May 30, 201016 yr comment_39617 Maine vine iar socrela pe la mine,tot isi face cale,si sotul nu-i ...Data trecuta (abea a fost)facusem salata de vinete si mancarica de vinete,ca a zis ca-i e pofta,m-a intrebat ce mai fac eu cu vinete,i-am povestit in mare,mi-a zis ca nu a mai mancat niciodata asa ca am prestat,sa vedem ce-o sa zica maine,daca-i plac reci ii dau reci daca nu le incalzesc putin...(are cineva neste'soricioaica??!! ...glumesc!! Deci am avut 3 vinete,o conserva de rosii in sos tomat,1 lingura mare de bulion,busuioc uscat (da-i mai bun proaspat),maghiran,ulei de masline,parmigiano regiano,cascaval(da e mai bun cu mozzarella)... Am curatat vinetele zebra(daca le cureti de tot nu mai sta felia,daca lasi toata coaja e dura si prea amara... Am gasit la oferta vinete lungi asa ca le-am taiat fasii de cel putin 0,5 cm grosime,daca gaseam rotunde taiam rondele... In reteta originala zice ca se presara cu sare si se pun la scurs sa-si lase amarala,eu am alt truc,le trec rapid prin apa oparita,dupa 2-3 min,apa devine maro,le clatesc la jet de apa rece si le pun la scurs,le asez pe un prosop sa se absoarba apa... Le dau prin faina alba scuturand bine exccesul de faina si le prajesc in tigaia cu ulei incins la foc iute,intai pe o parte dupaia pe cealalta fara sa le intorc de mai multe ori Datorita faptului ca au fost usor oparite si date prin faina partea prajita face imediat o crusta aurie si nu mai absorb mult ulei,le scot intr-o strecuratoare si abea apoi dupa ce s-au scurs le postez pe hartie absorbanta... Intre timp fac sosul din conserva de rosii cubulete in bulion+1 lingura de bulion+1 cana de apa+1 lingura de zahar.cand a scazut stropesc cu vin alb pun sare piper si busuioc si maghiran(usturoi la cuptor mie nu-mi place asa ca pun un vf. de ardei iute rosu ) In vasul de yena pun un strat de sos de rosii unul de felii de vinete aliniate frumos,din nou sos de rosii, Cascaval razalit(mozzarella e mai indicat)si parmezan razalit,tot in straturi... Se gratineaza in cuptorul preincalzit.. Asa e inaltimea sa(nu am facut mult ca nush'daca io'place soacrei si cum eu is'innebunita o halesc dupaia pe toata...) Si o portie(a mea) Am facut o data si a avansat si a doua zi am facut o portie de paste si le-am condimentata cu vinetele de v-am povestit,au fost optime... Report
May 30, 201016 yr comment_39623 Foarte faina retea si mi-ai dat o idee pt felul 2 de miine , nu am decit 2vinete, da pt felul 2 ne ajunge Report
May 30, 201016 yr Author comment_39624 Ma bucur Sisi ca ti-am dat o idee,din cate stiu eu e un felul unu'la fel ca si pastele,sau o cina,dar na'fiecare papa cum vrea e tare bun... Report
May 30, 201016 yr comment_39627 Waaaaaaaaaaaaa, m-ai palit cu reteta asta, ca-s fan vinete (si sorela mea la fel). Se face sigur. Report
May 30, 201016 yr Author comment_39633 Foarte faina retea si mi-ai dat o idee pt felul 2 de miine , nu am decit 2vinete, da pt felul 2 ne ajungeSisi daca vrei pt. felul 2 mai am o idee,poti grilia feliile de vinete(neoparite normal')ci doar presarate cu sare si puse la scurs,si faci un sos de rosii cu carne tocata(ragu')in felul asta poate se preteaza mai bine la felul 2... Report
May 30, 201016 yr Author comment_39634 Waaaaaaaaaaaaa, m-ai palit cu reteta asta, ca-s fan vinete (si sorela mea la fel). Se face sigur.Ma bucur ca ti-a placut Julix,si mie imi plac... Report
May 31, 201016 yr comment_39677 Geani esti o draguta, la noi felul unu este supa sau ciorba,ti-am zis ca is moldo_bacaoanca-olteanca si am sot oltean din orasul lui brincusi, sotul e mare ciorbar, pastele si orezul nu le maninca decit daca is cu lapte Vinetele grliate si cu sos ragu o las pe alta data ca abia am avut facut mincarea de cartofi cu carne tocata, in schimb o sa fac reteta ta un pic scimbat, adica o sa pun si niste zucchiniiScuze ca am fost of topic Report
May 31, 201016 yr Author comment_39680 Draga Sissi aceasta reteta e Italiana si italenii au obiceiuri diverse de ale noastre la ei pastele,orezul facut''rizotto'' si altele precum si vinetele astea sunt felul 1 sau cina...au ramas surprinsi ca noi mancam la felul 2 ceva cu garnitura(snitel ,carne ce-o fi cu piure sau pilaf sau cartofi,etc)si cu o muratura sau salata,in conceptia lor nu se poate...Foarte putin deschisi si reticenti la retete noi iar ale lor traditionale sa nu le modifici trebuie facute ca la carte ca-i''blesfamie''de asta am scris ca sa se consemneze''tu fa cum iti place sunt sigura ca va fi bun.... Report
May 31, 201016 yr comment_39681 Geany, daca tot vrei sa le numesti cu numele lor italian, se numesc Melanzane alla parmigiana Report
May 31, 201016 yr Author comment_39682 Multumesc Adriana modific imediat...Italiana mea de balta nu stiu cum se scrie corect,doar cum se aude si nici aia bine .... Report
May 31, 201016 yr comment_39683 Daca tu esti deschisa sa inveti, cind se va mai ivi ocazia, iti pot spune varianta corecta pentru ca nu e parmegeano ci parmigiano Report
May 31, 201016 yr Author comment_39684 Multumesc din nou sunt dispusa sa invat,te rog daca esti draguta sa ma corectezi cand scriu ''tampenii''.... Report
May 31, 201016 yr Author comment_39685 Se vede treaba ca nici f. inteligenta nu sunt,pe branza cu pricina scrie mare cat china parmigiano si nu parmegeano cum ziceam io' ... Report
May 31, 201016 yr Author comment_39705 Sissi sa revii cu impresii te rog,abea acum am citit mai cu atentie si am observat si Bacaul peacolo'si eu sunt tot din Bacau,Foxy are si ea ceva-ceva,si pe la Vaslui Pungesti...Inseamna ca o sa mai vedem si retete moldovenesti... Report
May 31, 201016 yr comment_39715 Ma apuc de gatit, sper sa imi iasa, asa ca las pagina deschisa si revin cu poza de final Report
May 31, 201016 yr comment_39743 Multumesc din nou sunt dispusa sa invat,te rog daca esti draguta sa ma corectezi cand scriu ''tampenii''.... Eu votez pentru parmi-Geany Report
May 31, 201016 yr Author comment_39747 Multumesc sefule pt. vot,ideea e ca sunt super bune,dar cu italiana mea de balta duc lumea in eroare asa ca rog pe toata lumea sa ma corecteze cand''gafez''... Report
May 31, 201016 yr comment_39755 Gata, le-am facut si pozat, foarte bune http://img709.imageshack.us/img709/3262/bild1067.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img245.imageshack.us/img245/3550/bild1062.jpg Uploaded with ImageShack.usAsa arata ca le-am pus strat gros de cascaval si parmesan Report
May 31, 201016 yr Author comment_39756 Bravo Sissi,arata f. bine,ma bucur ca ti-au placut .... Report