Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Intrebare-intrebatoare?????

Featured Replies

Avand in vedere situatia politica pe care o traversam si tinand cont ca fiecare are dreptul la propria lui parere si opinie,care este parerea voastra despre solutia gasita de guvern pt. iesirea din criza si de adunarea banilor la bugetul de stat prin micsorarea pensiilor a salariilor si poate chiar a alocatiilor de crestere si ingrijire a copiilor??!!

Este doar o curiozitate a mea de a afla parerea voastra personala...

parerea mea pe scurt e ca bine ca au luat in sfarsit o decizie ca in juma de an ne pastea falimentu'.

Mai detaliat pot spune asa:

- e bine ca au redus bugetul bugetarilor

- de pensiile sub un anumit nive nu trebuiau sa se atinga

- de alocatii nu trebuiau sa se atinga

- de indemnizatiile pt handicap sub un anumit nivel nu trebuiau sa se atinga

apoi:

- pensiile peste un anumit nivel merita scazute sau impozitate mai mult

- deminitarii trebuie sa renunte rand pe rand la o garda de corp, o masina, o prima... ma rog din toate avantajele pe care le are cate ceva

- reducere masiva de personal din bugetari, dar nu ma refer la profesori sau medici ca acolo nu e cazul, ci din functionarii publici care muta o hartie de la un birou la altul toata ziua

Or mai fi, dar nu mai am chef sa ma gandesc ca ma apuca dracii.

Mie mi-i mila de tara asta frumoasa pe care o avem, dar pe care nu stim s-o pretuim. Mi-i ciuda sa vad cum isi bat joc de ea specimenele astea de la putere. Imi pare sincer rau ca am ajuns sa-mi doresc atat de mult sa plec o data din Romania. :D

Bani pentru salarii, pensii si alocatii sigur ca nu sunt! De ce ar fi avand in vedere ca se construiesc sali de sport de miliarde in an de criza, biserici la fel, sa nu mai vorbim de bugetul de care dispune fiecare oras pentru infrumusetare. Numai anul trecut s-au cumparat panselute pentru parcuri la de 3 ori pretul fata de cele din piata (vorbim de miliarde). Nu zic...e bine ca vrem sa infrumusetam orasele, dar nu in AN DE CRIZA! Si nu din banii pensionarilor care si asa mureau de foame saracii. In Cluj am vazut azi toamna ca se plantau flori. A venit inghetul sigur si acum nu mai sunt. Hai sa aruncam banii pe geam.

As mai zice multe, dar ma abtin :D

• Author

Draga Pisoi sunt total deacord cu tine pana la un punct,sotul meu este bugetar si are un salar nu tocmai mare ci de 800 de roni din care traim cu totii,adevarul e ca sunt si bugetari care au salarul mare si nejustficat,inclusiv posturi inutile,doar ca sa ocupe un scaun,eu cred ca si la salarii nu ar trebui impozitat ceea ce dupa impozitare ar rezulta un salar mai mic decat minimul pe economie(valabil si la pensii),nu ar fi fost o solutie sa se lucreze pe''plafoane''....exemplu venit intre 700roni-1000roni impozitare 10%intre 1000-2000 de roni 15%,2000-3000 de roni 20% etc...

Doar pt. perioada de criza umblat si la pensii dar doar cele exagerat de mari cu ceva procente,ca sunt si MEGA PENSIONARI!!Restul ai relevat tu totul perfect...

Sa se investigheze si marile gauri''negre care au dus la aceasta situatie si sa cada in sf. si cateva capete incoronate''...Macar si populatia daca tot plateste sa aiba o mica si infima satisfactie ca s-a facut si o''oarece''dreptate...

