September 14, 201016 yr comment_56547 [b]Reteta am gasit-o pe blogul Adrianei.De cum am vazut-o stiam ca va fi un Hit!Simpla,rapida si exaci pe gustul nostru. O reteta clasica Piemonteza. dovleceisalvieusturoiulei de maslineaceto balsamico [center] Se spala si curata dovleceii de capete,apoi se taie bastoane grosute. Se prajesc în ulei încins,pîna intra furculita în ei. Se pun într-un vas în straturi cu frunze de salvie si usturoi(dupa gust). În uleiul ramas se adauga otet balsamic în functie de gust si se lasa 1-2 minute la fiert.Adrianei îi place putin,mie mult!Am folosit un otet balsamic învechit(o fi corect termenul?),cu aciditate scazuta,mai dulceag. Se toarna peste dovlecei si se da la racorit.Se pastreaza în frigider cîteva zile(la noi nici o sansa!) Grazie,Adriana! [/center][/b] Report
September 15, 201016 yr comment_56562 Prego, sorella mea Ma bucur ca v-au placut.Daca rezista, eu de obicei fac cantitate mare, se pastreaza fara probleme si mai bine de o saptamina in frigider, conditia esentiala este sa fie acoperiti de amestecul de ulei si otet. Report
September 15, 201016 yr comment_56610 Place mult de tot, nu am mai mancat dovlecei de secole. Dar olica aia verde e super faina! Report
September 16, 201016 yr comment_56756 [center]Am mai gasit 2 dovlecei in gardina si am facut-o.E simpla si buna.La mine au rezistat 5 ore la marinat.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif [/center][center][/center] [center]Acilea Postarea.Da click :[/center][center]Multumesc pentru idee fetelor !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif [/center][center][/center] Report
September 16, 201016 yr comment_56792 Ieri am fost la cumparaturi si mi-am adus aminte ca trebuie musai sa iau dovlecei dar nu mai tineam minte pentru ce. Acum cand am revazut reteta mi-am adus aminte insa nu am frunze de salvie. Data viitoare cand ma duc dupa salvie sper sa-mi aduc aminte la ce-mi trebuia Super faina reteta fetelor. Report
June 18, 20197 yr comment_254067 Reteta am gasit-o pe blogul Adrianei.De cum am vazut-o stiam ca va fi un Hit!Simpla,rapida si exaci pe gustul nostru. O reteta clasica Piemonteza. dovleceisalvieusturoiulei de maslineaceto balsamico Se spala si curata dovleceii de capete,apoi se taie bastoane grosute. Se prajesc în ulei încins,pîna intra furculita în ei. Se pun într-un vas în straturi cu frunze de salvie si usturoi(dupa gust). În uleiul ramas se adauga otet balsamic în functie de gust si se lasa 1-2 minute la fiert.Adrianei îi place putin,mie mult!Am folosit un otet balsamic învechit(o fi corect termenul?),cu aciditate scazuta,mai dulceag. Se toarna peste dovlecei si se da la racorit.Se pastreaza în frigider cîteva zile(la noi nici o sansa!) Grazie,Adriana! Mama, ce misto! O sa fac cat de curand. Merci merci merci! Report
June 19, 20197 yr comment_254083 vai ce ma bucur ca va placemie mi-e draga reteta asta pentru ca de cite ori o fac imi amintesc de doamna care mi-a dat-o cu cita pasiune mi-a povestit-o si nu ma abat de la ea, cam la fel ca si cea cu ouale Glorieidesi aici e plin in gastronomii de dovlecei facuti asa, sau felii de carne panè tot asa da mi se zburleste paru in cap cind le vad acolo in galantare Report
June 19, 20197 yr comment_254088 gatiti asa, dovleceii sunt ca o salata? sau poate garnitura?ma gandesc ca fel de baza parca nu ar fi cred ca-i incerc si eu zilele astea.si eu le-as scoate semintele.edit, inca ceva: pare cam mult lichid peste ei, e majoritar uleiul? si n-am nici salvie proaspata...oare-ar merge altceva Edited June 19, 20197 yr by moatza Report
June 19, 20197 yr comment_254092 cred ca poate fi considerat si antreu si garniturasemintele da, le poti scoate, depinde cit de mare e dovlecelul cind il tai si de cum iti placedin pacate da, e majoritar uleiul din care cind ii maninci ii scoti, dar oricit ii scurgi un pic tot ramine(cre ca in gastronomii e majoritar otetul din motive economice)majoritar tre sa fie uleiul (amestecat cu otet) care ii face sa se patreze citeva zile fara probleme, de aia tre sa fie acoperitidaca te oripileaza uleiul poti sa ii lasi nitel pe hirtie absorbantamerge doar salvie, dar daca n-ai cre ca ar sta bine si frunze de menta Report
June 19, 20197 yr comment_254122 merge doar salvie, dar daca n-ai cre ca ar sta bine si frunze de menta Menta + dovlecei merge perfect. Report