April 11, 201115 yr comment_85260 Va mai aduceti aminte de reteta de Nutella Nutella home made? Ok!N-am accesoriul ala smecher de la Ka, nici Thermomix.Am un robotel normal de macinat, taiat.Crema mea e de serie B, nu-i asa ca a Mayei si a Adrianei, dar sunt o pofticioasa inraita.In blogosfera italiana gasiti reteta de nutella de fistic facuta cu unt si ciocolata alba.A fost un experiment.Reusit, spun eu. Cantitati aproximative, puteti sa o faceti mai lichida sau mai consistenta.N-am testat, inca cum se comporta la copt. Lapte condensat, concentrat, evaporat sau dulce de leche neterminat.Eu am pus un tub de 125 gr.Fistic crud, nesarat.Un pumn mare. Am macinat cat mai fin fisticul si am adaugat treptat laptele "stiti voi care"! Il am de cateva zile in frigider borcanul, inca nu si-a alterat gustul nici culoarea. Vreau sa testez rezistenta la caldura si sa umplu niste minitarte cu crema respectiva.Cred ca se poate face cu alune si cu cacao.De incercat! Report
April 11, 201115 yr comment_85271 Oh, ja! De cativa ani stau cu ochii pe crema asta, insa oarecum diferita si ma refer la pasta de fistic. Pasta asta este om-oloaga celei de marzipan, doar ca e de fistic si doar ca ... se gaseste numai in Franta, asa ca ramane sa o fac doar acasa. Taman accesoriul ala Ka ma impiedica dar uite ca intre timp am si eu un tocator din asta mic. Mmm vine vara, ii vine si ei randul. Foarte fain ca ai facut-o! Report
April 12, 201115 yr Author comment_85355 Oh, ja! De cativa ani stau cu ochii pe crema asta, insa oarecum diferita si ma refer la pasta de fistic. Pasta asta este om-oloaga celei de marzipan, doar ca e de fistic si doar ca ... se gaseste numai in Franta, asa ca ramane sa o fac doar acasa. Taman accesoriul ala Ka ma impiedica dar uite ca intre timp am si eu un tocator din asta mic. Mmm vine vara, ii vine si ei randul. Foarte fain ca ai facut-o! Marzipan din fistic, wow!Pacat ca costa asa mult fisticul crud, ca as fi incercat si eu! Pozele si culoarea sunt inebunitoare. Multumesc Lia! Report
April 15, 201115 yr Author comment_85722 S-a comportat bine la cuptor.Experiment super-reusit! Report
May 23, 201115 yr comment_89940 [center]Dulce de leche al meu a fost olecuta mai terminat,decît neterminat Culoarea e mai ciudatica.Totusi a iesit o chestie buna bunuta!O sa fac si eu niste fursecuri umplute cu crema asta.Aici pe niste biscuiti. [/center] Report