December 5, 200916 yr comment_5714 Eu nici n-am cazut pe spate, nici nu m-ai trantit la pamant(norocul meu ca eram pe scaun ) da' m-ai lasat cu gura cascata fata draga. O sa incerc si eu sa-mi minunez familia, dar te rog, poti sa-mi spui cum il cheama pe magazinul ala unde ai gasit plasa? Oricum, aplauze si de la mine ! Report
December 5, 200916 yr comment_5745 Mamucuta mea ce-i aicea....... Nu stiu ce sa fac, sa plang de admiratie ori de ciuda ca n-am de unde sa scot plasa.... Superb!!! O sa fac si eu acasa, cand ma intorc in tara. Daca nu gasesc plasa, ghinion, folosesc papiota! :mrgreen: Report
December 5, 200916 yr comment_5765 Natasha, minunata rulada ta , tehnica e...pur si simplu Dar sa sti ca ma ambitionez sa o fac, daca reusesc sa macelaresc puiul, deturnez totul intr-o tocanita Report
December 5, 200916 yr comment_5778 i-am aratat si omului minunatia si deja a zis ca se duce la o macelarie care isi face si preparatele. au acolo o pastrama care se inveleste in plasa de-asta si el crede ca ar putea obtine o bucata (e client fidel!). a zis ca nu-s probleme cu dezosatu', ce increzator e! Report
December 6, 200916 yr Author comment_6216 Eu am urmat un procedeu asemanator cu o rata, acu' vreo cativa anisori, ca sa fac asa numita "galantina" despre care auzisem ca e o piatra de incercare a gastronomiei . Am taiat rata pe schinare, am belit-o (scuzati) de piele pana la articulatia aripilor, respectiv cea dintre pulpa superioara si cea inferioara. Acolo am taiat pe articulatie, pulpele inferioare si aripile ramanand prinse de chiele (sper ca m-am facut inteleasa). Am continuat pana am lasat si pieptul in pielea goala. Apoi am dezosat carcasa rezultata, pieptul l-am taiat in fasii, am mai tocat ceva carnita, am prajit scurt niste ficatei de pui, am mai pus felii de castravete murat, 2 oua fierte tari - si am aranjat totul (umplutura de carne tocata alternand cu felii de piept de rata condimentate, cu oua fierte, ficatei, castraveti) in pielea fara continut, pe care apoi am strans-o si am incercat sa ii dau o forma cat mai apropiata de a ratei initiale . Am cusut pielea si am strans rata astfel reconstituita (impaiata, a zis atunci barbatu' ) intr-un prosop curat. Am clocotit apa sarata, cu frunza de dafin, ceapa si zarzavat de supa si am introdus cu grija "pachetul" . Am fiert vreo ora jumate la foc mic (fara clocote) apoi am transferat rata la cuptor (evident, fara prosop ) si am lasat-o pana s-a rumenit bine (mai vreo ora, poate si mai bine) . La fel ca rulada Natashei, si asta am servit-o rece, taiata felii. Numai ca rulada Natashei iti permite sa obtii felii frumoase, uniforme, cu acelasi continut de la un capat la altul. E tare faina! Laura am facut si eu odata dar un peste mare asa,scos carnea facut cusut dar chiar ca este de munca cu asa ceva, asta e mult mai simplu Eu nici n-am cazut pe spate, nici nu m-ai trantit la pamant(norocul meu ca eram pe scaun ) da' m-ai lasat cu gura cascata fata draga. O sa incerc si eu sa-mi minunez familia, dar te rog, poti sa-mi spui cum il cheama pe magazinul ala unde ai gasit plasa? Oricum, aplauze si de la mine !multumesc pt aprecierieu nu stiu unde esti tu dar eu nu sint in RO asa ca nu stiu daca pot sa va ajut cu plasaadica pot daca ma gindesc bine de sarbatori vin in tara si pot sa umplu porbagaju cu plasa si voi ma asteptati fericiti la granita si ploua cu rulada de sarbatori si toti multumiti..........acum fara gluma la fetele din buc pot sa aduc daca nu reusiti sa faceti rost dar este imposibil sa nu se comercializeze undeva Mamucuta mea ce-i aicea....... Nu stiu ce sa fac, sa plang de admiratie ori de ciuda ca n-am de unde sa scot plasa.... Superb!!! O sa fac si eu acasa, cand ma intorc in tara. Daca nu gasesc plasa, ghinion, folosesc papiota! :mrgreen:nu plinge fata te descurci tu ca esti fata descurcareata nu? Natasha, minunata rulada ta , tehnica e...pur si simplu Dar sa sti ca ma ambitionez sa o fac, daca reusesc sa macelaresc puiul, deturnez totul intr-o tocanita Carmen multumescincearca stiu ca pare complicat dar cind incepi nu este deloc i-am aratat si omului minunatia si deja a zis ca se duce la o macelarie care isi face si preparatele. au acolo o pastrama care se inveleste in plasa de-asta si el crede ca ar putea obtine o bucata (e client fidel!). a zis ca nu-s probleme cu dezosatu', ce increzator e!moatzo daca ai bagat si omu in priza se rezolvavezi ca stie omu ca nu-i problema cu dezosatu la care macelarie?(ce amintiri ma leaga de orasul tau nu am fost de ani de zile cred ca sa schimbat mult) Report
