November 16, 201015 yr comment_64832 Nu radeti,va rog ! Toti stiti sa-i faceti,sunt sigura,dar poate va veni careva pe forum care totusi nu stie(nici eu nu stiam acum cativa aniBineinteles ca exista sute de variante,dar eu m-am hotarat acum sa o scriu pe cea mai simpla. Pentru umplutura avem nevoie de:-1 kg carne tocata(porc si vita)-250 g orez -doua oua mici-doua cepe taiate marunt-sare,piper,boia-patrunjel(nu am avut decat congelat) Mai avem nevoie de:-ardei verde(eu nu stiu ce denumire are ardeiul ce-l cumpar eu,dar e verde si cu coaja subtire;asta imi place cel mai mult pt ardei umplut)-500 ml bulion-un morcov,un patrunjel,pastarnac,telina(toate taiate cuburi) Pt inceput pun intr-o oala niste apa la fiert,impreuna cu zarzavaturile taiate si putina sare apoi incep sa pregatesc umplutura amestecand toate ingredientele.Eu fac tot timpul mai multa umplutura pentru ca am doi mofturosi care nu mananca ardeiul,asa ca le fac perisoare Umplu ardeii si formez perisoarele,iar cand apa din oala clocoteste pun ardeii si perisoarele inauntru.O sa se opreasca din clocot cand punem ardeii,dar cand reincepe sa fiarba adaugam si bulionul si lasam sa fiarba cam o ora. Report
November 16, 201015 yr comment_64838 Foarte frumosi,Petu' o singura adaugare am eu,daca dupa ce scobesti ardeii(de suvite amarui si seminturi stii tu)ii oparesti un pic in apa cu sare si-i pui cu gura in jos la scurs si se si racesc,ei devin mult mai maleabili la umplut si mult mai putini amari,cei mai indicati ardei pt. umplut sunt cei mai potriviti ca marime nici mari nici mici),mai subtiri la coaja(cei grosi sunt pt. copt)astia sunt si mai ieftini,si mai galbiori ca-s mai dulci si mai drepti nu ibarligati.Nu era o observatie doamne feri. ci doar un sfat... Report
November 16, 201015 yr Author comment_64839 Foarte frumosi,Petu' o singura adaugare am eu,daca dupa ce scobesti ardeii(de suvite amarui si seminturi stii tu)ii oparesti un pic in apa cu sare si-i pui cu gura in jos la scurs si se si racesc,ei devin mult mai maleabili la umplut si mult mai putini amari,cei mai indicati ardei pt. umplut sunt cei mai potriviti ca marime nici mari nici mici),mai subtiri la coaja(cei grosi sunt pt. copt)astia sunt si mai ieftini,si mai galbiori ca-s mai dulci si mai drepti nu ibarligati.[u]Nu era o observatie doamne feri. ci doar un sfat... [/u] Doamne feri,se accepta orice sfat/completare.Si mami ii opareste tot timpul,dar e credeam ca sunt altfel ardeii de acolo.Nu i-am oparit niciodata de cand fac,dar chiar o sa incerc sa vad diferenta Report
November 16, 201015 yr comment_64844 Tot ca o completare, fosta mea soacra dupa ce umplea ardeii ii calea pe toate partile in ulei. Nu e cea mai dietetica abordare, dar la gust se simte bine diferenta, sunt mai dulci, pentru cine nu are probleme de sanatate va asigur, ca stiu pe cineva care nu manca ardei umpluti si acum mananca! Report
November 16, 201015 yr comment_64845 Or sa fie mai putin amarui si mai maleabil la umput.Oricum sunt deliciosi si apoi gusturile nu se discuta(bunica mea zice ceva de genu: maica in gustul omului...nu pot sa zic pe forum da' zisa de ea suna oricum foarte nostim ca avea un fel de a zice ca te facea sa razi cu lacrimi...) Eu ii mai dau capetele prin faina si pun o palariuta de feliuta de rosie in cap,da si gust si sigileaza,printre ei pun crengute de cimbru,chiar fro' feliuta de kaiser,si la sf. normal ca stropesc cu vin alb,dar asta e gustul meu .Scriu si eu de dragul de a scrie si de a vb. cu voi. Report
November 16, 201015 yr Author comment_64854 Fetele,daca vreti,putem sa facem topicul asta cu diverse retete de ardei umpluti.O sa rog un moderator sa stearga descrierea ("...cea mai simpla reteta..." ),daca se poate Ideea cu rosia ca si capac am mai vazut-o,dar eu n-am aplicat-o.Chestia cu prajitul ardeilor nu am stiut-o,dar o sa incerc data viitoare cand fac. Report
