Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Placinta de mere in aluat pufos

Featured Replies

Placinta de mere pe care v-o sugeram are ca avantaje faptul ca o puteti face integral in casa, fara semipreparate de tipul foilor de placinta, astfel incat aveti controlul deplin asupra ingredientelor, pentru a nu se strecura vreo substanta mai putin sanatoasa, dar totodata este simpla, fiindca nu trebuie sa investiti mult timp si energie ca in cazul foietajelor laborioase. In plus, reprezinta o savoare noua pentru cei care nu au incercat decat placinta in foi sau in foietaj.

Ingredientele necesare:

1 kg de mere

2 cani de faina

1 cana de zahar

1 cana de lapte

1 pahar de ulei

3 oua

1 plic praf de copt

1 plic zahar vanilinat

coaja si zeama de la o lamaie

scortisoara

post-686-127825408243_thumb.jpg

Mod de preparare:

In primul rand, am curatat merele de coaja si le-am dat prin razatoarea mare. Foarte important este ca dupa ce le-ati curatat de coaja si pe masura ce le radeti sa stoarceti peste ele zeama de lamaie, pentru a evita oxidarea. Dupa ce au fost gata le-am pus la calit intr-o cratita mai mare, alaturi de 2 linguri de zahar si o lingura de scortisoara. Am tinut merele pe foc aproximativ 15 minute, timp in care am mestecat des pentru a nu se lipi. Dupa ce au fost gata le-am lasat sa se raceasca.

Intre timp am facut si compozitia. Intr-un vas am pus o cana de lapte, o cana de zahar si le-am amestecat bine cu mixerul. Dupa aceea am adaugat cele 3 oua, paharul cu ulei si am amestecat bine. Am adaugat si plicul de zahar vanilinat, pe cel de praf de copt si coaja rasa de la o lamaie. Am inceput sa adaug faina in ploaie, ca sa nu se faca cocoloase. M-am oprit din pus faina in momentul in care aluatul a capatat consistenta unei smantani mai groase (pentru ca aluatul sa iasa pufos compozitia nu trebuie sa fie tare).

post-686-127825409823_thumb.jpg

Am asezat in tava hartie de copt, dupa care am turnat aproximativ 3-4 din aluatul obtinut. Peste acesta am pus merele racite, dupa care deasupra am turnat restul de aluat, intinzandu-l uniform pentru a acoperi merele.

post-686-12782541206_thumb.jpg

Am pus placinta la cuptor la foc mediu timp de aproximativ 25 de minute. Este gata cand se rumeneste.

post-686-127825413341_thumb.jpg

Dupa ce am scos placinta din cuptor, am invaluit-o intr-o ploaie de zahar pudra.

Astept parerile voastre cu interes. Spor la gatit!

Bine ai venit la noi!

Fiind foarte nou inscrisa, probabil nu ai apucat sa citesti regulamentul asa ca o sa te rog sa o faci.

Pina atunci, iti mut eu reteta asta unde ii e locul, si anume la retete dulciuri, pentru ca nu indeplineste criteriile pentru retete in imagini.

Ne-ar face mare placere daca ne-am regasi si noi la tine pe blog :headbang: