December 7, 200916 yr comment_6262 Ca sa vedeti ca nu sunt dusa cu pluta in cautarea linistii sufletesti, sa trecem la ceva mai prozaic: bursa. Este cineva - in afara de mine desigur- care joaca la bursa? Report
December 7, 200916 yr comment_6267 Ca sa vedeti ca nu sunt dusa cu pluta in cautarea linistii sufletesti, sa trecem la ceva mai prozaic: bursa. Este cineva - in afara de mine desigur- care joaca la bursa? pe criza asta cred ca exista sporturi extreme ceva mai putin riscante. ai incercat parapanta? Report
December 7, 200916 yr comment_6274 Ca sa vedeti ca nu sunt dusa cu pluta in cautarea linistii sufletesti, sa trecem la ceva mai prozaic: bursa. Este cineva - in afara de mine desigur- care joaca la bursa? Am jucat pîna acum vreo trei ani, cînd am decis ca e momentul sa-mi retrag bilele si sa astept vremuri mai propice. Cam un an dupa aia începea criza. Dar cred ca în curînd o sa ma interesez din nou, stii zicala, sa cumperi cînd bubuie tunurile, sa vinzi cînd cînta sirenele :mrgreen: Report
December 7, 200916 yr Author comment_6287 Ca sa vedeti ca nu sunt dusa cu pluta in cautarea linistii sufletesti, sa trecem la ceva mai prozaic: bursa. Este cineva - in afara de mine desigur- care joaca la bursa? pe criza asta cred ca exista sporturi extreme ceva mai putin riscante. ai incercat parapanta? Ete na! pe ne-criza oricine face bani la bursa. Arta este sa ii faci cind este criza BTW: ce pana mea este parapanta? Report
December 7, 200916 yr Author comment_6288 Ca sa vedeti ca nu sunt dusa cu pluta in cautarea linistii sufletesti, sa trecem la ceva mai prozaic: bursa. Este cineva - in afara de mine desigur- care joaca la bursa? Am jucat pîna acum vreo trei ani, cînd am decis ca e momentul sa-mi retrag bilele si sa astept vremuri mai propice. Cam un an dupa aia începea criza. Dar cred ca în curînd o sa ma interesez din nou, stii zicala, sa cumperi cînd bubuie tunurile, sa vinzi cînd cînta sirenele :mrgreen: Cind crezi ca te arunci din nou, da-mi te rog de stire; poate schimbam niste impresii. Report
December 7, 200916 yr comment_6298 Ca sa vedeti ca nu sunt dusa cu pluta in cautarea linistii sufletesti, sa trecem la ceva mai prozaic: bursa. Este cineva - in afara de mine desigur- care joaca la bursa? pe criza asta cred ca exista sporturi extreme ceva mai putin riscante. ai incercat parapanta? Ete na! pe ne-criza oricine face bani la bursa. Arta este sa ii faci cind este criza BTW: ce pana mea este parapanta? ei, atunci bafta mare!! si in hk tot asa si-au zis cu actiunile hsbc. numa' ca anu' trecut sh-au pierdut banii de pensii. parapanta e o parasuta cu care te dai de pe munte. Report
December 7, 200916 yr comment_6319 Ca sa vedeti ca nu sunt dusa cu pluta in cautarea linistii sufletesti, sa trecem la ceva mai prozaic: bursa. Este cineva - in afara de mine desigur- care joaca la bursa? Eu am inceput prin 2002, apoi in 2004 m-am gandit ca real estate e mai sigur asa ca am iesit din joc 8-) . Anul care vine vreau sa incep din nou. Report
December 7, 200916 yr comment_6672 Ca sa vedeti ca nu sunt dusa cu pluta in cautarea linistii sufletesti, sa trecem la ceva mai prozaic: bursa. Este cineva - in afara de mine desigur- care joaca la bursa? pe criza asta cred ca exista sporturi extreme ceva mai putin riscante. ai incercat parapanta? Eu Cassia....sotul meu mi-a transmis microbul, am inceput citind un forum de bursa (la inceput ca sa vad ce scrie el ). Acum mi se pare asa de interesant....sunt mai "prinsa" decat el cred. As putea sa vorbesc ore in sir pe tema asta...Si apoi sti ce se spune....Marile averi se fac in vremuri de criza.... O seara frumoasa! Report
