Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Briose animate si inflorate

Featured Replies

post-91-128864188006_thumb.jpg

3 oua

200g zahar

150ml ulei

200ml nectar piersici

1 plic zahar vanilat

1 plic praf copt

1 plic budinca de capsuni

300g faina

100g ciocolata neagra

pt ornat am folosit crema de ciocolata 'ole' si ornamente pasta de zahar

(din aceasta copozitie mi-au iesit 24 bucati)

Am mixat ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt.

post-91-128864092888_thumb.jpg

Am adaugat uleiul si dupa ce am mixat cateva minute am adaugat si nectarul de piersici.

post-91-128864110261_thumb.jpg

Au urmat budinca si faina si apoi ciocolata maruntita.

post-91-12886411153_thumb.jpg

Am pus in tavi hartiile pt briose si am pus in fiecare hartie cate o lingura de compozitie la o tava

post-91-128864116848_thumb.jpg

si la alta tava am pus intai o lingura de mar calit apoi lingura de compozitie.

post-91-128864119541_thumb.jpg

post-91-128864121535_thumb.jpg

asa aratau cele fara mar

post-91-12886413183_thumb.jpg

si asa cele cu mar

post-91-128864137352_thumb.jpg

imbracate cu crema de ciocolata

post-91-128864141134_thumb.jpg

si adaugate ornamentele (pregatite dinainte)

post-91-1288641543_thumb.jpg

post-91-12886415667_thumb.jpg

Si platoul cu bunatati

post-91-128864172752_thumb.jpg

Calde le-am uns cu crema de ciocolata si am adaugat ornamentele.

Cec f. frumoase briosele,iti urez si aici mult succes la concurs,imi plac mult alea cu floricele iar cele cu winnie the pooh sunt preferatele bubuletului,unde ai gasit?!... :pupic:
  • Author

Cec f. frumoase briosele,iti urez si aici mult succes la concurs,imi plac mult alea cu floricele iar cele cu winnie the pooh sunt preferatele bubuletului,unde ai gasit?!... :pupic:

multumesc

Iti doresc si tie succes la concurs

Daca la ornamente te referi, nu le-am gasit ci le-am facut eu inainte de a ma apuca de briose

Cec f. frumoase briosele,iti urez si aici mult succes la concurs,imi plac mult alea cu floricele iar cele cu winnie the pooh sunt preferatele bubuletului,unde ai gasit?!... :)

multumesc

Daca la ornamente te referi, nu le-am gasit ci le-am facut eu inainte de a ma apuca de briose

Alea cu winie the pooh ma refer ca-i place bubuletului si poate fac si eu vreun tort de sarbatori,tare mi-ar place si mie dar daca-s de cumparat ca eu nu pot sa fac asa ceva nici intr-o mie de ani... :pupic:

• Author

Cec f. frumoase briosele,iti urez si aici mult succes la concurs,imi plac mult alea cu floricele iar cele cu winnie the pooh sunt preferatele bubuletului,unde ai gasit?!... :lol:

multumesc

Alea cu winie the pooh ma refer ca-i place bubuletului si poate fac si eu vreun tort de sarbatori,tare mi-ar place si mie dar daca-s de cumparat ca eu nu pot sa fac asa ceva nici intr-o mie de ani... :tongue3:

nu stiu ce as putea sa spun, nu am cautat sa cumpar asa ceva , deci nu stiu daca se gasesc, dar poti cauta poate ai noroc si gasesti

oricum daca te-ai ambitiona un pic cred ca ai putea sa-l faci ca nu e greu, decupezi dintr-o carte si apoi conturezi pe pasta de zahar si desenezi

Au iesit foarte mumoase briosele, SUCCES, inteleg ca sunt pt.concurs!!!!

Eu am o intrebare, doar, in loc de nectar de piersici ce se poate pune, mi-ar place sa le incerc si baiatului meu ii plac mult briosele?

• Author

Au iesit foarte mumoase briosele, SUCCES, inteleg ca sunt pt.concurs!!!!

Eu am o intrebare, doar, in loc de nectar de piersici ce se poate pune, mi-ar place sa le incerc si baiatului meu ii plac mult briosele?

multumesc

am facut in mai multe feluri briosele, reteta de baza fiind aceasta dar inlocuind nectarul si toate au fost apreciate. Deci in locul nectarului am folosit apa minerala cu sirop de fructe, iaurt de fructe, suc, chiar si compot, e posibil ca sa varuieze cantitatea de faina, la majoritatea am pus la ochi, aici am cantarit sa pot pune reteta cat de cat exacta.

Fata cea mare mi-a zis ca au iesit f buna si asa vrea sa i le fac la ziua ei.

Astept impresii indiferent de varianta aleasa

• Author

Pacat ca nu ai o mica descriere la desenele decorative, poate m-as incumeta.

Dupa cum ii ziceam lu' geany nu e mare lucru

Am decupat din carte modelul dorit, am conturat dupa desen cu o carioca alimentara pe pasta intinsa, apoi am redat cum am putut mai bine interiorul, ajutandu-ma de desen (mai puneam desenul deasupra si mai faceam semne la ochi, gura.... sa iasa bine)

Nu stiu cat te-am lamurit, dar sper sa te te ajute ce am scris

• 2 weeks later...
  • Author

Am facut poza si la sectiune, dupa ce am postat reteta, dar nu am mai apucat sa o pun pana acum asa ca o pun acum sa vedeti si cum e in interior

post-91-129007945585_thumb.jpg

ps in spate se vede borcanul cu nectarul pe care l-am folosit

Am facut briosele aseara, sunt super bune si am o saptamana intreaga sa-i dau lui Alex la pachetelul de scoala. Au un gust deosebit, eu am pus cum m-ai sfatuit iaurt cu fructe, dar nu le-am ornat cu nimic, le-am lasat simple. Daca iti spun ca i-au placut si lui Cody, poate nu-ti vine sa crezi, dar motanelul nostru mananca dulciuri!

Imi pare rau ca nu pot face poze, nu am pe ce sa le descarc, din lipsa calculatorului de acasa, dar trebuie sa ma crezi pe cuvant. Cu prima ocazie o sa vin si cu dovada.

Pupici si la cat mai multe retete asa bune!!!

• 1 month later...

vai de mine, printre ce bunatati am nimerit.......felicitari

post-91-128864188006_thumb.jpg

3 oua

200g zahar

150ml ulei

200ml nectar piersici

1 plic zahar vanilat

1 plic praf copt

1 plic budinca de capsuni

300g faina

100g ciocolata neagra

pt ornat am folosit crema de ciocolata 'ole' si ornamente pasta de zahar

(din aceasta copozitie mi-au iesit 24 bucati)

• 2 weeks later...
  • Author

Am facut briosele aseara, sunt super bune si am o saptamana intreaga sa-i dau lui Alex la pachetelul de scoala. Au un gust deosebit, eu am pus cum m-ai sfatuit iaurt cu fructe, dar nu le-am ornat cu nimic, le-am lasat simple. Daca iti spun ca i-au placut si lui Cody, poate nu-ti vine sa crezi, dar motanelul nostru mananca dulciuri!

Imi pare rau ca nu pot face poze, nu am pe ce sa le descarc, din lipsa calculatorului de acasa, dar trebuie sa ma crezi pe cuvant. Cu prima ocazie o sa vin si cu dovada.

Pupici si la cat mai multe retete asa bune!!!

ma bucur ca v-au placut