Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Inghetata cu fructe

Featured Replies

Imi spune va rog cineva, daca vreau sa fac inghetata de kiwi (reteta asta a lui Foxy), trebuie sa fac ceva cu ei inainte, sa-i fierb sau ceva de genu? ca am citit de kiwi ca au "ceva" care trebuie distrus prin fierbere, da oare trebuie si la inghetata? voi ce ziceti, cum stiti?
  • Author

Imi spune va rog cineva, daca vreau sa fac inghetata de kiwi (reteta asta a lui Foxy), trebuie sa fac ceva cu ei inainte, sa-i fierb sau ceva de genu? ca am citit de kiwi ca au "ceva" care trebuie distrus prin fierbere, da oare trebuie si la inghetata? voi ce ziceti, cum stiti?

Butterfly, inghetata cu kiwi inca n-am facut, dar am mancat fructe simple la greu. Nu i-am fiert, nu i-am pisat - e prima oara cand aud ca trebuie fierte fructele. Poate trebuie sa folosesti o sita deasa, ca sa dai deoparte samburii, dar de fiert.... nu stiu. Poate ne lamureste cineva mai bine informat.

Butterfly, inghetata cu kiwi inca n-am facut, dar am mancat fructe simple la greu. Nu i-am fiert, nu i-am pisat - e prima oara cand aud ca trebuie fierte fructele. Poate trebuie sa folosesti o sita deasa, ca sa dai deoparte samburii, dar de fiert.... nu stiu. Poate ne lamureste cineva mai bine informat.

Normal ca nu trebuiesc fierte fructele, numai kiwi cica si nu stiu sigur de ce. Ooooofff, stau cu ei curatati si pisati si nu stiu ce sa fac. :thumleft: Mi-e frica, ca n-o sa iasa ok ca m-a pus saracia anul trecut si am facut un mousse de kiwi, asa, normal, cum il fac eu de ex. pe cel de capsuni si a iesi un mare.....nimic. Nu s-a inchegat vecii vecilor a avea un gust amar de nu-l puteai inghiti. Si abia dupa aia am citit ca trebuiau fierti kiwi inainte si iesea ok. Da nu mai stiu de ce trebuiesc fierti( cap sec de mine!!) si oare daca chestia asta se aplica si la inghe?

Edit:am mancat 2 litere

• Author

Normal ca nu trebuiesc fierte fructele, numai kiwi cica si nu stiu sigur de ce. Ooooofff, stau cu ei curatati si pisati si nu stiu ce sa fac. :( Mi-e frica, ca n-o sa iasa ok ca m-a pus saracia anul trecut si am facut un mousse de kiwi, asa, normal, cum il fac eu de ex. pe cel de capsuni si a iesi un mare.....nimic. Nu s-a inchegat vecii vecilor a avea un gust amar de nu-l puteai inghiti. Si abia dupa aia am citit ca trebuiau fierti kiwi inainte si iesea ok. Da nu mai stiu de ce trebuiesc fierti( cap sec de mine!!) si oare daca chestia asta se aplica si la inghe?

Ma refeream fiertul fructelor kiwi, nu la fructe in general, scuze pentru lipsa de explicatii! :thumleft:

Poate samburii, daca sunt blenduiti, produc amarala. Ai incercat sa dai intai prin sita fructele, sa se aleaga semintele si apoi sa-i dai la blender (sau cu ce-i pisezi tu?).

Chiar acum ma pun pe studiat, caut pe internet tips-uri vis-a-vis de kiwi, ca m-ai facut curioasa!

Ma refeream fiertul fructelor kiwi, nu la fructe in general, scuze pentru lipsa de explicatii! :(

Poate samburii, daca sunt blenduiti, produc amarala. Ai incercat sa dai intai prin sita fructele, sa se aleaga semintele si apoi sa-i dai la blender (sau cu ce-i pisezi tu?).

Chiar acum ma pun pe studiat, caut pe internet tips-uri vis-a-vis de kiwi, ca m-ai facut curioasa!

Esti tare draguta, acelasi lucru am facut si eu, m-am pus pe studiat si am gasit o reteta de inghetata a unei culinarese pe care eu o apreciez tare mult (Laura Laurentiu) fix de kiwi era, si nu le-a fiert, nu le-a facut nimic. Doar ca in loc de un albus(ca in reteta ta) a folosit 250. gr. iaurt gras(Sana) si restul exact la fel. Da eu n-am acuma iaurt asa ceva, deci o fac cu albus. Merg pe mana ei, sper sa iasa bine :thumleft:

Doamne feri ca parca fac tort de nunta :( , daca nu-i buna (iese amara) o arunc si gata.

