Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blat tort

Featured Replies

Caut o retete de blat de tort care nu necesita foc.

Tb sa fac un tort si in afara de tortul meu cu fructe unde fac blatul din napolitane sfaramitzate amestecate cu migdale si unt sau tortul diplomat, n-am nici o idee si tb sa fac neaparat un tort.

:D

Draga Ioana eu vin doar cu idee,nu am retete si cantitati dar poti face si cu piscoturi gen tiramisu,clasic sau cu capsuni(fructe de padure sau zmeura,chiar daca nu-i sezonul la supermarket sau congelate),diplomatul ai zis,am mai vazut la anna olson cum face biscuiti sfaramati si cu unt, indeasa in tava aia cu inel si da la rece,crema tot ceva iti trebuie inalt si sa se coaguleze bine,nu stiu ce sa-ti spun mai mult...Ma mai gandesc,daca-mi vine vreo idee iti spun...Sa stii ca si tortul de biscuiti poate arata intr-un mare fel,cu creme delicioase si frisca...

Draga Ioana eu vin doar cu idee,nu am retete si cantitati dar poti face si cu piscoturi gen tiramisu,clasic sau cu capsuni(fructe de padure sau zmeura,chiar daca nu-i sezonul la supermarket sau congelate),diplomatul ai zis,am mai vazut la anna olson cum face biscuiti sfaramati si cu unt, indeasa in tava aia cu inel si da la rece,crema tot ceva iti trebuie inalt si sa se coaguleze bine,nu stiu ce sa-ti spun mai mult...Ma mai gandesc,daca-mi vine vreo idee iti spun...Sa stii ca si tortul de biscuiti poate arata intr-un mare fel,cu creme delicioase si frisca...

eu am folosit cu succes blat din "tort de biscuiti" pentru tortul cu 3 feluri de cioco. merge perfect.

Ioana dar vrei neaparat cu un blat fara copt,cuptor,sau ei in considerare si semifredo,tip diplomat ,bavareza,terina deshtia?!!!
  • Author

Fetele, spre rusinea mea n-am facut niciodata tort de biscuiti :)

Geany, neavand momentan bucatria montata,implicit nici cuptor, tb sa fac ceva fara copt.

Vreau ceva simplut in care sa nu-mi prind urechile ca n-am timp sa stau in bucatrie.Optam pt diplomat ca pe asta l-am mai facut,deci stiu ce si cum.

M-am mai uitat eu peste retetele fetelor care papa raw vegan,am gasit ceva,dar inca astept pareri.

Uite daca te intereseaza ceva de aici sa-mi spui,torturi facute de mine...

Bavareza de capsuni reteta Amaliei dar mai am si alta reteta si se poate face si cu alte fructe,....

post-405-128757557384_thumb.jpg

Si coafata...

post-405-128757558176_thumb.jpg

Spirala de ananas reteta Isbelei,dar te poti juca si cu alte fructe sau fara blat...

post-405-12875755888_thumb.jpg

post-405-128757559702_thumb.jpg

Tort de biscuiti cu crema ganaj,frisca si visine...

post-405-128757560508_thumb.jpg

Sectiune...

post-405-128757561525_thumb.jpg

Daca te intereseaza ceva sa-mi dai de stire... :)

post-665-128757732572_thumb.jpg

post-665-128757735692_thumb.jpg

post-665-128757739724_thumb.jpg

Eu inca nu le-am incercat, sper sa iti fie vreuna de folos

• Author

Geany, merci de idei.Nu-s fac cioco,dar da-mi te rog reteta de la tortul cu crema ganache,poate vreodata am vreo cerere.

Sissi, te iubesc :) , tb sa cut si eu cartea asta.Poti sa-mi trimiti pe e-mail retetele ca-s cam choiara si ce ai pus nu pot sa maresc. :)

Ok , incerc sa ti le trimit pe email ,Cartea se numeste "Gundkoch-Backbuch" de la editura Garant

Geany, merci de idei.Nu-s fac cioco,dar da-mi te rog reteta de la tortul cu crema ganache,poate vreodata am vreo cerere.

Sissi, te iubesc :) , tb sa cut si eu cartea asta.Poti sa-mi trimiti pe e-mail retetele ca-s cam choiara si ce ai pus nu pot sa maresc. :)

Ca de obicei la mine e fara reteta,biscuiti obisnuiti aia grosi de pe vremea lui ceasca,dati prin lapte cald,si stropiti si ei cu lapte cald(parfumat cu vanilie sau coaja de lamaie ce preferi),tapetat o forma cu folie,si pus crema ganaj(sau crema fiarta),alt strat de biscuiti etc,pana termini...la sf. dai la rece,pana a doa zi,rastorni din forma,si ornezi,cu crema si frisca si visine,din visinata sau compot...

