May 27, 201016 yr comment_39144 Ador chimenul.Nu puteam sa-mi las sa-mi scape covrigii acestia, plin de chimen pana la refuz.E o specialitate elvetiana, care se pregateste de obicei in perioada carnavalului.O astept pe Stela cu detalii. 500 gr faina15 gr drojdie1 lingura zahar 250 gr lapte50 gr unt moale1 lingurita sare Un galbenus pentru uns Chimen Am pregatit maiaua, dizolvand drojdia cu 50 ml lapte cald, zaharul si 2-3 lingurite de faina.Am lasat-o 30 de minute. Am amestecat maiaua cu faina si restul de lapte si am pus robotul la treaba. Am adaugat untul bucatele si sarea, am continuat framantatul. Am obtinut un aluat nelipicios si elastic pe care l-am acoperit si l-am lasat la crescut pentru 2 ore. Am intins cu mainiile aluatul pe masa infainata, o forma dreptunghiulara din care am taiat fasii. Le-am crestat in felul urmator. Am tras usor, lateral, largind astfel deschizaturile. Am asezat covrigii in tava i-am uns cu galbenus+2 linguri de apa, i-am presarat generos cu chimen si i-am copt la 200 de grade pentru 15 minute. Eu n-am rezistat si i-am asezat langa o felie de somon afumat, un varf de citit de unt. Ultima si gata! Report
December 2, 201213 yr comment_173010 Si mie imi place chimenul. Covrigii acestia par foarte simplu de facut. Trebuie sa/i incerc Report
December 2, 201213 yr comment_173022 Pai si mie mi-ar place, cum de ne-a scapat subiectul asta pina acum Report
December 2, 201213 yr comment_173024 Dezastru!!!!!! Daca mananci cu bere, te inscrii la o cura de slabire!Si mie imi place mult chimenul! Report
December 12, 201312 yr comment_209681 Abia acum ii vad....nu cunoasteam reteta. Cautam fursecurile Anutzei cu fistic Report
December 13, 201312 yr comment_209698 Abia acum ii vad....nu cunoasteam reteta. Cautam fursecurile Anutzei cu fistic Si eu ii vad abia acum! Ii trec pe lista, ca si noua ne place chimenul! Report
December 14, 201312 yr Author comment_209794 Nu conteaza.E bine cand ies retete vechi la suprafata.Spor la fursecarit Stella! Report