Multumesc pt. tot Foxy. :(

• Author

Normal ca nu trebuiesc fierte fructele, numai kiwi cica si nu stiu sigur de ce. Ooooofff, stau cu ei curatati si pisati si nu stiu ce sa fac. :thumleft: Mi-e frica, ca n-o sa iasa ok ca m-a pus saracia anul trecut si am facut un mousse de kiwi, asa, normal, cum il fac eu de ex. pe cel de capsuni si a iesi un mare.....nimic. Nu s-a inchegat vecii vecilor a avea un gust amar de nu-l puteai inghiti. Si abia dupa aia am citit ca trebuiau fierti kiwi inainte si iesea ok. Da nu mai stiu de ce trebuiesc fierti( cap sec de mine!!) si oare daca chestia asta se aplica si la inghe?

Am tot cautat pe internet, dar fara nimic concret. N-am gasit nimic referitor la fiertul fructelor kiwi. Stiu ca se oxideaza rapid, de accea trebuiesc despielitate exact inainte de a fi folosite. Tu zici ca deja le-ai curatat si stai cu fructele, pentru ca nu stii daca sa le fierbi sau nu. Poate din cauza asta a iesit acel mousse amar - ai lasat fructele si s-au oxidat?

Am tot cautat pe internet, dar fara nimic concret. N-am gasit nimic referitor la fiertul fructelor kiwi. Stiu ca se oxideaza rapid, de accea trebuiesc despielitate exact inainte de a fi folosite. Tu zici ca deja le-ai curatat si stai cu fructele, pentru ca nu stii daca sa le fierbi sau nu. Poate din cauza asta a iesit acel mousse amar - ai lasat fructele si s-au oxidat?

Sincer, nu mai tin minte ce-am facut atunci, da e posibil ce spui tu, acuma le-am bagat in frigider si gata, acuma ma duc sa bat albusul!

• Author

Esti tare draguta, acelasi lucru am facut si eu, m-am pus pe studiat si am gasit o reteta de inghetata a unei culinarese pe care eu o apreciez tare mult (Laura Laurentiu) fix de kiwi era, si nu le-a fiert, nu le-a facut nimic. Doar ca in loc de un albus(ca in reteta ta) a folosit 250. gr. iaurt gras(Sana) si restul exact la fel. Da eu n-am acuma iaurt asa ceva, deci o fac cu albus. Merg pe mana ei, sper sa iasa bine :thumleft:

Doamne feri ca parca fac tort de nunta :( , daca nu-i buna (iese amara) o arunc si gata.

Multumesc pt. tot Foxy. :(

Sper sa iasa buna inghetata, ca mi-ai dat idei... As vrea sa fac si eu, dar astept sa vad cum iti iese tie. :(

Spor la treaba si-ti tin pumnii sa iasa bine! :(

Problema cu kiwi apare atunci cand il asociezi cu gelatina... nu ar trebui sa ai probleme la inghetata... Sorina

Multumesc Sorina. Am terminat-o,e la congi.

Revin maine cu poza si cu impresii, sa vedem daca e de la categoria "asa da" sau "asa nu". :director:

• Author

Problema cu kiwi apare atunci cand il asociezi cu gelatina... nu ar trebui sa ai probleme la inghetata... Sorina

Multumesc Sorina. Am terminat-o,e la congi.

Revin maine cu poza si cu impresii, sa vedem daca e de la categoria "asa da" sau "asa nu". :director:

O sa visez la noapte numai kiwi! Si maine, parca vad eu ca o sa imi ploua in gura la greu, cand o sa vii cu pozele! :wacko:

Am revenit!

acuma mi-am terminat de mancat portia de inghe. deci e buna, n-am ce zice, putin acrisoara cum imi place mie :occasion15: . sa vedem ce nota-i da diseara sotul.

nu stiu de ce n-o pot trece pe podium :floare: acolo unde-i cea de capsuni si cea de nectarine :floare:

Dar de buna e buna si important e ca nu s-a facut amara, cum imi era frica. Foxyy, multumesc inca o data, si acuma o portie pentru tine.

post-601-127736831538_thumb.jpg

post-601-127736832649_thumb.jpg

• Author

Am revenit!

acuma mi-am terminat de mancat portia de inghe. deci e buna, n-am ce zice, putin acrisoara cum imi place mie :floare: . sa vedem ce nota-i da diseara sotul.

nu stiu de ce n-o pot trece pe podium :floare: acolo unde-i cea de capsuni si cea de nectarine :drool:

Dar de buna e buna si important e ca nu s-a facut amara, cum imi era frica. Foxyy, multumesc inca o data, si acuma o portie pentru tine.

Oooooooo, saru'mana pentru masa! :occasion15: Atata intr-un fel de-mi vine sa ling monitoru'! =))

• 1 year later...

Iaca si eu cu inghetata cu zmeura! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif Foxyy!

post-73-13151331518123_thumb.jpg

Inainte de frigider! Dupa...mai tarziu!

Iaca si sectiunea!N-am cupe d-alea smechere, asa c-am pus-o pe farfurie sa vedeti cat e de teapana!

Si parfumata! Asa ma pacalesc eu ca inca mai e vara!

post-73-13151527997964_thumb.jpg

• 4 weeks later...