December 7, 200916 yr comment_6375 multumesc pt aprecierieu nu stiu unde esti tu dar eu nu sint in RO asa ca nu stiu daca pot sa va ajut cu plasaadica pot daca ma gindesc bine de sarbatori vin in tara si pot sa umplu porbagaju cu plasa si voi ma asteptati fericiti la granita si ploua cu rulada de sarbatori si toti multumiti..........acum fara gluma la fetele din buc pot sa aduc daca nu reusiti sa faceti rost dar este imposibil sa nu se comercializeze undeva Mamucuta mea ce-i aicea....... Nu stiu ce sa fac, sa plang de admiratie ori de ciuda ca n-am de unde sa scot plasa.... Superb!!! O sa fac si eu acasa, cand ma intorc in tara. Daca nu gasesc plasa, ghinion, folosesc papiota! :mrgreen:nu plinge fata te descurci tu ca esti fata descurcareata nu? Da' de unde vii si un' te duci??? Ca sa stiu daca ne intersectam pe drum..... Sau ne-ntalnim prin tara pe undeva. Report
December 7, 200916 yr comment_6385 Natasha, jos palaria ... Nu m-as incumeta sa o fac nici intr-o mie de ani ca nu cred ca m-as descurca cu dezosatul puiului, asa ca stau si salivez Report
December 7, 200916 yr comment_6455 Vai Natasha ce rulada frumoasa ai facut !Nu cred ca as putea dezosa puiul asa frumos..chiar nu am mai vazut ,felicitari Report
December 7, 200916 yr comment_6629 multumesc pt aprecierieu nu stiu unde esti tu dar eu nu sint in RO asa ca nu stiu daca pot sa va ajut cu plasaadica pot daca ma gindesc bine de sarbatori vin in tara si pot sa umplu porbagaju cu plasa si voi ma asteptati fericiti la granita si ploua cu rulada de sarbatori si toti multumiti..........acum fara gluma la fetele din buc pot sa aduc daca nu reusiti sa faceti rost dar este imposibil sa nu se comercializeze undeva Am gasit la kitchenet.com pana la urma , e vorba de roast netting. Asa ca pentru mine nu aduce, apreciez insa oferta Report
December 9, 200916 yr Author comment_7521 Da' de unde vii si un' te duci??? Ca sa stiu daca ne intersectam pe drum..... Sau ne-ntalnim prin tara pe undeva. Fata draga de la Timisoara la Bucurestine intersectam? Natasha, jos palaria ... Nu m-as incumeta sa o fac nici intr-o mie de ani ca nu cred ca m-as descurca cu dezosatul puiului, asa ca stau si salivez Nu mai saliva pune mina pe cutit si sa vezi minune Vai Natasha ce rulada frumoasa ai facut !Nu cred ca as putea dezosa puiul asa frumos..chiar nu am mai vazut ,felicitari Lissa pai de la tine sa aud asa ceva?eu nu te cred super rulada!Mimi multumesc Am gasit la kitchenet.com pana la urma , e vorba de roast netting. Asa ca pentru mine nu aduce, apreciez insa oferta ma bucur ca ai gasitdaca faci ne pui si poze? Report
December 10, 200916 yr comment_7533 plasa se găseşte uşor pe net (caută "meat netting") şi este relativ ieftină - cu cît este mai deasă cu atît este mai scumpă. Vad că un sul este 50 metri lungi, ajunge pentru tot cartierul! În schimb pîlnia pentru umplut este scumpă, dar ideea cu o ţeavă de plastic este excelentă! Aş tăia ţeava, pe lungime, ca să poţi umple plasa cu ceva ce este mai gros decît diametrul ţevii.Sau o coală de plastic mai rigidă, făcută cornet, cred că ar merge foarte bine... Report
December 10, 200916 yr comment_7688 Da' de unde vii si un' te duci??? Ca sa stiu daca ne intersectam pe drum..... Sau ne-ntalnim prin tara pe undeva. Fata draga de la Timisoara la Bucurestine intersectam? Am gasit la kitchenet.com pana la urma , e vorba de roast netting. Asa ca pentru mine nu aduce, apreciez insa oferta ma bucur ca ai gasitdaca faci ne pui si poze? Da si ba.... Io intru-n tara pe la Arad, apoi fac un popas de-o zi la Bucuresti, dupa care cap-compas acasica... Report
December 13, 200916 yr comment_8832 multumim pt reteta si explicatiile dezosariideocamdata m-am incumetat doar la a dezosa un puidovada sau rezultatele a ceea ce a iesitintai oasele ramase carnea dezosata am incercat o refacere a ceea ce a fost (dar fara oase) multumesc inca o data pt tot ceea ce impartasesti cu noi Report