December 7, 200916 yr Author comment_6674 OK! super... women rule!Pai atunci hai sa discutam, sa impartasim impresii pentru ca cine stie de unde sare ideea care ne va imbogati? Unul din amicii de aici este mortgage broker si joaca la bursa de cind era in liceu; adica are vreo 30 de ani experienta si mi-a mai explicat unele chestii. Ceea ce nu se prinde de mine ar fi optiunile, asa ca stau departe de ele.Tipul a bagat acum un an $20,000 intr-o companie de biotechnology ( cumparat la $0.10 PPS) si a vindut in vara. A facut $250,000.Deci se poate. Eu nu am facut decit vreo $2000 pina acum (profit desigur) si am inca bani blocati in niste stocuri care astept sa se miste. Unele sunt la plus, altele usor sub cit le-am cumparat. Am inceput sa joc prin mai-iunie si am petrecut foarte mult timp citind si incercind sa inteleg technical analysis, asa ca acum zic eu ca inteleg cit de cit ce se intimpla. Ma rog, in masura in care imensa manipulare care este bursa, poate fi cu adevarat perceputa. Hai sa o luam metodic cu intrebarile, sa vedem daca ne ajuta la ceva acest topic. - Care sunt sansele ca aurul sa cada sub $1000/oz? Care sunt sansele ca dupa acest pullback sa treaca din nou de $1200? Report
December 7, 200916 yr comment_6679 Ceva documentație pentru începători? Mi se pare interesant dar al dreaq de complicat. Report
December 8, 200916 yr comment_6686 auru' sa scada? :shock: m-as mira ... auzi, mai bine cumpara materii prime rare, gen indiu. nu prea a mairamas mult si preturili nu poa' decit sa urce Report
December 8, 200916 yr Author comment_6691 auru' sa scada? :shock: m-as mira ... auzi, mai bine cumpara materii prime rare, gen indiu. nu prea a mairamas mult si preturili nu poa' decit sa urce M-as mira si eu, mai ales pentru ca faza cu 'the economic recovery' atit de draga politicienilor este o frectie maxima. DAR... cum am spus, bursa este foarte mult manipulata. Am pus undeva in blogul meu parerile unor renumiti analisti despre ce se va intimpla cu pretul aurului si tipii au acoperit toate posibilitatile, deci cineva va avea dreptate In favoarea cresterii pretului ar fi- printre altele:- cele naiba stie cite gazillion de bancnote tiparite furibund de americani si care nu au acoperire in nimic; odata ce inunda piata... - inflatia care va urma- odata ce guvernele retrag stimulus package va fi iarasi belea In favoarea scaderii- cel putin temporare ar fi:- India si China sa continuie sa cumpere aur avind in vedere ca fata de alte tari gen Germania, nu au decit 4% din rezerva acoperita in aur; dar vor ei sa cumpere aur la pret astronomic? raspunsul este 'doar daca sint timpiti'. Atunci intervin manipularile facute de brokeri ca sa forteze pretul in jos pina cind cei cu oo mari si grele isi fac plinul, dupa care lasa sa isi urmeze cursul - economiile chiar sa inceapa un rebound, chestie de care eu ma indoiesc foarte tare sincera sa fiu Unul din guru caruia i se uita toti in gura este Warren Buffet. Regulile de SEC (Security and Exchange Commission) cer ca tranzactiile de vinzare-cumparare sa fie raportate in x zile (1 sau 2). El are statut aparte si are voie sa nu dezvaluie pret de 2 saptamini De ce, este clar. Daca vinde sa nu ii apuce panica (syndrom lemmings) si pe alti detinatori de acelasi stock sa vinda si ca atare sa fie oferta mai mare decit cererea ceea ce implicit impinge pretul in jos recte bani mai putin la el; daca cumpara, sa nu se repeada si alti bizoni la ciolanul lui, cererea sa fie mai mare decit oferta si pretul sa creasca prea mult. Deci, legat de aur ... nu stiu ce sa zic. Am stock (sau cum se spune 'security') intr-o junior mining company si normal ca vreau ca pretul sa mearga cit mai sus pentru ca sa fac si eu un banut. Deocamdata sint la plus, dar nu foarte mult Report