CREMA GANAJ:cata smantana atata cioco amaruie,ex:500ml. smantana,500gr. de cioco,se dizolva la baie de aburi cand s-a dizolvat bine smantana si cioco se da sa se racoreasca,cand s-a racit se bate cu mixerul...

La tortul de biscuiti merge bine si crema de unt sau crema fiarta de la eclere..

Biscuitii spre deosebire de piscoturi trebuie imuiati mai bine,mai si stropit si pe ei cand ai pus un strat,si lasat 24 de ore tortul la rece,sa se moaie ei bine si de la crema...Eu am incercat sa nu mai pun in forma si sa asamblez straturile direct pe platou,si-mi alunecau si-mi iesea crema,asa ca,trebuie asamblat in forma si cand se raceste rasturnat...

Cam asta e,pe vremea lui ceasca il invatam la practica,atelier inca din clasa a 6a si mama ni-l facea mereu...ce vremuri domne... :)

Chiar am biscuiti tre' sa mai fac unul...

Pssss,psss!!!!Ioana tu ai vazut dobosul mirobolant a lui Steluta?!!! :) e facut cu 1 kg. de smantana si tot atata cioco, ganaj,iar foi am vazut ca sunt de cumparat pe la supermarketuri si chiar magazine...

Statiii maa nu dati cu petre''ca fata n-are cuptor!!!!

hi hi hi :) ,zic si eu :) ...

• Author

Sissi, saru-mana de e-mail.

Eu la ora de gospodarie nu am facut, la noi ori era ceva defect, ori cand tb sa facem salata orientala nu s-a mai tinut ora.In schimb sor-mea aia mijlocie a facut(ea si acum mai face salam de biscuiti) sau pui din oo fierte.Culmea e ca invatam vis-a- vis, da sc. ei era mai noi,asa ca la ei functionau aparatele.

Da cum spuneam eu nu-s fan cioco, imi place tortul de ness sau sau cel de trufe(pe asta l-am facut odata cand bunicu a facut 82 de ani si cand am facut eu 30), da-i munca ca se fac blaturile subtiri cat colata de desen si tb sa fie vreo 12 si normal trebuie COPT.

Eu doar la ocazii fac dulciuri mai deosebite, la noi nu se mananca, sau fac la cerere de catre prieteni.

Ioana sa ne zici si noua ce tort ai facut , sa nu ne lasi in suspans :floare:

Ioana sa ne zici si noua ce tort ai facut , sa nu ne lasi in suspans :floare:

Sissi mi-a luat vb. din gura,m-ai facut curioasa ca o pisica,sa-mi spui musai ce tort ai ales si cum a fost... :) :) :P

• Author

Ioana sa ne zici si noua ce tort ai facut , sa nu ne lasi in suspans :icon_fessee:

Sissi mi-a luat vb. din gura,m-ai facut curioasa ca o pisica,sa-mi spui musai ce tort ai ales si cum a fost... :P :P :P

promit sa va arat rezultatul, asta in cazul in care nu ajunge la cos :lol:

Deja am o idee, mi-am luat ingredientele, maine purged la treaba :scratch:

Ia la dulciuri Foxule...My link

Ps. am uitat sa zic de tortul de biscuiti ca am invatat sa umpul visinile cu freashca''de la tine foxulica... :scratch: :appl:

• Author

Ia la dulciuri Foxule...My link

Ps. am uitat sa zic de tortul de biscuiti ca am invatat sa umpul visinile cu freashca''de la tine foxulica... :scratch: :appl:

Mercic Geany de link, am postat la dulciri si am iesit ca aveam ceva treaba.

Asadar am optat pt reteta mamei de diplomat,desi era pt a doua oara cand il faceam.

In loc de lapte am pus lapte de cocos, iar in frisca din crema am mai adaugat si fulgi de cocos.

Initial am vrut sa fac ceva cu mousse de mango si papaya,dar nu am gasit papaya.

Oricum a fost super, nu mi-a mai ramas nika din el.Prietenii care au venit la masa l-au apreciat si pt mine asta e cea mai mare satisfactie,chiar daca nu am reusit sa-l fac foarte aspectuos.

Asadar am optat pt reteta mamei de diplomat,desi era pt a doua oara cand il faceam.

In loc de lapte am pus lapte de cocos, iar in frisca din crema am mai adaugat si fulgi de cocos.

Initial am vrut sa fac ceva cu mousse de mango si papaya,dar nu am gasit papaya.

Oricum a fost super, nu mi-a mai ramas nika din el.Prietenii care au venit la masa l-au apreciat si pt mine asta e cea mai mare satisfactie,chiar daca nu am reusit sa-l fac foarte aspectuos.

Diplomat n-am facut niciodata pana acum. Rusinicaaa! Dar suna bine combinatia ta... Cocos, mango... bun, bun!

Ioana arata super totul :scratch: inca un ''La multi ani!''intarziat... :-*

Foxule te mai pup o data daca tot is' aici... :appl:

=))