March 3, 201115 yr comment_79858 Ingrediente : 400 g de stockfish sarat6 linguri de lapte2 plicuri de drojdie uscata2 linguri de patrunjel verde tocat6 fire de ceapa verde2 fire de cimbru4 catei de usturoi200 g de faina2 oua1 lamîie verde1 ardei iute200 ml apa1 praf de sare1 l ulei pentru prajit În ajun, se pune codul la desarat, cu pielea în sus (daca o are) si de preferinta pe un pat de furculite, ca sa nu atinga fundul recipientului, schimbînd apa din 3 în 3 ore. Se înlatura pielea si eventual oasele ramase. Se dizolva drojdia în laptele caldut. Se pun toate ingredientele (mai putin uleiul) în mixer si se mixeaza 2-3 minute.Aluatul trebuie sa fie destul de molutz, deci la nevoie adaugati apa sau faina, pîna la obtinerea consistentei necesare.Lasati aluatul sa se odihneasca cel putin o ora, acoperit, la temperatura ambianta Încalziti uleiul la 170°C daca aveti friteuza, daca nu, încercati-l cu o picatura de aluat. Luati cîte o lingurita de aluat si varsati cu grija cît mai aproape de suprafata uleiului. Rumeniti pe ambele fete, cam 2-3 minute, scoateti cu spumiera.Evitati sa faceti prea multe în acelasi timp (5-6 maxim concomitent) Lasati-le sa se scurga pe hîrtie absorbanta. Serviti-le fierbinti, la aperitiv. Daca aveti cu ce prepara un Ti'punch, e combinatia ideala. Daca aveti cu ce prepara un Ti'punch, e combinatia ideala. Report
March 3, 201115 yr comment_79883 Merci , de acum cu reteta , nu ma mai uit la mini-accras de morue de la picard Report
March 3, 201115 yr Author comment_79893 Merci , de acum cu reteta , nu ma mai uit la mini-accras de morue de la picard Stella, în afara de etapa cu desaratul pestelui (morue salée la noi), restul e o joaca, iar rezultatul incomparabil cu produsele din comert.Pentru situatiile de urgenta : poti sa renunti la lunga operatie de desarare repetînd de trei ori operatia urmatoare : pui bucatile de peste în apa rece, pe foc mediu, cînd începe sa fiarba lasi +/- 5minute, scoti pestele cu spumiera si îl pui în apa rece. O data, de doua ori, de trei ori, apoi reiei cursul retetei de baza. Report
March 4, 201115 yr comment_79971 Pentru Stocafishio cum il numea nenea din Italia de la cara l-am primt,pot sa depun marturie ca e colosal.Era pescuit si uscat undeva pe tarmul Norvegiei.Eu l-am gatit "al naturale ",doar cu ulei de masline,rosii si usturoi.O experienta culinara de neuitat.Langa reteta ta,eu as mai pune doar o bere buna.Tarie vad ca este.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Report
March 4, 201115 yr Author comment_79984 Pentru Stocafishio cum il numea nenea din Italia de la cara l-am primt,pot sa depun marturie ca e colosal.Era pescuit si uscat undeva pe tarmul Norvegiei.Eu l-am gatit "al naturale ",doar cu ulei de masline,rosii si usturoi.O experienta culinara de neuitat.Langa reteta ta,eu as mai pune doar o bere buna.Tarie vad ca este.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif În România nu se mai gaseste cod sarat? Report
March 4, 201115 yr comment_80013 În România nu se mai gaseste cod sarat? Am vazut de cateva ori, la Metro cred, dar era mai scump ca unsoarea de uraniu Report
March 4, 201115 yr Author comment_80024 În România nu se mai gaseste cod sarat? Am vazut de cateva ori, la Metro cred, dar era mai scump ca unsoarea de uraniu Drace! Se gasea pîna si pe vremea lui Ceasca, nu era chiar ieftin, dar nici ca unsoarea de uraniu Report
March 4, 201115 yr comment_80036 Pentru situatiile de urgenta : poti sa renunti la lunga operatie de desarare repetînd de trei ori operatia urmatoare : pui bucatile de peste în apa rece, pe foc mediu, cînd începe sa fiarba lasi +/- 5minute, scoti pestele cu spumiera si îl pui în apa rece. O data, de doua ori, de trei ori, apoi reiei cursul retetei de baza.Pai decit sa ma scol noaptea din 3 in 3 ore ca sa ii schimba apa mai bine fac situatia de urgenta sa devina normalitate Am luat acu ceva timp unul intreg uscat scump ca unsoarea de uraniu, si i-am facut ditamai sistemul de desarare la chiuveta de pe terasa, cu apa curgind in suroi subtirel non stop asa ca a doua oara nu mai fac Report
March 4, 201115 yr Author comment_80047 Ce naiba mai? Aici gasesti între 10 si 15 euro kilogramul. Tinînd cont ca pretul codului proaspat e cam tot asa, mi se pare ca nu e exagerat, dimpotriva.Acu doua saptamîni am luat pentru brandade. Report
March 4, 201115 yr comment_80053 Ce naiba mai? Aici gasesti între 10 si 15 euro kilogramul. Tinînd cont ca pretul codului proaspat e cam tot asa, mi se pare ca nu e exagerat, dimpotriva.Acu doua saptamîni am luat pentru brandade.Cel mai ieftin pe aici,la dughenele de specialitati/gourmet(ca în supermarket eu nu am vazut,dar asta nu înseamna ca nu este,doar ca nu am vazut eu)în jur de 30 euro pro kilo,dar am vazut si cu 45 Cod proaspat,si la noi ca la voi Report
March 4, 201115 yr comment_80061 Pentru Stocafishio cum il numea nenea din Italia de la cara l-am primt,pot sa depun marturie ca e colosal.Era pescuit si uscat undeva pe tarmul Norvegiei.Eu l-am gatit "al naturale ",doar cu ulei de masline,rosii si usturoi.O experienta culinara de neuitat.Langa reteta ta,eu as mai pune doar o bere buna.Tarie vad ca este.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif În România nu se mai gaseste cod sarat? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hiding.gif S-o fi gasind din ala sarat si uscat in marile Chinei.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Report
March 4, 201115 yr comment_80064 Am uitat sa zic, al meu era uscat (stoccafisso) mon cher, marca cea mai faimoasa aici si a costat acu 2 ani pe vremea asta 56 de euro chilogramul, si dupa ce m-a costat atita si munca si mai multa, ceea ce mi-a iesit nici nu era cum imi aminteam eu asa ca deacu il cumpar numai pe ala deja pus in apa de ei, care costa si mult mai putin Report