Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cornulete cu bors

Featured Replies

stie cineva o reteta buna de cornulete fragede de post cu bors?

De fapt, orice reteta e binevenita, cu bors sau fara, cu margarina sa nu, eu sunt interesata. Musai sa fie de post!

Asta e reteta pe care o folosesc eu:

- 500 ml ulei

- 350 ml bors de putina.

Ambele lichide se incalzesc, apoi se dizolva un cub de drojdie, cam 50 gr.

Se pune faina cat cuprinde si se framanta bine. Se lasa la rece 2-3 ore, sa se odihneasca, apoi se fac cornuletele. Eu le umplu cu magiun sau cu orice fel de gem/dulceata in care pun nuca macinata ca sa nu curga. Dupa ce se coc se scot si se dau prin zahar pudra.

Imi pare rau ca nu am pozat niciodata cornuletele de post dupa reteta asta.

Reteta d-ului Paparotti: https://forum.artaculinara.ro/topic/2251-cornulete-night-day-insiropate/page__p__66259__hl__cornulete__fromsearch__1entry66259

Sau reteta lui Giorgiana:

cornulete fragede cu nuca+gem, rahat

250 g.margarina (eu am folosit Unirea)

300 g.faina

un praf de sare

un zahar vanilat (nu era specificat, dar asa am simtit nevoia)

50 ml.apa minerala (adica cu bulbuci, cum spun eu)

Pentru umplutura:

rahat taiat bucatele potrivit de mari (asta am pus eu, in lipsa de nuca)

Reteta din revista, spune:

400 g.nuci macinate

150 g.zahar pudra

2 plicuri zahar vanilat

coaja rasa de lamaie

5-6 bucati rahat pt..ornat

Mod de preparare:

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina la temperatura camerei) si praful de sare+zaharul vanilat (daca le faceti cu rahat).

Se adauga si apa minerala, se framanta bine pana se dezlipeste de pe degete si se obtine o coca buna de modelat. Se da la rece, la frigider.

In timpul asta se taie rahatul cubulete sau se face umplutura de nuci macinate cu zaharul pudra, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se amesteca pana se leaga putin.

Se scoate coca din frigider, eu am impartit-o in doua, se intinde cu sucitorul pa masa infainata si se taie sub forma de patrate. Se pune la mijloc cubuletul de rahat sau umplutura de nuci, se ruleaza, se orneaza cu bucatele de rahat si nuci (eu nu le-am ornat). Se aseaza cornuletele in tava unsa si se introduc in cuptorul incins in prealabil. Eu le-am copt la foc potrivit de mare, la mine a durat 30-35 min. Dar cum depinde foarte mult de cuptor, se tin pana se rumenesc putin, asa calde se dau prin zahar pudra.

Sincer, nu ma asteptam sa fie atat de bune, data viitoare fac reteta dubla. Alex, degustatorul meu sef pana s-a culcat (le-am facut dupa-amiaza) a mancat vreo 10 cornulete. Deci i-au placut foarte mult.

Vi le recomand cu incredere.

sau

"Mini cornuletele" mele sunt facute din 350 gr. faina, 1 pachet margarina, sare, 5 linguri apa si una de otet. Se face un aluat care se lasa la rece 30 min. si apoi se intinde si se taie in triunghiuri. Se pot umple cu rahat sau nuci. Se munceste ceva la ele pentru ca sunt migaloase dar se vor consuma foarte repede.

• Author

wow, ce de retete bune. Le-as incerca pe toate...

multumesc fetelor pentru raspuns!

• Author

Cu ulei, vin alb si faina e bun?

e bun sigur ca e bun. Merg pentru cand e dezlegare la alcool :headbang:

Nu ma pricep deloc, daca problema e alcoolul in sine vinul se poate fierbe inainte si asa pierde tot alcoolul.

Cantitatile sunt astea:

- 100 de gr de vin alb sec

- 80 de gr de ulei (de masline extravirgin am folosit eu, tu foloseste de care ai si de care vrei)

- 300 de gr de faina de griu 00

- un strop de sare.

sau ar mai fi si asta in care untura o poti inlocui cu margarina

- 1 kg faina 00

- 70 gr zahar

- 100 gr untura

- 30 gr sare

- 42 gr drojdie de bere proaspata

- 450 gr apa

Garantez personal pentru amindoua :headbang: sunt foarte bune si usor de lucrat.

• Author
merci adriana, am sa le fac pe amandoua, in varianta margarina :headbang: