Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Queensland Australia

Featured Replies

Dupa cum spune si titlul, ciclonul yasi face ravagii....70,000 de case evacuate....vant 300-350km/h anuntat.....nu ati vrea sa vedeti programele de stiri de la noi...eu personal nu cunoasc pe nimeni in Cairns sau Townsville care vor fi lovite cel mai tare, sotul insa a mers de multe ori acolo, are prieteni si parteneri de afaceri.....nu raspund la telefon sau text, facebook sau alte metode de comunicare.....valuri de 4,5 m....vantul deja la 160km/h pune palmierii la pamant, ii indoaie si smulge din pamant ca si cum ar fi scobitori......

Queensland doar a trecut de inundatii, nici nu au apucat sa inceapa sa curete noroiul si mizeria laata de ape....

De cate ori ascult ce se intampla acolo mi se face pielea de gaina...nimeni nu ar trebui sa treaca prin asa ceva.....unii, desi au fost anuntati, faceau cyclone party :occasion14: , altii, cu copii mici au refuzat sa plece din casa ca nu puteau lua si cainii(de acord, as fi suferit enorm, dar nu as pune viata copiilor in aceeasi balanta, parere personala...poate copilul va fi afectat si cainele va trai, cum va putea ea sa se uite in oglinda dupa?).....

e cel mai rau ciclon din ultimii 40 de ani, prin '60-'70 au avut ceva asemanator...

stiintific, va fi afectata o suprafata cat Europa.....asa intindere are zona unde se petrece acum ciclonul...

am scris fara sa astept nimic in schimb, doar sa va pun la curent cu ce se intampla si prin partea mea de lume...ce pot spune? mi-e gandul la oamnenii care a putt sa ia o cutie din toata agoniseala si sa spere ca vor fi in viata sa o ia de la inceput :lol:

noi am avut acelasi lucru saptamana trecuta dar s-a razgandit ciclonul bianca sa ne mai 'treaca', s-a zburlit nitel si gata...doar cateva acoperisuri si case afectate....

ma rog sa fie bine si sa nu fie si victime omenesti :lol:

• Author

deja a inceput sa se intensifice, oamenii sant rugati sa nu iasa din casa sau adaposturi sub nici o forma...valurile sant imense, s-a preconizat la un momentdat in Townsville, val de 18m inaltime, premiera Queensland a spus ca nu este masuratoarea exacta..dar sant imense...

nu este curent, telefon ....

containere industriale, luate pe sus si mutate precum lego...acoperisuri zburand...copaci la orizontala ( e prima oara cand vad asa ceva)....intensitate 5 la ora actuala, pana maine se spera a scada la intensitate 3...in Ingham sant storm chasers care transmit, fiind noapte nu se poate transmite live...

isi mentine intensitatea, Innisvale este in mijlocul ciclonului acum....felul cum smulge acoperisurile suna ca o mitraliera spunea un reporter...localnicii sant baricadati in shopping centre si holul hotelurilor...

Yasi are putere de destrugere de 5 ori mai mare decat a ciclonului larry de acum 35 de ani :)

am sa mai scriu cum mai sant updates la TV...noi santem cu sufletul la gura urmarind :) e ca sic cum ne uitam la film regizat :(

am vazut pe youtube emisiunea meteo si cum sfatuiau oamenii sa plece din zona. Dupa cum arata ciclonul ala eu nu as mai fi stat pe ganduri, plecam cu catel cu purcel. Tu angel stai departe de zona aia? sunteti feriti?
  • Author

da, este alt stat unde se intampla, doar ce au avut inundatii nu mult timp in urma, o luna cred?...pe la noi a trecut ciclonul Bianca numai ca pe mine efectiv m-a sarit, 'ochiul' a fost impins efectiv departe de noi, ne uitam pe balcon cum trece....numai ca a slabit din intensitate, s-a desfasurat mai mult pe apa si putin in oras( a smuls pomi, acoperisuri)...

ce se intampla acum este pe coasta de nord a Queensland-ului, inland mai mult....ete foarte 'lata' inima ciclonului si face ravagii pe suprafata mare

Injer drag, e oribil ce se intampla. am senzatia ca astrele-s cu fundu-n sus, ca numai de belele auzi peste tot.