• Author
Cosmina eu cred ca acolo de fapt si de drept e adevarata radacina a crizei,in fondurile prost gestionate si in fraude si nu praf in ochi ca-s multi pensionari si putini cotizeaza cu C.a.s la bugetul de stat...

nu prea ma pricep la politica, totusi sunt revoltata cand aud lumea ca este de acord cu scaderea salariilor bugetarilor.

compania unde lucrez este de stat, si intr-adevar nu se compara salariile cu majoritatea altor companii. dar muncesc; muncesc de imi sar capacele, program neregulat, nu exista sarbatoare, zile de nastere, etc. din acest motiv la 50 de ani se iese la pensie. nu mai spun de riscuri, shi de problemele aparute pe parcurs. ceea ce fac fac numai din dragoste pt. aceasta meserie, si o faceam si daca aveam salariu de 5 ori mai mic. problema este ca noi producem, nu suntem in pierdere si chiar ne auto-finantam.

deci..de ce sa mi se scada mie salariul??

zice domnu' preshedinte acum cateva zile..ne lipsesc 500 de milioane de euro..pai tocmai s-a facut o marsavie pe undeva pe la judetul Brasov de vreo 8 milioane. pai ia incearcatzi preastimabile domn sa urmariti ce se intampla in Bucuresti..a nu vreti?? pai cum sa vreti ca doar tovarashii de spritz sunt cei care fac toate combinatiile astea. Au pus in Bucuresti niste opritoare (nu stiu cum sa le spun) ca sa nu se mai se incalce benzile de mers (80 de euro bucata)...alea ne trebuie noua? oricum numai mashinile voastre le depasesc

• Author

Draga Octaviuta,parerea mea pur personala(deaceea am si invitata lumea la discutie,ca ne-am saturat de tacere si de minciunile lor)este ca fiecare are situatia lui si nu pot fi bagati toti tam-nesam in aceeasi oala,sunt cazuri,si cazuri....Eu cred ca fraude mari si fonduri prost gestionate sunt mascate de ''multitudinea''bietilor pensionari(ca n-au crapat la drek sa-i ieie,ci acu vor bani pe dejaba'si ei guvernantii,di unde sa mai fure??!!chiar e nesimtire...a se observa ca sunt sarcastica :D )si de nesimtirea si puturosenia bugetarilor care stau cu totii si au saracit statul luand bani multi pe degeaba(hhhmm..asa o fi chiar cu toti??!! :D ,eu nu cunosc, da daca asa a zis Base la tv. :D ce vrei,gura de aur asa o fi...??!!)

Si ei inocentii de parlamentari nu stiu cum sa o dea si cum sa ne mai intoarca sa ne scoata pe putorile de noi din situatia in care am bagat tara asta cu toata nesimtirea noastra,rusine sa ne fie,EEEiii!!! :D ....

• Author
Sa va zic o poveste(azi is'inspirata rau')sa spunem ca eu lucrez la un super-mega hiper market,sunt fata muncitoare,salariul e cel care e dar bine ca e ca decat deloc...La super-hiper marketul meu imaginar,lucreaza si ''nepotisti''cu functie,care taie frunza la caini,da-s rubedenii de-a sefului....asta e sa nu porti grija altuia...eu imi vaz de treaba mea,dar de la un timp,incep sa se ''imputa''treburile in super-mega hiper marketul meu,incep sa dispara sume de bani din ce in ce mai mari...se tin shedinte,se aduce la cunostinta,se ameninta...eu stiu ca sunt camere de supraveghere peste tot,si ca shefii pot viziona oricand fiecare miscare(ce tine de casa si de fonduri),paza s-a dublat,toti sunt cu ochii in patru'pe ''hoti'' :D ,nu rezulta ca ar fi clienti ca fondurile tot dispar si-s din ce in ce mai mari(na'ca iar o dau in versuri ptiu...!!)incep zvonuri si rumori printre angajati,nepoteii is'cam prea ''eleganti''...O ultima sedinta are loc,daca nu se reduce la toti din''salar''super-mega hiper marketu'nostru''e falimentar...Suntem hoti si puturosi,l-am dus de rapa',ce pacat :D ...Ce-i de facut?!.Cui nu-i convine sa plece!.Ca intr-un cosmar imi trec prin fata ochilor,copii de crescut,utilitatile de platit,criza locurilor de munca(unde sa pleci?!),si strigam bucurosi toti intr-un cor:''bravvoo!!! :D geniala solutia,opriti cat trebe' din salar sa acoperim ''gaura si deficitul bugetar'' :D (ptiu ...ca iar,m-apuca')... :D

parerea mea pe scurt e ca bine ca au luat in sfarsit o decizie ca in juma de an ne pastea falimentu'.

Mai detaliat pot spune asa:

- e bine ca au redus bugetul bugetarilor

- de pensiile sub un anumit nive nu trebuiau sa se atinga

- de alocatii nu trebuiau sa se atinga

- de indemnizatiile pt handicap sub un anumit nivel nu trebuiau sa se atinga

apoi:

- pensiile peste un anumit nivel merita scazute sau impozitate mai mult

- deminitarii trebuie sa renunte rand pe rand la o garda de corp, o masina, o prima... ma rog din toate avantajele pe care le are cate ceva

- reducere masiva de personal din bugetari, dar nu ma refer la profesori sau medici ca acolo nu e cazul, ci din functionarii publici care muta o hartie de la un birou la altul toata ziua

Or mai fi, dar nu mai am chef sa ma gandesc ca ma apuca dracii.

Acum sa-ti traduc eu cum vor aplica reformele:

- vor reduce bugetul bugetarilor, dar al "muritorilor de rand", doara n-o sa reduca posturile clientelei politice, n-o sa vezi tu dat afara un presedinete ori vreun vice la o instiutie de 400 oameni, vei vedea pe drum 200 de angajati dar vor ramane tot 1 presedinte de companie si 4 vicepresedinti chiar daca raman 200 angajati

- tot voi veti strange cureaua pana la ultima gaura si veti renunta la un medicament mai scump ori la o un produs mai de calitate, Elena Udrea nu va renunta la toaletele si posetele de 3000 € nici macar "de ochii lumii". Macar in tarile nordice cand e criza pentru toti, primii sunt politicenii care macar incearca sa dea exemplu.

- demnitarii, toti smekerasii si lingaii vor gasi ei o solutie sa-si dubleze indemnizatiile/veniturile chiar si in perioada de criza, apoi oamenilor politici li se va face frica de hoti si de protestatari si-si vor dubla garda, poate-si vor blinda si Mercedesu'pentru cand vor trebui sa iasa in piatza publica. :D

- pe langa reducerea/anularea beneficiilor oamenilor "de rand" va veni si marirea TVA si cresterea impozitului pe profit. De asta nu va scapa Romania oricat va zic voua politicienii ca n-or s-o faca. O vor face!

- despre modul cum acest guvern al Romaniei a gandit reducerea pensiilor si a veniturilor mi se face efectiv scarba. Puteau sa caute altundeva gaura neagra, nu in pensia lui maica-mea care a lucrat o viatza intreaga si dupa reducerea asta va ramane cu 7 milioane. Ce nu existau pensii de 20 milioane? De 40? De ce trebuiau penalizati toti in mod egal?????

Macar aici la noi in Portugalia, cu toata criza si coruptia, n-au indraznit sa se atinga de batrani si de cei cu veniturile mici. I-au lovit pe cei care au venituri de peste 30.000 € pe an, la pensii au inceput sa plateasca impozite cei cu peste 700 €. Au fost si alte masuri, aici ne chinuim cu criza inca din 2005, pe cand era deja stabilizata situatia, ne-a lovit criza mondiala, cea de anul trecut! Acum ne adunam de pe jos, ca si cum am fi luat o maciuca-n cap.

