Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Friselle

Featured Replies

Sunt specifice Calabriei, e un mod de avea piine in casa atunci cind se termina cea proaspata. Sunt niste covrigi mai grasi facuti din aluat de piine cu faina de griu dur, dupa ce s-au copt se taie orizontal in doua si se usuca iar in cuptor.

post-4-127704364676_thumb.jpg

Fiind piine uscata se conserva fara probleme pentru mult timp.

Se inmoaie citeva secunde in apa rece si se condimenteaza cu rosii, masline, un fel de cepusoare murate numite lampascioni in Calabria, sau alte legume proaspete.

Mie ideea de a le inmuia in apa nu imi place asa ca am facut un amestec de rosii micute taiate feliute, sarate si condimentate cu ulei de masline extravirgin toscan si masline taggiasche din Liguria. Am lasat un pic amestecul sa se odihneasca si sa lase un pic de suc si apoi l-am pus peste friselle. Le-am lasat cam o jumatate de ora sa se inmoaie inainte de a le servi, mie mi-au placut mult asa adica un pic crocante si un pic moi, nu moi tare. Apoi gustul rosiilor si maslinelor astora e demential asa ca per ansamblu a fost foarte bun.

post-4-127704376851_thumb.jpg

Adriana, nu doar Calabriei ci si regiunii mele dragi, Puglia.

si eu am mereu in casa ( aici la mine-n sat) o rezerva de frise, si una de taralucci =)) .

iar cu rosiile din sud si uleiul cel bun sunt yammi

• Author

Atunci Calabria, Puglia si Campania (pentru Napoli). :D

Nici nu stiu de ce am asteptat atita ca sa le cumpar, le mincasem numai la adunarile de pe forumul italian, deacuma fac si eu ca tine =)) mai ales acum vara.

Iaca si frisele mele ( cela mari sunt cele"autentice" , dar mai iau de la o brutarie niscai friselline care se "fac" mai rapid ^_^ ) , cu rosioare din sicilia, ulei toscan , usturoi pugliez si basilic din batatura ^_^

post-16-127746923417_thumb.jpg

post-16-127746924628_thumb.jpg

• 10 months later...

vai ce frumoase sunt https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

simple si de efect.

nu stiu cand voi mai prinde pe la noi rosii adevarate, cu gust de rosie :tongue3:

anul trecut doar de 2 ori am gasit in piata. restul erau lemnoase si verzi in interior.

am gasit o reteta pe net si promit sa o fac zilele urmatoare, aproape de wend....merge si la pachet drept crocantele pt ada, iau ceva asemanator si ii plac. sant si mai sanatosi decat biscuitii din comert si eu mananc in salate maruntiti