March 27, 201115 yr comment_83656 In topicul de la spirale, am promis ca uramatoarea reteta din cartea "Pazzi per il cioccolato" va fi aceasta:Triunghiuri cu ciocolata, cirese(visine) si cocos.Eu data viitoare nu mai pun visine, nu mai pun nimic.E buna asa: cioco-cocos. 100 de gr de ciocolata amaruie minim 50% cacao.Eu in general o prefer pe cea cu lapte, dar aici nu m-a deranjat.3 oua160 gr de zahar(in carte scria 185, alegeti voi)60 gr de unt topit225 gr de cocos ras deshidratat100 gr de cirese, visine.Facultativ.Eu am folosit visine din compot. Atat, nu tu faina, nu tu praf de copt.Nema! Topim ciocolata pe baie de aburi.Decupam hartie de copt de forma tavii(eu rotunda de 24), lasand bineinteles si o margine. Ungem cu ciocolata topita baza respectiva. O asezam in forma. O lasam la racit. Batem bine spuma ouale cu zaharul, pana devin albe si si-au dublat volumul. Adaugam untul topit si nuca de cocos. Visinele bine scurse. Compozitia obtinuta o turnam peste baza de ciocolata. Coacem 15-20 de minute, la 180 de grade. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit 4 ore.Ciocolata de la baza se uneste cu blatul, creeand o glazura naturala.Ce se intampla daca poporul nu are rabdare?Ciocolata ramane in mare parte lipita de hartie! Restul, frumos taiat! Latura B! In timp ce mestecam am avut o revelatie: asta-i ca ciocolata Bounty! Nu uitati: pentru efectul glazura, lasati bine la racit!Inca nu m-am hotarat, dar cred ca uramtoarea reteta va fi:Tort cu ciocolata si ananas Report
March 27, 201115 yr comment_83677 Arata lecker rau!Am trecut triunghiurile pe lista,dar nu le fac...înca Report
March 27, 201115 yr comment_83692 Lily, de ce zici ca data viitoare nu mai pui visine? Ca si aspect eu zic ca da mai bine cu visine/cirese inauntru. De buna nici nu mai intreb, sunt sigura ca e minunata. Report
March 28, 201115 yr Author comment_83720 Arata lecker rau!Am trecut triunghiurile pe lista,dar nu le fac...înca Nu conteaza, dupa ce le faci o sa le refaci, again and again!Ai sa vezi! Report
March 28, 201115 yr Author comment_83721 Lily, de ce zici ca data viitoare nu mai pui visine? Ca si aspect eu zic ca da mai bine cu visine/cirese inauntru. De buna nici nu mai intreb, sunt sigura ca e minunata. E buna si cu visine, nu zic nu.Dar cred ca e perfecta pentru gustul meu, fara visine.Asa formula e perfecta: cioco-cocos. Report
March 28, 201115 yr comment_83725 ...Si-un strop de esenta de migdale in amestecul de cocos,accentueaza aroma si merge la fix.Lily,Inca o reteta frumoasa,buna si usor de executat.Cat de frumos ai prezentat-o!(merge cadou pentru o zi de nastere?) Report
March 28, 201115 yr Author comment_83728 ...Si-un strop de esenta de migdale in amestecul de cocos,accentueaza aroma si merge la fix.Lily,Inca o reteta frumoasa,buna si usor de executat.Cat de frumos ai prezentat-o!(merge cadou pentru o zi de nastere?) Buna ideea cu esenta de migdale.Trebuie sa-mi cumpar! Eu daca as primi cadou asa ceva m-as bucura! Report
March 28, 201115 yr comment_83760 yumi, mie-mi place bounty, plus ca praji asta n-are f multa cioco.O bagam la caietel si se comite,da mai astept putintel, nu de alta da am ramas in urma cu dieta Report