December 8, 200916 yr comment_6692 auru' sa scada? :shock: m-as mira ... auzi, mai bine cumpara materii prime rare, gen indiu. nu prea a mairamas mult si preturili nu poa' decit sa urce M-as mira si eu, mai ales pentru ca faza cu 'the economic recovery' atit de draga politicienilor este o frectie maxima. DAR... cum am spus, bursa este foarte mult manipulata. Am pus undeva in blogul meu parerile unor renumiti analisti despre ce se va intimpla cu pretul aurului si tipii au acoperit toate posibilitatile, deci cineva va avea dreptate In favoarea cresterii pretului ar fi- printre altele:- cele naiba stie cite gazillion de bancnote tiparite furibund de americani si care nu au acoperire in nimic; odata ce inunda piata... - inflatia care va urma- odata ce guvernele retrag stimulus package va fi iarasi belea In favoarea scaderii- cel putin temporare ar fi:- India si China sa continuie sa cumpere aur avind in vedere ca fata de alte tari gen Germania, nu au decit 4% din rezerva acoperita in aur; dar vor ei sa cumpere aur la pret astronomic? raspunsul este 'doar daca sint timpiti'. Atunci intervin manipularile facute de brokeri ca sa forteze pretul in jos pina cind cei cu oo mari si grele isi fac plinul, dupa care lasa sa isi urmeze cursul - economiile chiar sa inceapa un rebound, chestie de care eu ma indoiesc foarte tare sincera sa fiu Unul din guru caruia i se uita toti in gura este Warren Buffet. Regulile de SEC (Security and Exchange Commission) cer ca tranzactiile de vinzare-cumparare sa fie raportate in x zile (1 sau 2). El are statut aparte si are voie sa nu dezvaluie pret de 2 saptamini De ce, este clar. Daca vinde sa nu ii apuce panica (syndrom lemmings) si pe alti detinatori de acelasi stock sa vinda si ca atare sa fie oferta mai mare decit cererea ceea ce implicit impinge pretul in jos recte bani mai putin la el; daca cumpara, sa nu se repeada si alti bizoni la ciolanul lui, cererea sa fie mai mare decit oferta si pretul sa creasca prea mult. Deci, legat de aur ... nu stiu ce sa zic. Am stock (sau cum se spune 'security') intr-o junior mining company si normal ca vreau ca pretul sa mearga cit mai sus pentru ca sa fac si eu un banut. Deocamdata sint la plus, dar nu foarte multhabar n-aveam ca ai blog! e private sau potz sa-mi dai si mie un link? Report
December 8, 200916 yr Author comment_6693 habar n-aveam ca ai blog! e private sau potz sa-mi dai si mie un link? Nu este privat; la ce bun sa imi exprim parerile daca le tin doar pentru mine? Am crezut ca il poti gasi in profilul meu.Oricum, este la http://www.simmeringhope.com Report
December 8, 200916 yr comment_6834 Buna din nou, Toate persoanele cu care am vorbit despre asta si care au ani buni de experienta (incepand cu al meu) imi spun acelasi lucru...bursa se invata pierzand bani....Nu cred ca cineva poate "invata" asta din carti...Am castigat si eu cativa banuti...Am investit sfatuita de profesionali si am investit de capul meu (insa putin - culmea e ca am castigat ceva).Exista 2 categorii de "jucatori" la bursa : cei care merg pe operatiuni la zi (intradia se numesc aici) si cei care se gandesc la pensie. Acum, in vremuri de criza se poate castiga cu operatiunile "la zi"...cumparat dimineata si vandut seara sau cumparat si vandut de cateva ori pe zi.Desigur, asta e foarte greu cand lucrezi - ar trebui sa stai toata ziua in fata calculatorului. Desi, eu as sfatui pe cineva care are cativa banuti (si de care nu are absolut nevoie), sa ii investeasca in ceva, companie de stat (gen Romtelecom, ca sa dau un exemplu) si sa uite de ei vreo 7-8 ani....se inmultesc bine de tot.Apoi exista marile averi...presedintii de companii care castiga mult atunci cand o actiune scade...exista actiunile "imprumutate" care reprezinta adevaratul pericolul....Sfaturi e greu sa dai cand te afli intr-o alta tara...fiecare cunoaste situatia din tara lui...Si ca sa raspund la o intrebare de aici...Eu cred ca aurul nu va scadea...desi, criza de-abia incepe... Inainte ca cineva sa joace la bursa trebuie sa stie un lucru : La bursa nu se intra cu banii de care ai nevoie sa traiesti! Sub nici o forma! Report
