October 4, 201015 yr comment_58537 Reteta din cartea Cucina Regionale.Pentru 6 rosii potrivite. 2 anchoa.Reteta prevede anchoa pastrate in sare, curatate bine de sare.Daca nu aveti folositi cu incredere si cele in ulei.Miezul de la o chifla sau felie de paine.1 lingura otet de vin rosu1 galbenus de ou fiert tare1 catel de usturoi1 buchetel mic de patrunjelUlei de masline extra, sare Rosiile le-am spalat, uscat si taiat calota.Le-am stors un pic sa iasa semintele si zeama in exces.Le-am sarat.Anchoa le-am tocat marunt.Cele in sare trebuiesc curatate si de solzi si spina centrala, ca-s mai mari.Miezul de paine l-am stropit cu otet.Am adaugat anchoa tocate, galbenusul de ou fiert zdrobit cu furculita, usturoiul si patrunjelul tocat.Am adaugat uleiul treptat amestecand bine cu o lingura de lemn.Am obtinut o crema fluida.Daca vreti mai lichida, mai adaugati ulei.Am umplut rosiile si le-am lasat 1 ora la rece. Nu stiu voi, dar eu as fi mancat crema pe paine. :tongue3:Puteti jongala cu cantitatiile in functie de gusturi, mai acru(mai adaugati otet), o anchoa in plus(ca mine ), un usturoi. Report
November 11, 201213 yr Author comment_169790 Eu cred ca merge orice cruditate.Ca-i un fel de dip. Report