Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Accras de stockfish

Featured Replies

Ingrediente :

400 g de stockfish sarat

6 linguri de lapte

2 plicuri de drojdie uscata

2 linguri de patrunjel verde tocat

6 fire de ceapa verde

2 fire de cimbru

4 catei de usturoi

200 g de faina

2 oua

1 lamîie verde

1 ardei iute

200 ml apa

1 praf de sare

1 l ulei pentru prajit

post-3-12991602085855_thumb.jpg

În ajun, se pune codul la desarat, cu pielea în sus (daca o are) si de preferinta pe un pat de furculite, ca sa nu atinga fundul recipientului, schimbînd apa din 3 în 3 ore.

post-3-12991602117129_thumb.jpg

Se înlatura pielea si eventual oasele ramase. Se dizolva drojdia în laptele caldut.

Se pun toate ingredientele (mai putin uleiul) în mixer si se mixeaza 2-3 minute.

Aluatul trebuie sa fie destul de molutz, deci la nevoie adaugati apa sau faina, pîna la obtinerea consistentei necesare.

Lasati aluatul sa se odihneasca cel putin o ora, acoperit, la temperatura ambianta

post-3-12991602147044_thumb.jpg

Încalziti uleiul la 170°C daca aveti friteuza, daca nu, încercati-l cu o picatura de aluat.

Luati cîte o lingurita de aluat si varsati cu grija cît mai aproape de suprafata uleiului. Rumeniti pe ambele fete, cam 2-3 minute, scoateti cu spumiera.

Evitati sa faceti prea multe în acelasi timp (5-6 maxim concomitent)

post-3-12991602177455_thumb.jpg

Lasati-le sa se scurga pe hîrtie absorbanta. Serviti-le fierbinti, la aperitiv. Daca aveti cu ce prepara un Ti'punch, e combinatia ideala.

post-3-12991602210593_thumb.jpg

Daca aveti cu ce prepara un Ti'punch, e combinatia ideala.

post-3-12991622065604_thumb.jpg

• Author

Merci , de acum cu reteta , nu ma mai uit la mini-accras de morue de la picard :floare:

Stella, în afara de etapa cu desaratul pestelui (morue salée la noi), restul e o joaca, iar rezultatul incomparabil cu produsele din comert.

Pentru situatiile de urgenta : poti sa renunti la lunga operatie de desarare repetînd de trei ori operatia urmatoare : pui bucatile de peste în apa rece, pe foc mediu, cînd începe sa fiarba lasi +/- 5minute, scoti pestele cu spumiera si îl pui în apa rece. O data, de doua ori, de trei ori, apoi reiei cursul retetei de baza.

Pentru Stocafishio cum il numea nenea din Italia de la cara l-am primt,pot sa depun marturie ca e colosal.

Era pescuit si uscat undeva pe tarmul Norvegiei.

Eu l-am gatit "al naturale ",doar cu ulei de masline,rosii si usturoi.

O experienta culinara de neuitat.

Langa reteta ta,eu as mai pune doar o bere buna.

Tarie vad ca este.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

• Author

Pentru Stocafishio cum il numea nenea din Italia de la cara l-am primt,pot sa depun marturie ca e colosal.

Tarie vad ca este.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

În România nu se mai gaseste cod sarat? :floare:

• Author

În România nu se mai gaseste cod sarat? <_<

Am vazut de cateva ori, la Metro cred, dar era mai scump ca unsoarea de uraniu :floare:

Drace! Se gasea pîna si pe vremea lui Ceasca, nu era chiar ieftin, dar nici ca unsoarea de uraniu :unsure:

Pentru situatiile de urgenta : poti sa renunti la lunga operatie de desarare repetînd de trei ori operatia urmatoare : pui bucatile de peste în apa rece, pe foc mediu, cînd începe sa fiarba lasi +/- 5minute, scoti pestele cu spumiera si îl pui în apa rece. O data, de doua ori, de trei ori, apoi reiei cursul retetei de baza.

Pai decit sa ma scol noaptea din 3 in 3 ore ca sa ii schimba apa mai bine fac situatia de urgenta sa devina normalitate <_<

Am luat acu ceva timp unul intreg uscat scump ca unsoarea de uraniu, si i-am facut ditamai sistemul de desarare la chiuveta de pe terasa, cu apa curgind in suroi subtirel non stop asa ca a doua oara nu mai fac :floare:

• Author

Ce naiba mai? Aici gasesti între 10 si 15 euro kilogramul. <_<

Tinînd cont ca pretul codului proaspat e cam tot asa, mi se pare ca nu e exagerat, dimpotriva.

Acu doua saptamîni am luat pentru brandade.

Ce naiba mai? Aici gasesti între 10 si 15 euro kilogramul. :violent1:

Tinînd cont ca pretul codului proaspat e cam tot asa, mi se pare ca nu e exagerat, dimpotriva.

Acu doua saptamîni am luat pentru brandade.

Cel mai ieftin pe aici,la dughenele de specialitati/gourmet(ca în supermarket eu nu am vazut,dar asta nu înseamna ca nu este,doar ca nu am vazut eu)în jur de 30 euro pro kilo,dar am vazut si cu 45 :D

Cod proaspat,si la noi ca la voi :D

În România nu se mai gaseste cod sarat? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hiding.gif

S-o fi gasind din ala sarat si uscat in marile Chinei.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Am uitat sa zic, al meu era uscat (stoccafisso) mon cher, marca cea mai faimoasa aici si a costat acu 2 ani pe vremea asta 56 de euro chilogramul, si dupa ce m-a costat atita si munca si mai multa, ceea ce mi-a iesit nici nu era cum imi aminteam eu asa ca deacu il cumpar numai pe ala deja pus in apa de ei, care costa si mult mai putin

post-4-12992747630762_thumb.jpg

• 2 weeks later...