December 8, 200916 yr Author comment_6921 Asa este, cind joci la bursa trebuie sa fii pregatit sa si pierzi bani pentru ca nu cred ca exista nimeni cu 100% reusita.Important este ca ceea ce cistigi sa fie mai mult decit ce pierzi, ca altfel ai pus-o. Daytrading- asta se cheama aici ceea ce faci intr-o zi; cumperi-vinzi intr-o ora sau pina la sfirsitul zilei.Am incercat odata si nu am fost pe faza sa vind (exista zicala: pigs get fat, hogs get slaughtered)si in loc sa fac bani in aceeasi zi am stat cu stocul in brate vreo 2 luni pina cind am putut sa il vind.Daytrading este riscant, ai nevoie de Level II pentru ca sa vezi bid si ask tot timpul, plus un chart dinamic cu update la secunde. Eu nu sunt chiar atit de agera in ale bursei, asa ca incerc sa cumpar stocuri in companii care chiar daca nu fac salturi spectaculoase, cel putin nu se duc dracului. Astazi este o zi proasta de exemplu; aurul, argintul si cuprul au cazut, ca atare si unele din stocurile mele.Dolarul canadian a cazut fata de cel american (bine pentru mine pentru ca am dolari US de schimbat). De fapt dinamica este asa: dolarul american creste, aurul scade.De ce a crescut dolarul american? Ei... asta as vrea sa stiu si eu. Report
December 8, 200916 yr comment_6968 .De ce a crescut dolarul american? Ei... asta as vrea sa stiu si eu.[/quote] A crescut pentru ca a scazut de la nivel A la nivel B rentingul Greciei (este prima tara din zona euro care cade la acest nivel). Prin urmare, euro pierde un pic in toata afacerea asta, iar dolarul american creste. Report
December 8, 200916 yr comment_6973 auru' sa scada? :shock: m-as mira ... auzi, mai bine cumpara materii prime rare, gen indiu. nu prea a mairamas mult si preturili nu poa' decit sa urce Indiu, Iridiu si mai ales Platina, dar pe termen lung.Pe termen scurt, se poate juca pe Lithiu. Ceva mai subtire pe Cadmiu si Nickel dar cu avantajul unei stabilitati relative fata de Li care se exploateaza mai ales prin zone sinistrate din Africa. Report
December 9, 200916 yr comment_7094 auru' sa scada? :shock: m-as mira ... auzi, mai bine cumpara materii prime rare, gen indiu. nu prea a mairamas mult si preturili nu poa' decit sa urce Indiu, Iridiu si mai ales Platina, dar pe termen lung.Pe termen scurt, se poate juca pe Lithiu. Ceva mai subtire pe Cadmiu si Nickel dar cu avantajul unei stabilitati relative fata de Li care se exploateaza mai ales prin zone sinistrate din Africa. mah!! Li au gasit in bolivia cu caru'. plusca cea mai amre exploatare e momentan in ... tibet. iar de cind sh-au tras kinejii cale ferata pina acolo ... nush ... nu te sfatui sa bati pe litiu. iridiu da. termen lung? :shock:ia baga un oki colea. regret rezolutia mizerabila. am poza in high-res, da' nu pot s-o bag pe forume Report
December 9, 200916 yr Author comment_7097 .De ce a crescut dolarul american? Ei... asta as vrea sa stiu si eu.[/quote] A crescut pentru ca a scazut de la nivel A la nivel B rentingul Greciei (este prima tara din zona euro care cade la acest nivel). Prin urmare, euro pierde un pic in toata afacerea asta, iar dolarul american creste. Si pentru ca Bernanke iarasi a mincat kkt."Most Asian stocks fell after Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke said the U.S. economy faces “formidable headwinds,” and Japan unveiled an $81 billion stimulus program. The U.K. pound weakened" Cum am mai spus, toate aceste stimulus programs odata retrase vor duce la inflatie babana.Bernanke va fi reales chair la Federal Reserve; nici nu vreau sa ma gindesc ce va urma. Report
