Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Carbonade flamande

Featured Replies

Nu stiu cit respecta reteta aceasta traditia flamanda, am facut-o asa cum ne-a aratat-o pe forumul italian o prietena care a facut-o asa cum s-a facut mereu in familia sa :rolleyes:

Am topit un pic de unt in oala Creuset

post-4-12982720756154_thumb.jpg

am prajit in el un kilogram de pulpa de vitel, in 2 ture, ca sa se prajeasca bine si sa nu lase prea multa apa

post-4-12982721167287_thumb.jpg

am scos carnea si am pus la prajit 3 cepe mari, adaugat 2 linguri de zahar de trestie (pentru ca n-aveam vergeoise) si apoi o jumatate de pahar de otet cu gust de zmeura

post-4-12982722143394_thumb.jpg

cind ceapa era moale am repus carnea, sare, paprika afumata, un pic de faina si 2 cutii de bere

post-4-12982722405316_thumb.jpg

am lasat la copt 5 ore la foc mic cu capac

post-4-12982722605237_thumb.jpg

Excelent! :floare:

Maica-mea - catusi de putin flamandă, eventual flămândă :?: - numea ceva similar "snitel in ceapa" dar se zgarcea la unt ca erau vremurile grele si avea copii de crescut. Punea unsoare de la porcul ingrasat in spatele curtii.

Cateodata, iarna in special, dupa ce ispravea de sotat punea compozitia intr-un borcan mare de sticla asezat intr-o cratita cu apa in cuptorul care tot incalzea bucataria si uita de el acolo.

Amintirile mele parca inregistreaza si cateva boabe de piper si de enibahar si pe ultima jumatate de ora un pahar de vin rosu lasat la redus, dar asta-i alta mancare de vita.