Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciorba de pui a la grec

Featured Replies

[color=#8000BF]Ca sa nu ziceti ca doar torturesc si nu fac macar o ciorba =)) ,m-am gandit sa postez reteta mea de ciorba de pui a la grec.

-un piept de pui

-2 cepe

-2,3 morcovi

-4 galbenusuri

-50 gr orez

-300 gr smantana

-lamaie

-sare

Nu mai insist cu "se spala;se curata" etc..ca asta stiti si voi.

Se pune pieptul de pui la fiert. Dupa cateva clocote ,se spumeaza si se adauga cepele si morcovii,intregi .

Cand au fiert pe jumatate ,adaugam orezul.

Dupa ce au fiert toate se scoate pieptul si se taie in bucatele mici iar morcovii si ceapa...se arunca (eu morcovii ii dau la catel =)) )

Separat intr-un castron ,se amesteca galbenusurile cu smantana si se procedeaza ca la ciorba de burta. Adica luam cate un polonic din zeama fierbinte,il adaugam peste smantana si tot asa pana se omogenizeaza /incalzeste si nu mai riscam sa se taie.

Adaugam carnea, sarea si acrim cu lamaie.

Pentru a avea o "fatza" mai atragatoare eu rad un morcov crud si il inabus putin in 2,3 linguri de ulei. Apoi ,prin strecuratoare,pun uleiul in ciorba.

Cam asta e tot [/color]

http://img139.imageshack.us/img139/8621/picture113r.jpg

Se serveste cu paine prajita/crutoane sau nu ,dupa cum aveti timp si chef

http://img139.imageshack.us/img139/927/picture115n.jpg

imi amintesc de ciorba asta, de mult de tot se servea la impinge tava in rosetti si la cantina grozavesti.

nu am gatit-o niciodata, la mine in casa nu se face. imi place aspectul de ciorba de burta insa. =))

o sa o incerc si eu

Oooo, ce bine arata, ma duce cu gandul la ciorba radauteana pe care am descoperit-o de curand. Spun de curand, pentru ca eu refuz sa mananc ciorba de burta si ce semana pana acum cu aceasta era subiect tabu pentru mine. :D Ia sa incerc si varianta "a la grec", multumesc pentru reteta. :-*
  • 1 year later...
foarte, foarte buna aceasta reteta! recunosc ca nu o mai incercasem pina acum, dar a iesit delicioasa. cel mai mult m-a bucurat faptul ca si cei 2 copilasi ai mei au mincat fiecare cite un castron de ciorba, desi de obicei ei sint destul de mofturosi.

In Ardealul chezaro-craiesc se foloseste oţăt.

A la grecii :) normal ca pun lamaie.

Dar stii ce-i lipseste ? (IMHO)

Gatul, spinarea, aripile,tartita ... ciocul :)

Osul da intotdeauna gust mai bun.

Nu trebuie sa le si areti copiilor, pentru ei e bun si ( · )( · ) :)

Cand vor incepe si ei sa roada zgarciurile insemna ca stiu ce-i bun, dar si ca au copii la randul lor.

mi-a placut tocmai ca se acreste cu lamiie, ca eu sint alergica la otet si nu tolerez nimic care il contine.

data viitoare o sa incerc si cu ceva oase prin ea, sa vad cum ii schimba gustul

Parere: pentru modelul asta de supa e suficient daca pui pieptul cu tot cu os si cind e gata il scoti si rupi carnea fisii- fisii renuntind la os. Cind fierbi alte bucati de carne de pui in afara de piept (care e o carne alba), ies firisoare de singe care tulbura zeama si ii dau o culoare nepotrivita unei supe care in final trebuie sa fie alb-galbuie.

In general sint de acord ca oasele dau gust, dar supa asta mi se pare ca pune mai mult accentul pe dresingul de smintina cu ou, pe aroma de lamiie cu care se acreste, pe gustul bucatelelor ne de piept de pui si mai putin pe gustul de carne lasat in zeama. La urma urmei e greceasca, avem si noi destul modele de supe, ciorbe, borsuri unde sa punem gaina intreaga =))

Mona, multumesc pentru reteta!

Am facut-o si eu aseara si a fost apreciata de familie. E usor de facut si placuta la gust, minunata de facut cand e graba mare.