February 8, 201115 yr comment_76374 Un tort aromat: mere, portocala si nuci.Desi evoca toamna, se poate face oricand.Mere si nuci avem si iarna in camara. Ingrediente: 4 oua240 gr zahar80 ml suc de portocale proaspat stors160 ml ulei360 gr faina1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat2 pumni de nuci macinate.Nucile la baza, vor sustine si mentine pozitia merelor.2 mere mari curatate si taiate cubulete si presarate cu un pic de scortisoara, eventual un pic de zahar daca-s acrisoare. Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul.Amestecam si uleiul cu sucul de portocale.Batem spuma ouale cu zaharul. Adaugam treptat faina in ploaie. Si amestecul de suc de portocale cu ulei. Impartim compozitia in doua, intr-una adaugam nucile macinate si o turnam intr-o tava unsa si tapetata(24 cm).Deasupra presaram merele cubulete. Deasupra merelor turnam restul de compozitie.Coacem la 180 de grade pentru 40-45 de minute. Si o felie pentru fiecare. Report
February 8, 201115 yr comment_76393 Ce pacat ca n-am deschis mai devreme, acu am refacut kugelhupful. Il fac data viitoare. Report
February 8, 201115 yr comment_76448 cind am timp putin merg pe retete testate, dar de fiecare data modific cevaazi am inlocuit uleiul si laptele cu orange curd Report
February 8, 201115 yr comment_76459 Nu numai ca s lua felia(deci o iau! ),dar eu as lua si farfuria!!!! Report
February 14, 201115 yr comment_77364 Eu in loc de nuci am pus alune, peste mere am pus coaja rasa de la portocala al carei suc l-am folosit, doar ca n-am reusit sa impart compozitia corect in doua si partea de dedesubt e mult mai mare Dar de buna e foarte buna. Report
February 15, 201115 yr Author comment_77459 Daca te uiti bine, nici a mea nu e simetrica dar asta nu ne-a impiedicat sa o devoram. Ma bucur ca ti-a placut. Report