Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

talasemie minora

Featured Replies

Mi-am facut de curand niste analize de rutina, pentru ca timp de doua saptamani am avut niste dureri foarte mari de genunchi, in urma carora am fost diagnosticata cu gonartroza. Numai ca medicul de familie mi-a zis ca la varsta si greutatea mea(mica)nu e firesc sa am o asemenea boala si ca, mai degraba ar fi reactia la altceva.Asa ca mi-a recomandat niste analize.In urma acestor analizeze, acelasi medic, de familie, mi-a spus ca ma suspecteaza de o talasemie minora. Am ramas blocata. Nu e prima data cand imi fac analize, am nascut, am o fetita. Nu mi-a spus nimeni pana acum ca as putea sa am aceasta boala, care, inteleg ca este ereditara.Mama mea nu are, iar despre tatal meu nu am foarte multe informatii, ei fiind divortati de cand eu aveam 5 luni. Oricum, cu siguranta, atunci cand erau impreuna, mama nu stia de asa ceva. Ce ma inspaimanta si mai tare e ca ar putea avea si fata mea aceasta boala, desi in urma cu un an i-am facut toate analizele la G.Alexandrescu in Bucuresti si au fost toate OK.

Acum urmeaza sa imi fac alte investigatii in Buc, la Institutul de Hematologie, unde am fost programata abia in septembrie.

Ce stiti in plus despre aceasta boala? Pot sa astept atat, nu e problema? Sau sa merg la o clinica particulara?

Cum de nu s-a descoperit pana acum? Daca ma casatoream cu cineva tot cu talasemie minora, exista riscul foarte mare sa nasc un copil cu talasemie majora, o boala grava...

Nu stiu ce ma astept sa imi spuneti voi... Sa ma scoateti un pic din starea in care sunt...

Claudia, nu stiu multe despre boala asta, decit ca e o forma de anemie. Cum anume se manifesta si ce tratament trebuie sa faci nu stiu, insa din ce stiu nu e boala foarte grava.

Oricum, e bine ca esti pusa in garda, ca te vei duce sa investighezi mai in amanunt, si pina atunci fruntea sus, nu te speria, daca era s afie ceva extrem de periculos nu te programau in septembrie.

Uite ce informatii am gasit:

http://www.sfatulmedicului.ro/Anemiile/talasemia-boala-ereditara_914

Multi pupici de la mine!