November 16, 201015 yr Author comment_64855 Or sa fie mai putin amarui si mai maleabil la umput.Oricum sunt deliciosi si apoi gusturile nu se discuta(bunica mea zice ceva de genu: maica in gustul omului...nu pot sa zic pe forum da' zisa de ea suna oricum foarte nostim ca avea un fel de a zice ca te facea sa razi cu lacrimi...) Eu ii mai dau capetele prin faina si pun o palariuta de feliuta de rosie in cap,da si gust si sigileaza,printre ei pun crengute de cimbru,chiar fro' feliuta de kaiser,si la sf. normal ca stropesc cu vin alb,dar asta e gustul meu .Scriu si eu de dragul de a scrie si de a vb. cu voi. Hehe,zicala cu gustul omului o stiu si eu si chiar e asa.Eu mai pun frunze de telina cand am in zeama de fiert.Cand ii stropesti cu vin? Report
November 16, 201015 yr comment_64858 Or sa fie mai putin amarui si mai maleabil la umput.Oricum sunt deliciosi si apoi gusturile nu se discuta(bunica mea zice ceva de genu: maica in gustul omului...nu pot sa zic pe forum da' zisa de ea suna oricum foarte nostim ca avea un fel de a zice ca te facea sa razi cu lacrimi...) Eu ii mai dau capetele prin faina si pun o palariuta de feliuta de rosie in cap,da si gust si sigileaza,printre ei pun crengute de cimbru,chiar fro' feliuta de kaiser,si la sf. normal ca stropesc cu vin alb,dar asta e gustul meu .Scriu si eu de dragul de a scrie si de a vb. cu voi. Hehe,zicala cu gustul omului o stiu si eu si chiar e asa.Eu mai pun frunze de telina cand am in zeama de fiert.Cand ii stropesti cu vin?Tii!!! ce pacat ca n-ati cunoscut-o pe bunica mea...era o figura de numa'...ati fi ras cu lacrimi toata ziua... Despre telina la fiert super iar stiu da' nu pot sa zic pe forum...FUARTE SANATOASA... Scuze Petu' da nu pot sa ma abtinez... Cu vin stropesc ezact la sf. si varza si sarmale si ardei umpluti si friptura,incearca numa' o data cand ii aproape gata stropesi cu putin vin,ce aroma ce parfum ,ce savoare... Betoven e mic,copil... Report
November 16, 201015 yr Author comment_64859 Tii!!! ce pacat ca n-ati cunoscut-o pe bunica mea...era o figura de numa'...ati fi ras cu lacrimi toata ziua... Despre telina la fiert super iar stiu da' nu pot sa zic pe forum...FUARTE SANATOASA... Scuze Petu' da nu pot sa ma abtinez... Cu vin stropesc ezact la sf. si varza si sarmale si ardei umpluti si friptura,incearca numa' o data cand ii aproape gata stropesi cu putin vin,ce aroma ce parfum ,ce savoare... Betoven e mic,copil... Mersi pt vin,o sa fac la urmatoarea tura asa:oparesc ardeii,ii prajesc(umpluti) le pun capace si ii sting cu vin . PS off:am facut acum de curand un sos de telina,dar mi-a fost rusine sa va zic sa nu se subinteleaga altceva Ca sa fie clar,mie imi place telina tare mult la gust deci sa stiti ca nu o folosesc in alte scopuri/interese Report
November 16, 201015 yr comment_64862 Maii Petu' in legatura cu telina,scopu' scuza mijloacele ai auzit?!!! Cand incerci sa stropesti cu vin chiar sa imi spui,eu tipsul il stiu de la bunica,mai tarziu am vazut la tv. si pe unde am fost Report
November 16, 201015 yr Author comment_64863 Maii Petu' in legatura cu telina,scopu' scuza mijloacele ai auzit?!!! Cand incerci sa stropesti cu vin chiar sa imi spui,eu tipsul il stiu de la bunica,mai tarziu am vazut la tv. si pe unde am fost Chiar o sa-ti zic,dar acum mai dureaza pana ii fac Report
November 16, 201015 yr comment_64866 Maii Petu' in legatura cu telina,scopu' scuza mijloacele ai auzit?!!! Cand incerci sa stropesti cu vin chiar sa imi spui,eu tipsul il stiu de la bunica,mai tarziu am vazut la tv. si pe unde am fost Chiar o sa-ti zic,dar acum mai dureaza pana ii facOk. Petu' m-am distrat teribil azi ,multumesc,mult ca esti prietena mea virtuala... Report
November 16, 201015 yr comment_64938 Tii!!! ce pacat ca n-ati cunoscut-o pe bunica mea...era o figura de numa'...ati fi ras cu lacrimi toata ziua..................................Cu vin stropesc ezact la sf. si varza si sarmale si ardei umpluti si friptura,incearca numa' o data cand ii aproape gata stropesi cu putin vin,ce aroma ce parfum ,ce savoare... Betoven e mic,copil... Vrei sa zici Bietuvânà ( ludwigvan pentru initiati )Asta cu vinul nu stiam, dar cu prajitul inainte se facea si la mine in familie. eu le fac direct in apa cu sos de rosii :9 mai light, fara rantas.si vorba bunicii tale , e universal cunoscuta , bashca eu mai stiu si o urmare , dar noa, pe forum public nu se "exista " s-o zic Report
