January 20, 201115 yr comment_73168 Iata o supa nu doar buna, dar si "antioxidanta"https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue.gif In timpurile contemporane suntem bombardati peste tot de efectul revigorant al antioxidantilor, considerati secretul unei tinereti indelungate. La un magazin cu chestii bio si tot felul de preparate din plante (unde am gasit si fasole azuki, melasa, apa de trandafiri, ulei de migdale etc) am gasit si aceste mici fructe stafidite si rosiatice pe nume goji, renumite pentru cantitatea mare de antioxidanti pe care o contin. Mi-au amintit imediat de o reteta pe care am vazut-o intr-o serie BBC unde un simpatic etnobotanist prepara tot felul de remedii naturale. Supa lui de lui cu fructe goji avea menirea de a oferi un spijin sistemului imunitar. Iarna aceasta fiind foarte rece, m-am lasat sedusa de ideea miraculoasei supe, asa ca am cumparat o punguta de goji. Supa intr-adevar e buna, cu sau fara goji si o voi repeta des. Goji sunt neobisnuite fata de alte fructe uscate pe care le-am incercat, au un gust puternic acrisor si usor dulceag si o aroma specifica. 2,5 l apaconcentrat de supa (eu am folosit home-made)5 linguri fructe gojibucati de pasare pentru supa (eu am avut curcan)2 cepe mari4-5 ciuperci mari (vreo 300 gr)1 bucata de ghimbir cat degetul mare2 ardei iuti (daca nu vreti iute folositi ardei dulci)8 catei de usturoi Puneti fructele goji cu apa rece pentru a se rehidrata si lasati-le deoparte. Curatati legumele si taiati-le julien. Ghimbirul curatati-l de coaja si taiati-l betisoare fine. Puneti apa, concentratul de supa, legumele, ghimbirul si bucatile de pasare intr-o oala si fierbeti la foc mic 1,1/2-2 ore. Cand supa e fiarta, scoateti bucatile de pasare si dezosati-le. Aduceti bucatile de carne inapoi in oala. Sarati dupa gust. Adaugati fructele goji si usturoiul tocat marunt si mai lasati pe foc cateva minute. O lingura de supa cu arome puternice.[font=verdana, helvetica, arial, sans-serif][color=#50555C][/color][/font] Report
January 20, 201115 yr comment_73178 Intradevar arata intr-un mare fel Hana! Dar nu-mi pot imagina gustul.Fruct dintrala nu am vazut si nu am mai auzit niciodata dapai mancat.Minunata prezentarea si pozele. Report
January 20, 201115 yr comment_73183 Kiken , arata superb, si nu ma indoiesc , trebuie sa fie si delicioasa.am o nedumerire, ce iashte goji?? ce fruct, de unde vine etc. merci mult. Report
January 20, 201115 yr comment_73195 Kiken , arata superb, si nu ma indoiesc , trebuie sa fie si delicioasa.am o nedumerire, ce iashte goji?? ce fruct, de unde vine etc. merci mult.Sunt niste fructe, bobitze lunguiete si le cumperi de la magazinul naturist. EU le mananc asa goale. Kikehana, arata foarte bine supa asta, sa stii ca am sa o fac zilele astea, mai ales ca am si bobitze goji.Multumesc de timp si de reteta. Report
January 20, 201115 yr Author comment_73196 stella, Geany, goji este fructul unui arbust (ca murele sau zmeurul) originar din Tibet. A fost si este foarte folosit in medicina traditionala chineza datorita efectului benefic pe care-l are asupra organismului. Este o bomba de energie si prezenta lui in dieta este considerata ca ajuta la cresterea longevitatii. Contine valori foarte ridicate de antioxidanti, vitamine si minerale...cam asta aflai si eu de pe net Report
January 20, 201115 yr Author comment_73197 Sunt niste fructe, bobitze lunguiete si le cumperi de la magazinul naturist. EU le mananc asa goale. Kikehana, arata foarte bine supa asta, sa stii ca am sa o fac zilele astea, mai ales ca am si bobitze goji.Multumesc de timp si de reteta. Astept impresii https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif, sper sa-ti placa. Report
January 22, 201115 yr comment_73466 Kiken, am gasit goji la piata , deocamdata le mananc precum semintele.am sa incerc curand si supa ta. Report
September 29, 201114 yr comment_104746 Wow!! Supa cu fructe goji!! Preferatele mele. Eu le mananc goale, le mai pun pe langa o inghetata, frisca si le pap des cu lapte si cereale. Cum am vazut ieri reteta, am si facut-o astazi. Fffffff, buna!! Un gust altfel dar foarte deosebit!! Multumesc mult de reteta, mii de pupicuri de la mine. ...si dovada Pupici!! Report
September 29, 201114 yr comment_104756 Wow!! Supa cu fructe goji!! Preferatele mele. Eu le mananc goale, le mai pun pe langa o inghetata, frisca si le pap des cu lapte si cereale. Cum am vazut ieri reteta, am si facut-o astazi. Fffffff, buna!! Un gust altfel dar foarte deosebit!! Asa, asa! Mai amintiti-mi de goajele uitate pe un raft de sus. Am voie sa pun shiitake? - Cred ca da - raspund tot eu.Dar frunze de curry?- Bine, pun si din acelea Ce-mi place mie la reteta in mod deosebit e ca nu se zgarceste la (g)usuturoi Report
October 24, 201114 yr Author comment_108249 Wow!! Supa cu fructe goji!! Preferatele mele. Eu le mananc goale, le mai pun pe langa o inghetata, frisca si le pap des cu lapte si cereale. Cum am vazut ieri reteta, am si facut-o astazi. Fffffff, buna!! Un gust altfel dar foarte deosebit!! Multumesc mult de reteta, mii de pupicuri de la mine. ...si dovada Pupici!! Ma bucur ca ti-a placut! N-am mai facut-o demult, iar vremea de afara e numai propice pentru supa asta buna si picanta! Report
October 24, 201114 yr Author comment_108250 Asa, asa! Mai amintiti-mi de goajele uitate pe un raft de sus.[i][b]Am voie sa pun shiitake? [/b][/i]- Cred ca da - raspund tot eu.Dar frunze de curry?- Bine, pun si din acelea Ce-mi place mie la reteta in mod deosebit e ca nu se zgarceste la (g)usuturoi Desigur ca ai voie la shiitake, in reteta originala chiar astea erau, dar cum eu n-am vazut niciodata pe la noi shiitake, m-am rezumat la niste simple sampinioane Report