April 28, 201016 yr comment_35004 [b] feta,taiata cubulete1 catel de usturoi feliatrosii uscate(în ulei),bucateleulei cît sa acopere tot 1 lingura rasa de condimente uscate: rosmarinoreganopiper negrupiper verdeenibaharchili [center] Se prajeste scurt usturoiul într-o lingura de ulei,fara a se maroni/cît sa nu mai fie crud. Se amesteca cubuletele de feta cu rosiile taiate,condimentele si usturoiul prajit si racorit. Se toarna uleiul(eu l-am folosit pe cel de la rosiile uscate),se amesteca usor cu o lingura. Apoi se repartizeaza într-un borcan cu capac si se da la racoare 1-2 zile. [/center] Se poate servi ca atare cu bagheta proaspata,sau se poate adauga la o salata verde/ asortata,sau la o salata de toamna cu boabe de fasole uriasa,ardei rosu,masline..etcUleiul care ramîne se poate folosi la salate,sau la condimentarea dressingurilor pentru salate.[/b] Report
April 28, 201016 yr comment_35012 Maya, superba prezentarea! Tot am vrut sa intreb, Pisoi si Geany tot vorbeau de branza pusa la ulei cu fel si fel de mirodenii. Rezultatul, cum e? Ma refer strict la branza, la consistenta - e uleioasa? Trebuie sa las bucatile de branza la scurs / sa le spal si abia apoi le pot manca? Daca le pun in salata, normal ca nu mai pun prea mult ulei, dar daca vreau sa mananc branza separat, merge? Report
April 28, 201016 yr Author comment_35013 Maya, superba prezentarea! Tot am vrut sa intreb, Pisoi si Geany tot vorbeau de branza pusa la ulei cu fel si fel de mirodenii. Rezultatul, cum e? Ma refer strict la branza, la consistenta - e uleioasa? Trebuie sa las bucatile de branza la scurs / sa le spal si abia apoi le pot manca? Daca le pun in salata, normal ca nu mai pun prea mult ulei, dar daca vreau sa mananc branza separat, merge? Brînza nu e uleioasa,deci nu trage ulei,ci se aromeaza de la uscaturi.Scoti cubuletele de brînza cu furculita si le manînci.Nu-s îmbimate cu ulei,nu trebuie spalate Daca le pui în salata,nu mai pui alt ulei,ci folosesti cît îti trebuie din borcan.În tot borcanul ala nu e mai mult de 100 ml ulei,deci nu te speria ca nu e asa mult cum pare Report
April 28, 201016 yr comment_35018 Arata asa de bine... imi vine sa-mi infig dintii in monitor...Acum o intrebare: racoreaua asta poate fi echivalata cu frigobaurul? Nu de alta dar au cam inceput caldurile si eu nu posed nici macar un pui de beci...Multumesc mult! Sorina Report
April 28, 201016 yr Author comment_35025 Arata asa de bine... imi vine sa-mi infig dintii in monitor...Acum o intrebare: racoreaua asta poate fi echivalata cu frigobaurul? Nu de alta dar au cam inceput caldurile si eu nu posed nici macar un pui de beci...Multumesc mult! Sorina Sta bine la racoare,sta bine si la frigi,dar neaparat sus de tot,unde nu e asa rece.E buna tare.Sa stii ca multi nu pun usturoi ca le e frica ca e prea frumos mirositoare toata afacerea.Sa stii ca un catel feliat,formeaza doar "buchetul" cu celelalte arome,nu inunda brînza Combinatia asta cu rosiile uscate e una dintre cele mai bune,asta daca vorbim de papila mea.Daca-ti plac maslinele poti pune cîteva,si daca ai busuioc uscat în casa,e foarte bun si ala. Report
April 29, 201016 yr comment_35035 Vaii Maya cum poate sa arate!!!...Daca a-si avea rosii uscate,acum mi-asi face(planuiesc sa mi le prepar eu in casa la cuptor,dar la vara cand vor aparea rosiile)... Report
April 29, 201016 yr comment_35038 Borcanul ala m-a dat gata, iar rosiile uscate imi plac la nebunie.N-am mancat niciodata branza facuta asa, dar niciodata nu-i tarziu ! Report
April 29, 201016 yr comment_35060 Maya, gand la gand cu bucurie - si eu am in plan asa ceva. In ce fel poa' sa arate!! (De fapt cred ca tu esti vrajitoare de poze ) Cand mai gasesc rosii uscate la soare, in ulei la borcan, fac si eu neaparat. Cred totusi ca eu o sa pastrez reteta simpla, fara condimente multe, poate vreo iarba uscata, dar atat. Imi place ff mult gustul de rosii uscate si vreau sa incerc asa prima oara. Multam mult pentru reteta, poze, prezentare etc Report