December 9, 200916 yr Author comment_7099 auru' sa scada? :shock: m-as mira ... auzi, mai bine cumpara materii prime rare, gen indiu. nu prea a mairamas mult si preturili nu poa' decit sa urce Indiu, Iridiu si mai ales Platina, dar pe termen lung.Pe termen scurt, se poate juca pe Lithiu. Ceva mai subtire pe Cadmiu si Nickel dar cu avantajul unei stabilitati relative fata de Li care se exploateaza mai ales prin zone sinistrate din Africa. mah!! Li au gasit in bolivia cu caru'. plusca cea mai amre exploatare e momentan in ... tibet. iar de cind sh-au tras kinejii cale ferata pina acolo ... nush ... nu te sfatui sa bati pe litiu. iridiu da. termen lung? :shock:ia baga un oki colea. regret rezolutia mizerabila. am poza in high-res, da' nu pot s-o bag pe forumeGabriel Resources (TSE:GBU)[/b]? companie 'canadiana' care exploateaza aur la Rosia Montana.Ma batea gindul sa cumpar dar am vazut ca vreo 3 barosani din conducere si-au dat demisia, si asta nu miroase a bine. De obicei sobolanii fug cind corabia se scufunda. Poate o fi altceva totusi? Report
December 9, 200916 yr comment_7103 da-mi adresa de email pe mp si-tz trimit poza hi-res. gabi resources nu exploateaza nica la rosia montana, pen' ca au fost blocatz de grupurile "ecologice". io creca mai bine bagi bani la monsanto. si la urmatoarea criza alimentara potz sa vinzi fain :mrgreen: Report
December 9, 200916 yr Author comment_7111 da-mi adresa de email pe mp si-tz trimit poza hi-res. gabi resources nu exploateaza nica la rosia montana, pen' ca au fost blocatz de grupurile "ecologice". io creca mai bine bagi bani la monsanto. si la urmatoarea criza alimentara potz sa vinzi fain :mrgreen: Pe bune faza cu blocatul? parca am inteles ca pe site-ul lor se laudau ca respecta normele EU legat de ecologie si ca zona aia a fost poluata de cind lumea si pamintul, deci ei nu mai adauga rau la raul din trecut, ba din contra. Monsanto- una din companiile pe care le detestIti trimit pe mp adresa de mail.Merci. Report
December 9, 200916 yr comment_7112 da-mi adresa de email pe mp si-tz trimit poza hi-res. gabi resources nu exploateaza nica la rosia montana, pen' ca au fost blocatz de grupurile "ecologice". io creca mai bine bagi bani la monsanto. si la urmatoarea criza alimentara potz sa vinzi fain :mrgreen: Pe bune faza cu blocatul? parca am inteles ca pe site-ul lor se laudau ca respecta normele EU legat de ecologie si ca zona aia a fost poluata de cind lumea si pamintul, deci ei nu mai adauga rau la raul din trecut, ba din contra. Monsanto- una din companiile pe care le detestIti trimit pe mp adresa de mail.Merci. pai da, mai, chiar respecta normele uie. da' tu tre' sa intelegi ca-n romania nu prea merg argumentele logice. ei spun ca se distruge nushce peisaj si nushce ruine. io sincer de ruine nush ce sa zic. de peisaj, judeca si singura: in zona aia se exploateaza aur de pe vremea austro-ungarilor. crezi ca aia respectau normele de mediu ale uie? e un loc nasol, trist, cu uameni super-saraci (nu e nimic de lucru acolo). da' ma rog ... apropo de monsanto: te inteleg perfect. da' tre' sa te hotarasti: ori investesti sa faci bani, ori faci morala. Report
December 9, 200916 yr comment_7131 ce-tz ziceam? bursele asiatice au luat-o azi pe coaja mai mult de 1%. nikkei a luat-o cu 1.31%. inca fro 5 zile de-astea si iar ne taie astia bonusurile. Report