa-mi construiesc borcanele! Report