Sar cand natura isi face de cap, e cel mai oribil, ca nu ai cum sa te aperi.

sa speram ca vor trece si de asta , cu cat mai putine pagube umane.

Darki, m-am tot gandit la voi, nu stiam exact pe unde sunteti...

nu pot decat sa ma gandesc de aici, de departe, la oamenii de acolo si sa sper ca se va termina cat mai repede si cat mai bine cu putinta.

Sper din suflet sa treaca cu totii cu bine prin asa incercare..tot timpul insa iti spun sincer ca ma gandeam ca de ce nu exista locuri unde sa fie primiti oamenii impreuna cu animalutele lor..stiu ca pare ciudat unora, dar cand la mine in bloc a luat foc vis a vis de apartamentul meu, eu am luat doar pisica din casa si am fugit. Am lasat bani, acte, bijuterii...tot..am luat doar sufletul care conta, restul am zis, duca-se pe pustiu ca sunt doar lucruri.

Asa ca inteleg ca sunt persoane carora le e greu sa se desparta de animalute..dar da, cand ai copii, atunci e de 100 de ori mai greu sa nu pleci...

E cumplit ce se intampla...

Sunt ingrozita de ce se intampla acelor oameni mai ales ca nu se poate face nimic pt a opri acest ciclon. cat de mici suntem nici nu realizam! Pacat numai ca sunt pusi in pericol unii puisori - copii.

Sa aveti grija de voi! Si multa tarie iti doresc pt ca ma gandesc ca nu iti este usor nici tie.

• Author

neata...inca nu s-a terminat se pare si doar 2 orasele au fost lovite rau....Cairns nu sufera mult, normal ca dupa o furtuna de magnitudinea asta, inundatii deja...apele ies din matca......la 6dim s-a nascut si un bebelus intr-un centru improvizat (o sa tina minte ciclonul asta mama bebeului, ma mir daca nu o sa-l cheme Yasi :love3:)..pomi la pamant, pe masini, acoperisuri duse, garduri la pamant, geamuri sparte, apa in oras pana la genunchi...

2 m peste nivelul marii deja....Georgetown este urmatorul spre care se indreapta Yasi, cu ploaie puternica si vant....spuneau ca nu mai are puterea de azi-noapte dar totusi....estul Western Australiei va suferi ploi puternice.....Tully ( un orasel mic pe coasta) a fost primul lovit de ciclon, vant de 270km/h, nu sta prea bine....Innisvale la fel, stalpii de inalta tensiune s-au rupt in 2...case complet demolate....nivelul oceanului creste vazand cu ochii.....in Cairns deja a urcat pe faleza si acopera din ce in ce mai mult...

Uma, nu stiu de ce daca s-a putut nu a lasat lumea sa-si ia si animalul in cusca......o familie a refuzat sa plece, nu stiu inca daca sant bine sau.......cu copii mici familia si 2 caini

• Author
o plantatie de banane e complet la pamant, nimic nu mai e in picioare...casele vechi sant complet distruse, unele demolate ..... are aceeasi intensitate ca si Katrina din New Orleans numai ca la ei orasul era construit sub nivelul marii si de-aia au avut distrugeri atat de mari....inca sant amenintati de Yasi, nu a trecut pericolul....in apele care au iesit din matca e pericol de crocodili, oamenii au vazut crocodil intr-un pond care a crescut pana a ajuns la usa casei.....
Angel dar Cristina pe unde este? n-a mai scris de mult... e in zona sau nu? e bine?
  • Author

Cris s-a mutat din Queensland in Melbourne Victoria....good for her :toothy6:

sper ca e bine, nu am mai vb nici eu cu ea de multisor...au avut o vara fierbinte si ei, 40de grade care pt Melbourne e hot hot hot

aratau la Tv ce fel au fost luate pe sus barcile si iahturile din port, parca erau jucarii aruncate aiurea pe uscat :love3:...cum zburau semnele de circulatie prin oras.....

E ingrozitor ceea ce se intampla, m-am gandit la tine Angel, nu stiam in care parte a Australiei esti...

Vai de ea saraca lume prin ce trece, nici nu vreau sa ma gandesc.