Eu vreau sa vad cum vor rezolva desteptii si competentii politicieni romani situatia in care la privati somajul e in floare, salariile s-au redus. La bugetari somajul va fi in floare, salariile, pensiile s-au redus. La benzina/combustibili creste pretul zilnic (probabil vom ajunge din nou la 150 $ barilul) toate se vor scumpi. Daca nu-s bani cine o sa mai cumpere? Daca nu se cumpara cine va mai produce? Daca nu se produce cate firme se vor inchide? Unde se vor angaja somerii de la stat ori privat, daca e totul falimentar??? Cine mai plateste taxe si impozite? De unde vor intra bani la buget?? Un cerc vicios din care nu stiu cum va iesi Romania. :D

Am vazut prin alte tari, chiar si aici la noi in saracia asta de Portugalie ca guvernele pompeaza bani ca sa stimuleze consumul. Ba chiar statele fac investitii in ideea ca producand ceva (chiar daca nu-i neaparata nevoie) vor pastra locurile de munca ale oamenilor, ca ei vor continua sa consume, sa cumpere, sa plateasca taxe, ca acest echilibru fin al productiei si consumului se va pastra pana trece aceasta grea perioada. Insa pretul combustibililor la ora actuala ingreuneaza enorm... :D

Geany draga, comparatia e bunicica :D

Totusi e o simplificare serioasa a situatiei Romaniei. In realitate s-au facut greseli mari pe toate planurile, si de sus in jos, si de jos in sus. In anumite cazuri particulare sunt oameni care au de suferit desi sunt fara pata, asta e tragedia.

In rest... hai sa analizam situatia la rece, ce anume se intampla in romania noastra de 20 de ani incoace:

- sus-pusii fura cat pot de la buget

- statul fura de la producatori prin taxe si supra taxe ne justificate, nereusind de fapt sa-si puna la punct mecanismul de colectare a taxelor deja existente, sperand ca asa acopera gaura

- producatorii in dorinta de a face fata fura si ei cat pot statul, platind salarii minime pe hartie si facand multa activitate la negru, deci neplatind taxe

- muncitoru de rand cu salariu minim pe cartea de munca (dar nu numai) fura si el patronu cum poate, ba cu ore nemuncite, da cu un surub sau un pix, etc;

- muncitorul de la stat fura si el cat poate de la stat, ca doar e stat, nu? fura ore de munca, fura concedii de boala in timp ce merge trei luni in america sa munceasca, fura ce se gaseste la locul de munca

- directorii de spitale fura fondurile pentru dotari, angajatii spitalelor fura din medicamente, pannsamente, vata, pampersi si tot ce se cuvine bolnavului platitor de asigurare de sanatate; ba chiar fura si din medicamentele pe care bolnavii sunt nevoiti sa si le aduca de acasa

-... va las pe voi sa continuati lista, eu am scris o mica parte

Cercul vicios nu cred ca are sanse sa se opreasca curand.

Mai departe... cand s-au facut mariri de salarii si de pensii la bugetari, nu s-a suparat nimeni, n-a iesit nimeni in strada, dar nici nu si-a pus nimeni intrebarea 'de unde sunt bani de mariri?'.

Eu imi cer scuze de la cei ce se simt ofensati, stiu ca exista oameni cinstiti!

• Author
Draga mea Pisoi,eu nu stiu despre ce marire de salarii si de pensii asa de extraordinara stii tu(avand in vedere preturile si costurile la utilitati care sunt),mama mea si tatal meu sunt pensionari dupa o viata de munca in uzina care apoi a dat faliment,apoi au muncit legal cu Cas. si tot la patron cu salarul minim, si care cu enorma marire de pensie au fiecare 635 de roni pensie....Sotul meu munceste in domeniul bugetar de 12 ani(ca suntem mai tineri de')si salariul e de 800 de roni,poate pt. unii e ceva imens,sau poate nu avem cu totii aceeasi unitate de masura,nu stiu...

Draga mea Pisoi,eu nu stiu despre ce marire de salarii si de pensii asa de extraordinara stii tu(avand in vedere preturile si costurile la utilitati care sunt),mama mea si tatal meu sunt pensionari dupa o viata de munca in uzina care apoi a dat faliment,apoi au muncit legal cu Cas. si tot la patron cu salarul minim, si care cu enorma marire de pensie au fiecare 635 de roni pensie....Sotul meu munceste in domeniul bugetar de 12 ani(ca suntem mai tineri de')si salariul e de 800 de roni,poate pt. unii e ceva imens,sau poate nu avem cu totii aceeasi unitate de masura,nu stiu...

