Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cereale pentru micul dejun

Featured Replies

[center]post-95-127929216461_thumb.jpg [/center]

Nu e mare inginerie, dar ma gandeam ca poate mai aveti si voi idei care pot fi adaugate topicului

Nu am cantarit ingredientele niciodata, dar, ca idee, folosesc o tava de 26cm x 35cm si stratul de cereale e cam de-un deget grosime

[center]ovaz

nuci pecan

seminte de dovleac

fructe uscate (stafide si ghimbir)

1 lingurita esenta vanilie

2 linguri scortisoara

1 lingurita sare

1 lingura cu varf miere

3 linguri ulei de susan[/center]

Se pune ovazul in tava si se presara cu scortisoara. Se adauga nucile si semintele de dovleac. Mierea, uleiul, sarea, vanilia se pun intr-un pahar si se incalzesc 30 secunde la microunde, ca sa se topeasca mierea. Se toarna peste cereale & seminte + nuci si se amesteca bine. Se dau la cuptor, 160 grade, 30-40 minute, pana toate cele sunt rumenite frumos. Cam o data la zece minute se amesteca pentru a se coace toate uniform. Se lasa sa se raceasca si se amesteca apoi cu fructele uscate.

Le pastrez in borcan cu capac si le mananc cu iaurt

[center]post-95-12792928585_thumb.jpg[/center]

Eu la micul dejun mananc tarate de ovaz sau de grau cu lapte degresat... nu e o imagine prea frumoasa, dar sunt foarte gustoase. Nici macar nu-mi inchipuiam ca asa ajunge vreodata sa mananc asa ceva... Sorina
  • Author

Astea le-am incercat cu lapte, dar nu mi-au placut. Ovazul se inmoie repede, nu mai e crocant.

Pana la urma conteaza ca iti plac

• Author
https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif cu placere

Astea le-am incercat cu lapte, dar nu mi-au placut. Ovazul se inmoie repede, nu mai e crocant.

Pana la urma conteaza ca iti plac

Ce sa-ti zic... mie nu prea apuca sa mi se inmoaie... Cred ca le mananc prea repede. Eu tot mestec la ele si nu mi se pare deloc ca s-ar inmuia... Esti sigura ca sunt tarate, ma gandesc sa nu fie cereale de ovaz...

A, uitasem sa-ti spun... imi place mult reteta ta, doar ca eu nu pot sa o folosesc din cauza mierii si cred ca nici stafide nu am voie. Am sa aprofundez mai bine subiectul stafide... Sorina

• Author

Sorina, pe punga scrie fulgi de ovaz. Nu cred ca sunt tarate. Daca te uiti la poza se vede ca-s destul de mari

Poti sa le faci cu zahar brun, sau neindulcite deloc si in loc de stafide poti pune alte fructe uscate sau fructe proaspete atunci cand le servesti. Am mai facut si cu nuca de cocos, dar am adaugat-o cand am stins cuptorul si am mai lasat tava in cuptor vreo 10 min