February 7, 201115 yr comment_76273 [center][/center] Sosul de rosii 3-400 ml pireu de rosii g 1-2 catei de usturoi1 legatura de busuioc proaspat2 linguri ulei de maslinesare,piper În afara uleiulul de masline se macina toate ingredientele cu un mixer vertical.Se adauga uleiul de masline si se amesteca bine. Aluatul 600-650 g faina25 g drojdie proaspata1/2 lingurita zahar350 ml apa calduta3-4 linguri ulei de masline1 lingurita sare/sau dupa gust Cu aluatul asta am facut si Pizza Pane. Se dizolva drojdia cu zaharul în ceva apa calduta.Se face o adîncitura în faina si se toarna drojdia dizolvata,se acopera si se lasa 10 minute la crescut.Se adauga apa,sarea si uleiul,si se framînta pîna ce aluatul se desprinde de pe peretii vasului.Se formeaza o bila din aluat,se acopera si se lasa într-un loc caldut 20-30 minte la crescut.Se mai framînta odata aluatul,dupa care se întinde cu sucitorul pe masa de lucru înfainata,apoi se umple în functie de gust(cu sos de rosii,sunca,cascaval,masline...). [center] Se roleaza un sul si se taie felii de 2 cm grosime.Se aseaza pe o tava cu hîrtie de copt si se coace la 180°C. [/center] Report
February 7, 201115 yr comment_76278 astea-s perfecte pentru urmatoarea intalnire cu prietenii. Report
February 7, 201115 yr Author comment_76279 Da,sînt super si reci.Noi chiar reci le-am servit.Am si încalzit cîtiva melcisori la MO,si asa au fost înca foarte buni Report
February 8, 201115 yr comment_76313 ce bine arata ! sunt fan pizza , dar nu sunt prietena cu framantatul adriana , stiu ca ai un Ken , crezi ca as putea framanta la el aluatul ? daca da , imi spui te rog cate minute il pot lasa sa functioneze? in carte scrie ca cel mult 10 minute... mi-e teama sa nu se arda motorul ... folosesc carligul ? 10 minute nu e prea putin la framantat? scuze maya de offtopic , dar tare m-as baga la asa bunatati , si doar Kenul ma poate salva Report
February 8, 201115 yr comment_76315 Is perfecte si irezistibile in orice ocazie da, da. si prind foarte bine si la copii. eu am facut de ziua lui Maia (mea ) si le-am umplut cu "pasta de peste" (ca sosul de aici doar ca am eliminat usturoiul si am pus o conserva de ton) si tot reci le-am servit. dani_ela poti framanta cu mana, nu-i greu deloc si nu e pretentios aluatul. nu trebuie sa iasa asa pufos ca la paine. masina de paine nu ai? si cu MP ai putea framanta... Report
February 8, 201115 yr comment_76341 Is perfecte si irezistibile in orice ocazie da, da. si prind foarte bine si la copii. eu am facut de ziua lui Maia (mea ) si le-am umplut cu "pasta de peste" (ca sosul de aici doar ca am eliminat usturoiul si am pus o conserva de ton) si tot reci le-am servit. dani_ela poti framanta cu mana, nu-i greu deloc si nu e pretentios aluatul. nu trebuie sa iasa asa pufos ca la paine. masina de paine nu ai? si cu MP ai putea framanta... nu pot boni o mana mi-o folosesc doar la 20% din capacitate ... iar MP nu am ...eh , ma uit la pozele voastre si ma gandesc ca intr-o zi o sa pot si eu sa fac asa ceva Report
February 8, 201115 yr comment_76360 ...nu pot boni o mana mi-o folosesc doar la 20% din capacitate ... iar MP nu am ...eh , ma uit la pozele voastre si ma gandesc ca intr-o zi o sa pot si eu sa fac asa ceva Pana vin fetele sa-ti explice cum e cu Ken-ul, eu fac aluaturi dospite cu mixerul simplu de bucatarie, cu spiralele. Pun ingredientele intr-un bol mare si mixez pana cand se omogenizeaza si desprinde aluatul de pereti. Tapetez cu faina ori ulei (conform retetei) si pun la caldura la dospit. N-am dat kix niciodata, am facut fel de fel de paini, pizze, focaccia, ba chiar si baigli. Edit: N-am bagat nicidata manile la framantat, doar dupa dospire cand se da forma finala, pui compozitia in tava pentru paine, ori o intinzi pentru pizza. Curaj ca o sa iasa bine! Report
