April 8, 201115 yr comment_85039 [center][b]Pentru amatorii de cocos,recomand o alta budinca simpla si foarte aromata. [/center] 500 ml lapte100 g fulgi de cocos4 linguri de zahar20-25 g amidon de porumb [center]Se amesteca laptele cu fulgii de cocos si se macina cîteva secunde în robot.Se lasa sa traga 5-10 minute.Nu e nevoie de mai mult timp,laptele trage destula aroma. Se strecoara laptele de fulgii de cocos.Se stoarce bine de tot,sa ramîna uscat.Cel putin 400-450 ml lichid trebuie sa va iese dupa stros.(Apasati fulgii cu palma,cu o lopatica,sau lingura...) Se amesteca amidonul cu cîteva linguri din laptele aromat,apoi se amesteca cu cel din oala.Se adauga zaharul. Se fierbe pe foc moderat,amestecînd într-una cu telul,pîna se îngorasa. Se toarna calda în cupe,paharele,sau forme de plastic pe care le puteti rasturnape o farfurioara si decora cu fructe,cioco...se procedeaza dupa plac si pofta inimii! [/center] Din fulgi ramasi,puteti face cîteva bilute de cocos.La fulgii de cocos adaugati: 100 g zahar pudra20-30 g cacao50 g unt [center]Framîntati toate ingredientele si dati vasul la frigider.Daca amestecul vi se pare prea moale,adaugati cîtiva biscuiti macinati.Dupa ce s-a racit si întarit,formati bilute,si tavaliti-le prin fulgi de cocos. Eu nu am mai asteptat sa se întareasca,am facut cîteva bilute.Dar voi asteptati,ca se fac mult mai usor Eu nu prea am avut nimic potrivit pentru decorat.Vroiam un sos de ciocolata,dar am ramas fara ciocolata în casa!!! [/b][/center] Report
April 8, 201115 yr comment_85043 yumi, asta a mea e trebuie neaparat comisa.Bombonelele alea imi aduc aminte de cip, bombicile copilariei.Astea si mentosanul Report
April 8, 201115 yr comment_85044 Arata forte bine si asta. In weekendul acestea le comit si eu (amandoua)!!!! Multumesc PS: E necesar sa-mi achizitionez si eu pahar pentru ca observ ca e glass fashion in trend . Report
April 11, 201115 yr comment_85277 [b][center][b][center]Se toarna calda în cupe,paharele...[/center][/b][/center][/b]asa am facut si se vede si in poza am facut doar un pahar. repet cand iesim din post. am gustat o lingurita sa vad ce a iesit si am ramas impresionata de aroma pe care a putut sa o traga laptele din fulgii cei uscati.Maia mea iti multumeste https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif la bilute untul l-am inlocuit cu avocado si prune uscate si le-am terminat (de mancat https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif) in maxim o ora am avut si ajutor la "bilutit" Report
April 11, 201115 yr comment_85300 fff bine arata, pare si fff usor de facut. Deci laptele isi ia suficient din gustul cocosului? no trebe' neaparat sa o fac Report
April 11, 201115 yr comment_85312 Am facut-o si eu insa in varianta diat-vegetariana: lapte de cocos, fructoza si amidon. Intradevar se simte diferenta! Aceasta budinca e catifelata (nu gumata ca cea a lui Oetker. O sa o mai refac sigur si cu lapte si fulgi de cocos, oate pana atunci cumpar si eu ceva pahare. Report