December 15, 200916 yr Author comment_9217 plasa se găseşte uşor pe net (caută "meat netting") şi este relativ ieftină - cu cît este mai deasă cu atît este mai scumpă. Vad că un sul este 50 metri lungi, ajunge pentru tot cartierul! În schimb pîlnia pentru umplut este scumpă, dar ideea cu o ţeavă de plastic este excelentă! Aş tăia ţeava, pe lungime, ca să poţi umple plasa cu ceva ce este mai gros decît diametrul ţevii.Sau o coală de plastic mai rigidă, făcută cornet, cred că ar merge foarte bine...daca tai teava aia pe jumatate nu faci nimici-si pierde tot efectuloricum este f groasa si o folosesc si cind fac rulada de purcel care este mult mai groasaoricum pt pui este lejera Report
December 15, 200916 yr Author comment_9218 Da si ba.... Io intru-n tara pe la Arad, apoi fac un popas de-o zi la Bucuresti, dupa care cap-compas acasica...aaaa deci ne intersectam acum depinde cind si cum multumim pt reteta si explicatiile dezosariideocamdata m-am incumetat doar la a dezosa un puidovada sau rezultatele a ceea ce a iesit :ai vazut ca nu este greu?bravo Report
December 15, 200916 yr comment_9310 Da si ba.... Io intru-n tara pe la Arad, apoi fac un popas de-o zi la Bucuresti, dupa care cap-compas acasica...aaaa deci ne intersectam acum depinde cind si cum Pai, duminica seara ajung in Bucuresti si probabil marti ma carabanesc spre casa. Esti luni prin Bucuresti? Ai chef de-o intalnire? Report
December 16, 200916 yr Author comment_9982 Pai, duminica seara ajung in Bucuresti si probabil marti ma carabanesc spre casa. Esti luni prin Bucuresti? Ai chef de-o intalnire? foxyy chef am cum sa nu dar eu ajung pe 23 seara in Bucuresti oricum drum bun si aveti grija Report
December 16, 200916 yr comment_9984 Pai, duminica seara ajung in Bucuresti si probabil marti ma carabanesc spre casa. Esti luni prin Bucuresti? Ai chef de-o intalnire? foxyy chef am cum sa nu dar eu ajung pe 23 seara in Bucuresti oricum drum bun si aveti grija Pe 23 sigur is acasa, ca-i ziua lu' tata.... Drum bun si tie! Report
January 9, 201016 yr comment_14582 Eu am urmat un procedeu asemanator cu o rata, acu' vreo cativa anisori, ca sa fac asa numita "galantina" despre care auzisem ca e o piatra de incercare a gastronomiei . Am taiat rata pe schinare, am belit-o (scuzati) de piele pana la articulatia aripilor, respectiv cea dintre pulpa superioara si cea inferioara. Acolo am taiat pe articulatie, pulpele inferioare si aripile ramanand prinse de chiele (sper ca m-am facut inteleasa). Am continuat pana am lasat si pieptul in pielea goala. Apoi am dezosat carcasa rezultata, pieptul l-am taiat in fasii, am mai tocat ceva carnita, am prajit scurt niste ficatei de pui, am mai pus felii de castravete murat, 2 oua fierte tari - si am aranjat totul (umplutura de carne tocata alternand cu felii de piept de rata condimentate, cu oua fierte, ficatei, castraveti) in pielea fara continut, pe care apoi am strans-o si am incercat sa ii dau o forma cat mai apropiata de a ratei initiale . Am cusut pielea si am strans rata astfel reconstituita (impaiata, a zis atunci barbatu' ) intr-un prosop curat. Am clocotit apa sarata, cu frunza de dafin, ceapa si zarzavat de supa si am introdus cu grija "pachetul" . Am fiert vreo ora jumate la foc mic (fara clocote) apoi am transferat rata la cuptor (evident, fara prosop ) si am lasat-o pana s-a rumenit bine (mai vreo ora, poate si mai bine) . La fel ca rulada Natashei, si asta am servit-o rece, taiata felii. Numai ca rulada Natashei iti permite sa obtii felii frumoase, uniforme, cu acelasi continut de la un capat la altul. E tare faina! Natasha , postand aceasta rulada de pui m-ai facut sa imi amintesc de "galatina" mea de rata, pe care am reinterpretat-o cu ocazia craciunului sarbesc. Iata ce a iesit: Am dezosat pasarea, cu exceptia pulpelor inferioare si segmentelor 2 si 3 ale aripilor. Acestora le-am pastrat oasele, pentru o o forma cat mai aproape de natural a pasarii fripte: Umplut: Cusut: Si fript : Si am servit-o ca pe o rata ce era cu varza rosie a Mayei . Report
July 29, 201016 yr comment_50955 ce reteta superba, am ramas masca! felicitari si multumesc mult draga Natasha desi nu stiu daca voi indrazni vreodata sa fac asa ceva evident ca tu esti o adevarata maestra si ma inclin in fata ta si rata facuta de laura arata superb, nici nu iti vine sa crezi ca e dezosata sinteti extraordinare! Report