November 17, 201015 yr comment_64946 Tii!!! ce pacat ca n-ati cunoscut-o pe bunica mea...era o figura de numa'...ati fi ras cu lacrimi toata ziua..................................Cu vin stropesc ezact la sf. si varza si sarmale si ardei umpluti si friptura,incearca numa' o data cand ii aproape gata stropesi cu putin vin,ce aroma ce parfum ,ce savoare... Betoven e mic,copil... Vrei sa zici Bietuvânà ( ludwigvan pentru initiati )Asta cu vinul nu stiam, dar cu prajitul inainte se facea si la mine in familie. eu le fac direct in apa cu sos de rosii :9 mai light, fara rantas.si vorba bunicii tale , e universal cunoscuta , bashca eu mai stiu si o urmare , dar noa, pe forum public nu se "exista " s-o zic Hahaha!!!! bunica-mea ii zicea bietu'vanat...En nu stiam cu prajitul ardeilor si o sa incerc.Se prajesc inainte de umplere sau dupa?!Nici eu nu fac rantas. Report
November 17, 201015 yr comment_64947 de obicei is mai mult pe dincolo la alea dulci , dar cum va citesc zilnic , ma mai bag in seama eu fac ardeii umpluti ca si petu , cu singura deosebire ca mai pun si o juma de varza mica , data la robot , frecata bine cu sare si stoarsa . nu stiu de ce fac asa , dar cand am incercat fara , ai mei au zis ca ... au prea multa carne si ardeii ii oparesc mereu inainte de ai umple : intr-adevar sunt mai elastici la umplut . Report
November 17, 201015 yr comment_64950 Yote acilea si varianta mea de poprici umplute.Nici eu nu oparesc ardeii.Daca-i un soi bun ,nu-s amari.Totusi,cei sensibili pot folosi ardei rosii,care-s chiar dulci. Report
November 17, 201015 yr comment_64955 Gianino, se prajesc dupa ce au fost burdushitzi cu umplutura . Report
November 17, 201015 yr comment_64957 Aha!!! f. interesant trebuie sa incerc si asa multumesc frumos... Report
November 17, 201015 yr comment_64958 O sa rog un moderator sa stearga descrierea ("...cea mai simpla reteta..." ),daca se poate Ok Report
November 17, 201015 yr Author comment_64959 Ok. Petu' m-am distrat teribil azi ,multumesc,mult ca esti prietena mea virtuala... Geany,si eu ma bucur si iti multumnesc,draga mea de obicei is mai mult pe dincolo la alea dulci , dar cum va citesc zilnic , ma mai bag in seama eu fac ardeii umpluti ca si petu , cu singura deosebire ca mai pun si o juma de varza mica , data la robot , frecata bine cu sare si stoarsa . nu stiu de ce fac asa , dar cand am incercat fara , ai mei au zis ca ... au prea multa carne si ardeii ii oparesc mereu inainte de ai umple : intr-adevar sunt mai elastici la umplut . Asta cu varza e ceva nou ce trebuie incercat.Multumesc si ma bucur ca "te-ai bagat in seama" ,chiar m-as bucura sa o faci mai des Yote acilea si varianta mea de poprici umplute.Nici eu nu oparesc ardeii.Daca-i un soi bun ,nu-s amari.Totusi,cei sensibili pot folosi ardei rosii,care-s chiar dulci. pisco,imi pare rau,dar nu am vazut topicul tau.Asa cu carnea calita nu am facut niciodata.Interesanta tare varianta ta.Trebuie incercata! Ok Multumesc,Adriana! Report
November 17, 201015 yr Author comment_64961 Vrei sa zici Bietuvânà ( ludwigvan pentru initiati )Asta cu vinul nu stiam, dar cu prajitul inainte se facea si la mine in familie. eu le fac direct in apa cu sos de rosii :9 mai light, fara rantas.si vorba bunicii tale , e universal cunoscuta , bashca eu mai stiu si o urmare , dar noa, pe forum public nu se "exista " s-o zic Poti,cred,la pupaza?! Report
November 17, 201015 yr comment_64966 Petu' , mie ardeii astia verzi imi plac ,asa cum ai pus tu in poza , eu ii iau de la turci. Al meu , insa ,ii prefera p-aia carnosi de se vand 3 in punga. Eu pun cate o juma de rosie capac la ardei , asa intra aroma de rosie mai bine in ei. Si sosul il fac cu ceva legume taiate grob , tot ca asa-i place lui Mie-mi place zama de ardei umplutzi.... Report
November 17, 201015 yr Author comment_64969 Si eu tot de la turci iau ardeii astia Tu ii oparesti astia inainte? Report
November 17, 201015 yr comment_64970 Si eu tot de la turci iau ardeii astia Tu ii oparesti astia inainte? Nu , nu... Mie-mi plac asa , o leaca mai amari , cu gust adevarat , nu ca aia 3 din punga de-i plac sotzului. Aia n-au gust de ardei. Report
November 17, 201015 yr Author comment_64973 Nu , nu... Mie-mi plac asa , o leaca mai amari , cu gust adevarat , nu ca aia 3 din punga de-i plac sotzului. Aia n-au gust de ardei. Nici eu nu-i oparesc,dar chiar o sa incerc sa vad daca se simte diferenta.Nici mie nu-mi plac aia 3 din punga;adica nu la ardei umpluti Report