Si ai mei parinti sunt amandoi pensionari si au patzit la fel dupa o viata muncita cu loialitate si fara concedi luate si cu nopti si weekenduri sacrificate pentru angajator care era statul. Si tot au ramas pe langa cand a fost sa fie.

Pentru ca asa cum zice Laura ( :D ) pana la urma tot muncitorii au plecat din firme, nu sefii...

Au fost mariri de pensii si de salarii, acum nu stiu sa-ti dau date exacte si nici nu stiu cu cat si la ce categorii, dar de fost au fost.

Pliz pliz nu o lua personal ca nu vreau sa te supar :D , eu zic asa la modul general si dupa cat ma duce pe mine capul...

...

zice domnu' preshedinte acum cateva zile..ne lipsesc 500 de milioane de euro..pai tocmai s-a facut o marsavie pe undeva pe la judetul Brasov de vreo 8 milioane. pai ia incearcatzi preastimabile domn sa urmariti ce se intampla in Bucuresti..a nu vreti?? pai cum sa vreti ca doar tovarashii de spritz sunt cei care fac toate combinatiile astea. Au pus in Bucuresti niste opritoare (nu stiu cum sa le spun) ca sa nu se mai se incalce benzile de mers (80 de euro bucata)...alea ne trebuie noua? oricum numai mashinile voastre le depasesc

La-s ca n-o sa acopere gaura de 500 milioane din bugetul lor! O s-o acoperiti tot voi apoliticii, privati ori bugetari! Coruptia de prin Romania, Grecia, Italia, Portugalia n-are vindecare. Cand or vedea ceilalti din alte tari unde exista cinste si etica muncii n-or sa mai vina sa pompeze cu fonduri de dezvoltare, cred ca deja si-au dat seama ca banii intra intr-o gaura neagra. Vedeti grecii ce smekeri au fost? Si-au furat caciula singuri! Au beneficiat de planul Marshall, apoi primeau bani si de la EU si in secret de la USA. Unde-s fondurile acelea? Unde au disparut? Ce s-a intamplat cu grecia de a ajuns la faliment?

De ce nu s-a intamplat acelasi lucru cu Olanda? Ori cu Cehia (tara care dupa ce a fost distrusa de razboi a mai trecut si prin 50 ani de comunism...)???

Eu nu comentez la subiect,(iertare Geany,ca-s Off)ca m-ar face sa spun lucruri urîte.Vreau doar sa adaug,ca nemtii de cînd sînt în criza,au RIDICAT alocatia copiilor!!! :D

Maya draga, pe aici pe la noi vin vesti mai rar din Germania, chestia cu alocatiile n-am stiut-o. Stiam insa ca s-au dat fonduri/ajutoare pentru cei ce doresc sa cumpere autoturisme si bunuri de folosinta indelungata, ca s-a incercat prelungirea perioadei de somaj platit, ca s-au redus din salarii.

Apoi pe doamna Merkel n-am vazut-o niciodata imbracata in cel mai scump costum Chanel si nici cu posete Luis Vuitton. Se imbraca simplu si decent. Ca un barbat. :D Numai politicienele romance si italiene arata ca niste pitzipoance prin Parlamentul Europei. :D

• Author

Eu nu comentez la subiect,(iertare Geany,ca-s Off)ca m-ar face sa spun lucruri urîte.Vreau doar sa adaug,ca nemtii de cînd sînt în criza,au RIDICAT alocatia copiilor!!! :D

Draga Maya de ce sa nu comentam?!chiar daca sunt lucruri urate,macar ne mai racorim si noi sufletul si ne dam cu''opinia''ca oricum nu putem schimba nimik:''pumnu'n nas'si asta e...daca-ti convine bine,daca nu,nu,sa nu spui ca nu te-am informat ...cam asta e politica guvernului acum...

