July 9, 201016 yr comment_46530 Inainte de toate, va spun ca nu sint un fan al chimicalelor, al prezervativelor, al conservantilor, dar cu reteta asta am crescut, asa ca mai inchid si eu ochii... Salicilatul este un derivat al acidului salicilic. Il cumpar de la farmacie, si arata asa: Da, se poate inlocui cu aspirina, numai ca nu stiu sa va spun proportia, dar stiu ca sint fete care au mai incercat asa, va vor spune ele mai sigur! Avem nevoie de: 3 kg visine deja curatate si spalate1 kg zahar1 lingurita de salicilat Fructele mele: Se spala, se scot coditele si simburii: Se presara cu salicilatul Apoi se acopera cu zaharul: Se vor amesteca cu o paleta pina la topirea completa a zaharului, timp de 24 h, cind va aduceti voi aminte. Dupa 24 h se pot pune la borcan. Vasul, daca este de metal, trebuie sa aiba smaltul intact. Din reteta asta va ies cca 5 borcane de 800, pentru o reteta de prajitura un borcan e suficient. La borcan veti pune fructele mai intii, apoi le umpleti cu zeama ramasa. Nu ingramaditi in borcane, trebuie sa ramina intregi. Avantajul acestei metode de conservare este acela ca visina nu se indulceste, salicilatul nu ii schimba gustul si nici culoarea, iar textura e pur si simplu minunata: chiar si dupa 2 ani, visina va crantani in dinti. Report
July 9, 201016 yr comment_46592 Sunt bune-rau visinutele puse la borcan. Si mama punea, sa vad daca mai face ceva anul asta (momentan buniceste de zor in capitala si nu se stie daca la intoarcerea acasa or sa mai fie ghisinute in pomi ). Nu stiu exact cum le facea, dar stiu ca la final punea si 2-3 aspirine peste visine. Folosea sticle de alea de lapte (de pe vremuri), ori alea de bulion (tot inalte).Mi-ai facut o pofta de visine cu pozele tale..... Report
July 9, 201016 yr Author comment_46640 Recunosc, si eu sint fan visine, iar in reteta asta sint criminale! Report
July 16, 201016 yr comment_48044 Recunosc, si eu sint fan visine, iar in reteta asta sint criminale! Spune-mi te rog, borcanele nu se sterilizeaza, nu se baga la cuptor? Se pune capacul si atat? Report
July 16, 201016 yr Author comment_48168 Nu le sterilizez, le spal si le usuc natural. Pun visine pina sus, apoi umplu cu zeama rezultata, capacul si gata. Rezista si 3 ani. Report
July 16, 201016 yr comment_48177 Nici eu nu sunt fan-conservanti dar am luat conservant azi de la Otker caci la farmacie mi s-a spus ca salicilat cum ai luat tu nu se da ci doar aspirina, asa cum pomenea cineva mai sus. Sper sa nu gresesc reteta daca folosesc doar conservant caci imi plac visinele in prajitura.... Report