Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dulceata de piersici

Featured Replies

Avem nevoie de

1 farfurie adinca plina cu fructe

1 kg zahar

1 plic esenta de vanilie

1 lamiie

miez de nuca prasopat, despielitat, oricit de mult

Nota: Cu migdale iese la feld e gustos, insa miezul de migdala in timp se va intari, cel de nuca ramine moale si dupa 3 ani - in caz ca nu se consuma :occasion14:

Piersicile

post-10-127835576973_thumb.jpg

se despieliteaza, se taie felii, si se elimina orice are o culoare mai inchisa - ex: pete maronii de suprafata, pete rosii de linga cotor:

post-10-127835582604_thumb.jpg

post-10-127835583813_thumb.jpg

Se pun la foc mic cu zaharaul, pina se topeste, apoi se da focul mai mare.

post-10-127835589575_thumb.jpg

Cind fierbe binisor, se pune nuca

post-10-127835591263_thumb.jpg

Apoi esenta de vanilie si lamiia

post-10-127835594427_thumb.jpg

E gata :

post-10-127835596468_thumb.jpg

Haide sa degustati:

post-10-127835597971_thumb.jpg

La borcane:

post-10-127835599983_thumb.jpg

Haide sa degustati:

Eu vin, da' tu mai ai??? Imi place la nebunie dulceata de piersici!!! Sper sa apara vreo oferta pe aici, sa fac si eu, macar de pofta! :)

Aaaaaaaa si nuca.... m-ai dat pe spate cu ea! Mama punea numai in magiun, in piersici inca n-a pus. Da' poate incerc eu! :occasion14:

Cu nuca cred ca e si mai bogat gustul,culoarea e minunata :headbang:

Acum ca am salivat la toate, merg sa beau un pahar de apa rece,super Raluca :floare:

• Author

Cu nuca cred ca e si mai bogat gustul,culoarea e minunata :headbang:

Acum ca am salivat la toate, merg sa beau un pahar de apa rece,super Raluca :floare:

Hmm, stii ca la mine si apa rece e mai buna? :pupic:

Hai sa degustati ...zici ?

Hai ca m-ai terminat...zic .

Esti o rea si o dezpielitzata !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Cum sa mai dorm la noapte ?

Numai asta o sa visez.

De unde sa scot eu nuci dezpielitate la ora asta ?

Da lasa ca acuma creieresc ceva cu piersicile din frigider.Cred ca am 2 kg.

Maine fac 2-3 borcan de gem,asa de pofta,fara nuci .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif

Si va fi foarte bun pe post de sos la inghetata.

Care face gem / dulceata acum, poate pune nucile despielitate cand or sa apara. Scoateti borcanurile (daca mai ramane vreunul) de la naftalina, apoi dati un clocot la amestecul de gem / dulceata cu nucile proaspat despielitate. Dupa care, dati atacu'! =))
  • Author

Foxule, le gem ar merge, dar dulceata daca se intoarce pe foc isi va inchide culoarea, si nu e pacat?

Eu fac asa: in sezon de nuci proaspete, curatam (a se citi mama) si bagam (a se citi eu) la congelator. Scot cind am nevoie. Oricum nuca o tin numai in congelator, se pastreaza foarte bine, prospata sau veche.

Ca sa dam Cezarului ce i se cuvine, astea sint pozele de anul trecut, acum inca nu au aparut piersicile de dulceata - adica cele ce se scot frumos dupa simbure, si nici nucile.

Pisko, nu-i asa ca aveai trecut in stele un drum la ikea? :D ca ma fac ghid, parol!

Stelluto, imi place la nebunie sa fac dulceata, asta o mostenesc de la Buni, era Zina Dulceturilor :D

• Author

Nuca despielitata nu am acuma in iulie. Impielitata nu e buna, ca in we produc dulceata anuala de piersici si ma bate un gand.

Julix, cind nu am si nu am de asta verde uite cum fac: iau nuca veche, o oparesc si o despielitez. Isi schimba nitel culoarea, nu mai arata asa alba si frumoasa, insa la gust e la fel, ma rog, nu identica, dar nu e departe.

La fel procedez si cu migdalele.

Am incercat sa nu le oparesc, sa le las la inmuiat peste noapte, insa nu se despieliteaza usor, asa ca am trecut la oparire.

Waw Raluca - acum am vazut cate dulceturi ai postat in ultima vreme!!! Te poclam "the queen of dulceata :D "!!! MMMM ce pofta mi-ai facut!Ti-au iesit dulceturile toate ca la carte - si ai facut si numai delicatese - mare rafinament ce mai! :D :D

Eu am facut de miez de lamaie - asta se va consuma in cantitati minuscule ca e cam tare amara :D . Urmeaza si cea de coji in curand.

Foxule, le gem ar merge, dar dulceata daca se intoarce pe foc isi va inchide culoarea, si nu e pacat?

Eu fac asa: in sezon de nuci proaspete, curatam (a se citi mama) si bagam (a se citi eu) la congelator. Scot cind am nevoie. Oricum nuca o tin numai in congelator, se pastreaza foarte bine, prospata sau veche.

Ca sa dam Cezarului ce i se cuvine, astea sint pozele de anul trecut, acum inca nu au aparut piersicile de dulceata - adica cele ce se scot frumos dupa simbure, si nici nucile.

Mda, e adevarat si asta. Nu m-am gandit la schimbatul colorii, scuzati, pardon! :)

Waw Raluca - acum am vazut cate dulceturi ai postat in ultima vreme!!! Te poclam "the queen of dulceata :) "!!! MMMM ce pofta mi-ai facut!Ti-au iesit dulceturile toate ca la carte - si ai facut si numai delicatese - mare rafinament ce mai! :) :)

Eu am facut de miez de lamaie - asta se va consuma in cantitati minuscule ca e cam tare amara :) . Urmeaza si cea de coji in curand.

Cristina, eu am facut o "marmaleid" de lamai cu tot cu coaja, si a iesit tare yammi.

• Author

Waw Raluca - acum am vazut cate dulceturi ai postat in ultima vreme!!! Te poclam "the queen of dulceata :) "!!! MMMM ce pofta mi-ai facut!Ti-au iesit dulceturile toate ca la carte - si ai facut si numai delicatese - mare rafinament ce mai! :) :)

Eu am facut de miez de lamaie - asta se va consuma in cantitati minuscule ca e cam tare amara :) . Urmeaza si cea de coji in curand.

Amara? ce pacat!!! dar oare de ce?