Eu nu incerc sa influientez pe nimeni dar tare ma tem ca se ascund gauri mari in buget de care nu stim noi si poate nici nu vom sti vreodata si pt. care ''adevaratii vinovati'' nu v-or plati vreodata...

Daca asa este cum spun guvernantii,v-om plati cu toti,asta e....dar eu am dubii ca nu e asa si ca nu e corect si ca(bineinteles ca de obicei,nevinovatii platesc)..,

Iertati-ma dar sunt suparata rau'...

Acum am auzit la radio ca si bursele scolare se taie. Ce burse? :D Ca din 240 din an anul meu primesc doar primii 5 o amarata de bursa. Cate din astea 5 taie? :D

...

Pliz pliz nu o lua personal ca nu vreau sa te supar :D , eu zic asa la modul general si dupa cat ma duce pe mine capul...

Pisoi, stai linistita ca nu se supara nimeni pe tine, e doar o discutie democratica unde fiecare dintre noi incercam sa ne explicam cum s-a ajuns la situatia asta, sa punem ori sa raspundem la intrebari, e normal sa fie pareri diferite, experiente diferite, totul este sa nu ajungem la injurii personale si sa ne pastram la a vorbi "in general". :D

• Author

Doamne feri'Pisoias cum sa o iau personal?!sunt suparata rau pe viata,eu ma descurc nu ma plang dar hai sa gandim la rece daca unui pensionar cu 400 de sau 500 de roni ii iei 15% asta inseamna,60 sau respectiv 75 de roni,poate pt. omu'respectiv este painea cea de toate zilele si aici ma refer la clasica franzela din nefericire nu vb. retoric''...

Stiu ca toata lumea a fost deacord ca nu trebuia sa se ajunga pana aici dar nu pot sa nu ma infurii ca au putut macar sa se gandesca la solutia asta...Eu tot mai cred ca adevaratii vinovati sunt chiar ei si restul e praf in ochi...

Acum am auzit la radio ca si bursele scolare se taie. Ce burse? :D Ca din 240 din an anul meu primesc doar primii 5 o amarata de bursa. Cate din astea 5 taie? :D

Cred ca se taie din bani, nu neaparat din numarul de bursieri. Desi, nu tre' sa excludem nici asta! :D

• Author

Cred ca se taie din bani, nu neaparat din numarul de bursieri. Desi, nu tre' sa excludem nici asta! :D

Pffuaa!!M-o trasnit si pe mine o idee, idioata, :D Foxule si Cosmino,daca sunt atat de multi pensionari fata de contribuabili C.A.S ce ar fi sa mai reducem din ei(din pensionari vreau sa zic...)MUUAAHHAAHHAHHAHHA!!! :D ...

Glumeam!ce ar fi sa nu le mai dam idei ca mai stii??!! : :D La iluminarea mintii lor nu m-ar mai mira nik.

Acum imi amintesc ca sotului (bugetar) i s-au oprit din sporuri anu'trecut si asa zisu'al treispilea,s-a dat in 2 transe impozitat,deci mai mult s-a luat decat s-a dat..

Tre'sa-l mai intreb detalii ca io'deja am uitat :D ...

Nu ma fa sa spun lucruri urate , Maya.....ca itzi pune ceva euroi acolo si ce naiba faci cu ei? Cand pruncii nu au loc in crese/ gradinitze , iar daca au loc , se plateste...Care-i smenu? Nu mai bine fara alocatzie si cu invatzamant TOTAL gratuit pana la un anumit nivel? Nush cu e la voi , dar in Hessen se plateste orice Furtz la scoli....

Asta cu maritul alocatziei in De e un mare rahat. Au facut-o penca li-i lene sa faca altceva!

Ce ma incalzeste pe mine ca am primit , de ex , vreo 10 euro in plus la salar datorita miscorarii impozitului cand datoria statului s-a marit cu tzashpe miliarde....miliarde pe care le va plati fii-mea...( si fii-ta....si etc...)

Si acum la subiect: eu spun ca ceva trebuia facut in RO! Numai ca toate masurile astea trebuie insotzite si de micsorarea indemnizatziile la cei de sus!Nu numai la plebe!

salariile mici mici , dupa parerea mea , nu trebuiau ciontite. Si nici pensiile mici.....

Iar cu alocatzia/ indemnizatzia de crestere a copilului , cea de 85%....de unde sa dea statul roman fratzilor?

La noi in De este 67% DARRRRRRRRRRRRRR pana la o anumita suma! Nu mai mult de....

Si pe mine ma afecteaza chestia asta , ca 67% din salariul meu e mai mult decat plafonul superior , imi taie cateva sute bune.....dar asta este. Si asta nu-i masura de criza aici , asa e de cand s-au dat banii astia ( de 3 ani se dau , pana atunci stateau mamele acasa fara un sfantz....si nu era tzara in situatzie de criza)

Maya draga, pe aici pe la noi vin vesti mai rar din Germania, chestia cu alocatiile n-am stiut-o. Stiam insa ca s-au dat fonduri/ajutoare pentru cei ce doresc sa cumpere autoturisme si bunuri de folosinta indelungata, ca s-a incercat prelungirea perioadei de somaj platit, ca s-au redus din salarii.

Apoi pe doamna Merkel n-am vazut-o niciodata imbracata in cel mai scump costum Chanel si nici cu posete Luis Vuitton. Se imbraca simplu si decent. Ca un barbat. :lol: Numai politicienele romance si italiene arata ca niste pitzipoance prin Parlamentul Europei. B)

laura , au taiat si aici subventziile.....pe noi ne-a prins cu actele facute dar netrimise. Nu mai ie bani , tre' salvat Euro....

...

laura , au taiat si aici subventziile.....pe noi ne-a prins cu actele facute dar netrimise. Nu mai ie bani , tre' salvat Euro....

Sa-l salveze de la ce??? Ce nu inteleg e cum de au gasit bani cand e vorba de Grecia? Off, situatia e complicata, incurcata, mondializata, cand o tara o ia la vale risca sa mai ia inca vreo 3 cu ea...Habar n-am incotro ne indreptam si care ar fi salvarea. :lol:

• Author

Draga Simona ai dreptate,dar despre cresterea si indemnizatia de crestere a copilului(800 de roni,200 coptil'+600 mama)statul Roman a recurs acum ceva ani la acest ajutor pt. ca datorita nivelului de trai scazuse dramatic natalitatea,gradinitele erau goale,scolile goale,cadre'care ramase fara catedra trebuiau date acasa,s-a ajuns atunci la concluzia ca in acel ritm v-om ajunge o populatie''batrana''(cel putin despre asta s-a discutata la timpul respectiv).

Acum in aceste circumstante daca nu mai sunt fonduri,deacord sa se sisteze dar cu cap,nu asa deodata,de exemplu de la 1 iunie sa se anunte oficios'ca mai sunt valabile 9 luni pt. posibilitatea iesirii in concediul prenatal in acesti termeni(pt. mamele care deja sunt insarcinate si asta e...)si dupaia halt'se termina cu tura asta asa inceputa in conditiile care au fost,dupaia cine vrea sa-si mai faca,copii sa fie constient ca va trebui sa se descurce cum poate,cel putin deocamdata cu criza,astfel nu va fi nimeni inshelat sau prejudiciat...

Va scadea astfel natalitatea, asta e ,deocamdata eu cred ca asta ar trebui sa fie ultima preocupare a celor de la guvern,cand se va reveni la normal sa se reia programul de indemnizatii..,dar nu asa taiat deodat din radacini,doar cine nu stie ce inseamna poate sa arunce cu pietre:copii pe banii statului si restu''...ganditi-va ca aceaste mult blamate indemnizatii(ca natalitatea oricum e scazuta rau),nu ajung... Pt. a asigura necesarul cresterii unui copil,si la 2 ani se termina,in sistemul de invatamant(gradinite)poti sa-l bagi dupa 3 ani,deci cine spune ca se fac copii pe banii statului imi pare rau da'habar n-are'ca dupa 2 ani ce faci cu el?!!..