February 9, 201115 yr comment_76510 ...nu pot boni o mana mi-o folosesc doar la 20% din capacitate ... iar MP nu am ...eh , ma uit la pozele voastre si ma gandesc ca intr-o zi o sa pot si eu sa fac asa ceva Pana vin fetele sa-ti explice cum e cu Ken-ul, eu fac aluaturi dospite cu mixerul simplu de bucatarie, cu spiralele. Pun ingredientele intr-un bol mare si mixez pana cand se omogenizeaza si desprinde aluatul de pereti. Tapetez cu faina ori ulei (conform retetei) si pun la caldura la dospit. N-am dat kix niciodata, am facut fel de fel de paini, pizze, focaccia, ba chiar si baigli. Edit: N-am bagat nicidata manile la framantat, doar dupa dospire cand se da forma finala, pui compozitia in tava pentru paine, ori o intinzi pentru pizza. Curaj ca o sa iasa bine! multumesc , boni ! chiar am sa incerc ! Report
February 9, 201115 yr comment_76599 i-am facut, imi pare rau ca nu am poze, dar au iesit minunati. I-am scos din cuptor si i-am lasat un pic sa se raceasca. Ma tot invarteam pe langa ei, ca sunt la dieta si deja imi mancasem ratia de paine. Am zis sa gust numai, sa vad cum au iesit. Si din gustat in gustat am terminat vreo 3 melcisori. A doua zi dimineata aceeasi poveste, nu mananc ca sunt la regim, doar sa gust sa vad cum sunt reci. Urmarea, inca alti 3 dati gata. A ramas doar unul stingher pe farfurie, dar nu cred ca o sa stea prea mult acolo Report
February 9, 201115 yr comment_76623 sunt bune...o sa le fac si eu , caci imediat o sa fie ziua fiicei mele Milena (oho ...prin aprilie ) si se vor bucura copii sa le manance Report
March 18, 201115 yr comment_82227 Foarte bune!Eu le-am facut fara mezeluri,caci fetele mele nu se mai ating de ele,dar au fost bune si asa.Merci!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Report
March 18, 201115 yr comment_82230 ce bine arata ! sunt fan pizza , dar nu sunt prietena cu framantatul adriana , stiu ca ai un Ken , crezi ca as putea framanta la el aluatul ? daca da , imi spui te rog cate minute il pot lasa sa functioneze? in carte scrie ca cel mult 10 minute... mi-e teama sa nu se arda motorul ... folosesc carligul ? 10 minute nu e prea putin la framantat? scuze maya de offtopic , dar tare m-as baga la asa bunatati , si doar Kenul ma poate salva Iarta-ma pentru intirziere dar am vazut abia acum mesajul.Normal ca poti framinta in Ken doar de aceea l-ai cumparat.Poti framinta linistita mai mult de 10 minute ca nu e nici o problema, sunt abia 600 de gr de faina, problema se pune daca ai mare cantitate si il folosesti mult, si oricum cind simti ca incepe sa miroase un pic de la motor il opresti. Mie mi s-a intimplat o singura data cind am facut panettone si aveam si cantitate mare si l-am framintat si mai mult de jumatate de ora, dar s-a oprit singur si dupa ce s-a racit a functionat perfect ceea ce inca face si in ziua de azi Report
March 18, 201115 yr comment_82243 ce bine arata ! sunt fan pizza , dar nu sunt prietena cu framantatul adriana , stiu ca ai un Ken , crezi ca as putea framanta la el aluatul ? daca da , imi spui te rog cate minute il pot lasa sa functioneze? in carte scrie ca cel mult 10 minute... mi-e teama sa nu se arda motorul ... folosesc carligul ? 10 minute nu e prea putin la framantat? scuze maya de offtopic , dar tare m-as baga la asa bunatati , si doar Kenul ma poate salva Iarta-ma pentru intirziere dar am vazut abia acum mesajul.Normal ca poti framinta in Ken doar de aceea l-ai cumparat.Poti framinta linistita mai mult de 10 minute ca nu e nici o problema, sunt abia 600 de gr de faina, problema se pune daca ai mare cantitate si il folosesti mult, si oricum cind simti ca incepe sa miroase un pic de la motor il opresti. Mie mi s-a intimplat o singura data cind am facut panettone si aveam si cantitate mare si l-am framintat si mai mult de jumatate de ora, dar s-a oprit singur si dupa ce s-a racit a functionat perfect ceea ce inca face si in ziua de azi multumesc , adriana , inseamna ca mai incerc o data , si il las mai mult de 10 minute Report
March 18, 201115 yr comment_82303 Asa le fac mai ales cand am de plecat la drum lung. Sunt practice si mi se par mai bune. Report