July 5, 201016 yr comment_45551 Avem nevoie de 1 farfurie adinca plina cu fructe1 kg zahar1 plic esenta de vanilie1 lamiiemiez de nuca prasopat, despielitat, oricit de mult Nota: Cu migdale iese la feld e gustos, insa miezul de migdala in timp se va intari, cel de nuca ramine moale si dupa 3 ani - in caz ca nu se consuma Piersicile se despieliteaza, se taie felii, si se elimina orice are o culoare mai inchisa - ex: pete maronii de suprafata, pete rosii de linga cotor: Se pun la foc mic cu zaharaul, pina se topeste, apoi se da focul mai mare. Cind fierbe binisor, se pune nuca Apoi esenta de vanilie si lamiia E gata : Haide sa degustati: La borcane: Report
July 5, 201016 yr comment_45556 Haide sa degustati: Eu vin, da' tu mai ai??? Imi place la nebunie dulceata de piersici!!! Sper sa apara vreo oferta pe aici, sa fac si eu, macar de pofta! Aaaaaaaa si nuca.... m-ai dat pe spate cu ea! Mama punea numai in magiun, in piersici inca n-a pus. Da' poate incerc eu! Report
July 5, 201016 yr comment_45563 Daca va zic ca mai am inca din 2008 ma credeti? Nu fi lea! Da si la altii!!! Report
July 6, 201016 yr comment_45673 Dau ma dau! Problema se pune: vii? Dap! Pe la finele lu' august sosim in bucale. Bun asa? Report
July 6, 201016 yr comment_45679 Cu nuca cred ca e si mai bogat gustul,culoarea e minunata Acum ca am salivat la toate, merg sa beau un pahar de apa rece,super Raluca Report
July 6, 201016 yr Author comment_45680 Dau ma dau! Problema se pune: vii? Dap! Pe la finele lu' august sosim in bucale. Bun asa? Buuuuun, prinzi lot nou Report
July 6, 201016 yr Author comment_45681 Cu nuca cred ca e si mai bogat gustul,culoarea e minunata Acum ca am salivat la toate, merg sa beau un pahar de apa rece,super Raluca Hmm, stii ca la mine si apa rece e mai buna? Report
July 7, 201016 yr comment_46097 Nuca despielitata nu am acuma in iulie. Impielitata nu e buna, ca in we produc dulceata anuala de piersici si ma bate un gand. Report
July 7, 201016 yr comment_46121 Olala Ralu...a inceput sezonul de dulcetzuri. arata yammi rau di tat. Report
July 7, 201016 yr comment_46126 Hai sa degustati ...zici ?Hai ca m-ai terminat...zic . Esti o rea si o dezpielitzata !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Cum sa mai dorm la noapte ?Numai asta o sa visez. De unde sa scot eu nuci dezpielitate la ora asta ?Da lasa ca acuma creieresc ceva cu piersicile din frigider.Cred ca am 2 kg.Maine fac 2-3 borcan de gem,asa de pofta,fara nuci .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif Si va fi foarte bun pe post de sos la inghetata. Report
July 7, 201016 yr comment_46141 Care face gem / dulceata acum, poate pune nucile despielitate cand or sa apara. Scoateti borcanurile (daca mai ramane vreunul) de la naftalina, apoi dati un clocot la amestecul de gem / dulceata cu nucile proaspat despielitate. Dupa care, dati atacu'! Report
July 8, 201016 yr Author comment_46267 Foxule, le gem ar merge, dar dulceata daca se intoarce pe foc isi va inchide culoarea, si nu e pacat? Eu fac asa: in sezon de nuci proaspete, curatam (a se citi mama) si bagam (a se citi eu) la congelator. Scot cind am nevoie. Oricum nuca o tin numai in congelator, se pastreaza foarte bine, prospata sau veche. Ca sa dam Cezarului ce i se cuvine, astea sint pozele de anul trecut, acum inca nu au aparut piersicile de dulceata - adica cele ce se scot frumos dupa simbure, si nici nucile. Pisko, nu-i asa ca aveai trecut in stele un drum la ikea? ca ma fac ghid, parol! Stelluto, imi place la nebunie sa fac dulceata, asta o mostenesc de la Buni, era Zina Dulceturilor Report
July 8, 201016 yr Author comment_46268 Nuca despielitata nu am acuma in iulie. Impielitata nu e buna, ca in we produc dulceata anuala de piersici si ma bate un gand.Julix, cind nu am si nu am de asta verde uite cum fac: iau nuca veche, o oparesc si o despielitez. Isi schimba nitel culoarea, nu mai arata asa alba si frumoasa, insa la gust e la fel, ma rog, nu identica, dar nu e departe. La fel procedez si cu migdalele.Am incercat sa nu le oparesc, sa le las la inmuiat peste noapte, insa nu se despieliteaza usor, asa ca am trecut la oparire. Report
July 8, 201016 yr comment_46272 Waw Raluca - acum am vazut cate dulceturi ai postat in ultima vreme!!! Te poclam "the queen of dulceata "!!! MMMM ce pofta mi-ai facut!Ti-au iesit dulceturile toate ca la carte - si ai facut si numai delicatese - mare rafinament ce mai! :D Eu am facut de miez de lamaie - asta se va consuma in cantitati minuscule ca e cam tare amara . Urmeaza si cea de coji in curand. Report
July 8, 201016 yr comment_46353 Foxule, le gem ar merge, dar dulceata daca se intoarce pe foc isi va inchide culoarea, si nu e pacat? Eu fac asa: in sezon de nuci proaspete, curatam (a se citi mama) si bagam (a se citi eu) la congelator. Scot cind am nevoie. Oricum nuca o tin numai in congelator, se pastreaza foarte bine, prospata sau veche. Ca sa dam Cezarului ce i se cuvine, astea sint pozele de anul trecut, acum inca nu au aparut piersicile de dulceata - adica cele ce se scot frumos dupa simbure, si nici nucile. Mda, e adevarat si asta. Nu m-am gandit la schimbatul colorii, scuzati, pardon! Report
July 8, 201016 yr comment_46364 Waw Raluca - acum am vazut cate dulceturi ai postat in ultima vreme!!! Te poclam "the queen of dulceata "!!! MMMM ce pofta mi-ai facut!Ti-au iesit dulceturile toate ca la carte - si ai facut si numai delicatese - mare rafinament ce mai! :) Eu am facut de miez de lamaie - asta se va consuma in cantitati minuscule ca e cam tare amara . Urmeaza si cea de coji in curand. Cristina, eu am facut o "marmaleid" de lamai cu tot cu coaja, si a iesit tare yammi. Report
July 8, 201016 yr Author comment_46371 Waw Raluca - acum am vazut cate dulceturi ai postat in ultima vreme!!! Te poclam "the queen of dulceata "!!! MMMM ce pofta mi-ai facut!Ti-au iesit dulceturile toate ca la carte - si ai facut si numai delicatese - mare rafinament ce mai! :) Eu am facut de miez de lamaie - asta se va consuma in cantitati minuscule ca e cam tare amara . Urmeaza si cea de coji in curand. Amara? ce pacat!!! dar oare de ce? Report