April 29, 201016 yr comment_35064 Maya, superba prezentarea! Tot am vrut sa intreb, Pisoi si Geany tot vorbeau de branza pusa la ulei cu fel si fel de mirodenii. Rezultatul, cum e? Ma refer strict la branza, la consistenta - e uleioasa? Trebuie sa las bucatile de branza la scurs / sa le spal si abia apoi le pot manca? Daca le pun in salata, normal ca nu mai pun prea mult ulei, dar daca vreau sa mananc branza separat, merge? Brînza nu e uleioasa,deci nu trage ulei,ci se aromeaza de la uscaturi.Scoti cubuletele de brînza cu furculita si le manînci.Nu-s îmbimate cu ulei,nu trebuie spalate Daca le pui în salata,nu mai pui alt ulei,ci folosesti cît îti trebuie din borcan.În tot borcanul ala nu e mai mult de 100 ml ulei,deci nu te speria ca nu e asa mult cum pare Am inteles! O sa-i arat si jupanului pozele si raspunsul tau, ca el e cam sceptic. Report
April 29, 201016 yr Author comment_35197 Vaii Maya cum poate sa arate!!!...Daca a-si avea rosii uscate,acum mi-asi face(planuiesc sa mi le prepar eu in casa la cuptor,dar la vara cand vor aparea rosiile)...Merci,Geany!Cum faci rosiile uscate...adica cum le usuci la soare,si cum la cuptor?Cît timp ?...etcAstept info,merci Report
April 29, 201016 yr Author comment_35199 Borcanul ala m-a dat gata, iar rosiile uscate imi plac la nebunie.N-am mancat niciodata branza facuta asa, dar niciodata nu-i tarziu !Eu zic ca asta e una din cele mai reusite combinatii,cu rosii uscate!Cum ziceam,e vorba de gustul meu Report
April 29, 201016 yr comment_35203 Maya, da' fara rosii uscate merge?.. ma rog, n-ar mai fi aceeasi reteta.. Uleiul trebuie sa fie neaparat de masline extra? (in cazul in care nu faci cu uleiul de la rosii).. Ca intotdeauna, ai facut niste fotografii minunate si reteta e taaare tentanta si parca ma "mananca" papilele sa incerc si eu Report
April 29, 201016 yr Author comment_35205 Maya, gand la gand cu bucurie - si eu am in plan asa ceva. In ce fel poa' sa arate!! (De fapt cred ca tu esti vrajitoare de poze ) Cand mai gasesc rosii uscate la soare, in ulei la borcan, fac si eu neaparat. Cred totusi ca eu o sa pastrez reteta simpla, fara condimente multe, poate vreo iarba uscata, dar atat. Imi place ff mult gustul de rosii uscate si vreau sa incerc asa prima oara. Multam mult pentru reteta, poze, prezentare etc Merci Condimentele nu sînt multe.Sa nu-ti închipui ca brînza iese piperata,sau foarte condimentata...din contra,doar usor parfumata/cu tenta mediteraneana.Daca vrei sa mergi doar într-o directie fa-o doar cu rosii,busuioc uscat,si eventual ceva oregano. Report
April 29, 201016 yr Author comment_35206 Am inteles! O sa-i arat si jupanului pozele si raspunsul tau, ca el e cam sceptic. Di ci draga?Cum sceptic? Report
April 29, 201016 yr comment_35209 Am inteles! O sa-i arat si jupanului pozele si raspunsul tau, ca el e cam sceptic. Di ci draga?Cum sceptic? Zice ca iese branza uleioasa. Report
April 29, 201016 yr Author comment_35214 Maya, da' fara rosii uscate merge?.. ma rog, n-ar mai fi aceeasi reteta.. Uleiul trebuie sa fie neaparat de masline extra? (in cazul in care nu faci cu uleiul de la rosii).. Ca intotdeauna, ai facut niste fotografii minunate si reteta e taaare tentanta si parca ma "mananca" papilele sa incerc si eu Bineînteles ca merge si fara rosii uscate.Poti sa faci ce combinatie îti place.SI cu ardei uscat iese foarte gustoasa,sau doar cu ierburi(plus usturoi,daca-ti place).Uleiul la fel...folosesti în functie de papila.Cu de care-ti place. Merci,Olguta Report
April 29, 201016 yr Author comment_35216 Zice ca iese branza uleioasa.Auzi,da daca-i asa sceptic,cumpara un borcan de brînza în ulei si condimente de la Patros si probati..asa vedeti aproximativ cum este brînza http://imagesb.ciao.com/ide/images/products/normal/369/Patros_Weichkase_Wurfel_in_Ol_mit_Oliven__2525369.jpg Report
April 30, 201016 yr comment_35261 Zice ca iese branza uleioasa.Auzi,da daca-i asa sceptic,cumpara un borcan de brînza în ulei si condimente de la Patros si probati..asa vedeti aproximativ cum este brînza O sa-ncerc asa, poate-l dau pe brazda! Report
April 30, 201016 yr comment_35292 Auzi Foxule mai bine fa un borcanel si daca nu-i place f. bine o papi tu pe toata ca te asigur ca-i delicioasa... Si daca te boscorodeste dai vina pe mine sau pe Maya....spui ca noi te-am corupt...stiu ca eu una asa fac,ce nu-i convine dau vina pe voi... Report
April 30, 201016 yr comment_35294 Auzi Foxule mai bine fa un borcanel si daca nu-i place f. bine o papi tu pe toata ca te asigur ca-i delicioasa... Si daca te boscorodeste dai vina pe mine sau pe Maya....spui ca noi te-am corupt...stiu ca eu una asa fac,ce nu-i comvine dau vina pe voi... Geany, buna idee! De ai sa sughiti zilele viitoare, sa stii de unde ti se trage! Report
April 30, 201016 yr comment_35296 Auzi Foxule mai bine fa un borcanel si daca nu-i place f. bine o papi tu pe toata ca te asigur ca-i delicioasa... Si daca te boscorodeste dai vina pe mine sau pe Maya....spui ca noi te-am corupt...stiu ca eu una asa fac,ce nu-i convine dau vina pe voi... Geany, buna idee! De ai sa sughiti zilele viitoare, sa stii de unde ti se trage! Nu-i bai beau o bere in cinstea ta si-mi trece Report
May 6, 201016 yr comment_36121 Arata asa de bine... imi vine sa-mi infig dintii in monitor...Acum o intrebare: racoreaua asta poate fi echivalata cu frigobaurul? Nu de alta dar au cam inceput caldurile si eu nu posed nici macar un pui de beci...Multumesc mult! Sorina Sta bine la racoare,sta bine si la frigi,dar neaparat sus de tot,unde nu e asa rece.E buna tare.Sa stii ca multi nu pun usturoi ca le e frica ca e prea frumos mirositoare toata afacerea.Sa stii ca un catel feliat,formeaza doar "buchetul" cu celelalte arome,nu inunda brînza Combinatia asta cu rosiile uscate e una dintre cele mai bune,asta daca vorbim de papila mea.Daca-ti plac maslinele poti pune cîteva,si daca ai busuioc uscat în casa,e foarte bun si ala. Saru' manusitele... cum m-ai ghicit tu pe mine... mooooooooooooor dupa masline. Gata m-am decis, sambata cumpar necesarul si trec la treaba.Si pt Geany: nu vrei sa ne zici si noua cum faci sa usuci rosiile la cuptor?Va multumesc mult la amamdoua! Sorina Report
May 6, 201016 yr Author comment_36163 Saru' manusitele... cum m-ai ghicit tu pe mine... mooooooooooooor dupa masline. Gata m-am decis, sambata cumpar necesarul si trec la treaba.Si pt Geany: nu vrei sa ne zici si noua cum faci sa usuci rosiile la cuptor?Va multumesc mult la amamdoua! Sorina Sorina,sa-ti fie de bine! Geany,te-am mai întrebat si io pe pagina ai'lalta,si Sorina...hai zi-ne,si nu tine pentru tine!!!Vrem rosii uscate! Report
May 6, 201016 yr comment_36181 Si pt Geany: nu vrei sa ne zici si noua cum faci sa usuci rosiile la cuptor?Va multumesc mult la amamdoua! SorinaGeany,te-am mai întrebat si io pe pagina ai'lalta,si Sorina...hai zi-ne,si nu tine pentru tine!!!Vrem rosii uscate! Subscriu si io!!!!! Vreau reteptu' de rosii uscate!! Geany, pliiiiiiizzzzzz! Report
May 6, 201016 yr Author comment_36187 Si pt Geany: nu vrei sa ne zici si noua cum faci sa usuci rosiile la cuptor?Va multumesc mult la amamdoua! SorinaGeany,te-am mai întrebat si io pe pagina ai'lalta,si Sorina...hai zi-ne,si nu tine pentru tine!!!Vrem rosii uscate! Subscriu si io!!!!! Vreau reteptu' de rosii uscate!! Geany, pliiiiiiizzzzzz! Tre' sa i-l aducem pe Stratan de la Party,poate ne spune atunci cum le face! Geany,uite eu ti-l aduc pe Pavelica cu EU BEU,si Foxyy aduce olea' di gisînata http://www.youtube.com/watch?v=Hz4Wd47-9Kc&a=32D733GDC9c&playnext_from=ML Report